| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 13:26
- Nahlásit
Chci s naším prckem zkusit nějakou výstavu a tak by mě zajímalo, jestli musíme mít výstavní vodítko.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 13:30
- Nahlásit
výstavní vodítko mít nemusíte, můžeš mít jakékoli vodítko, ale je nanejvýš vhodné, aby bylo co nejtenčí a vcelku nenápadné... Prostě aby byl víc vidět pes a ne vodítko. Pokud má pejsek šikovného páníčka, lze použít klidně i doma vyrobenou pěknou šňůru. Určitě postačí metr dlouhá. I obojek by ale měl být tenký. To výstavní vodítko je dobré v tom, že je to většinou obojek i vodítko dohromady, tenké, není na pejsovi (pokud je chlupáč) skoro vidět.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 14:26
- Nahlásit
Výstavní vodítko není nutné, ale vhodné. Byla jsem svědkem situace, kdy mezi dvěma stejně kvalitními psy rozhodlo právě vodítko
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 14:39
- Nahlásit
shiba
fakt??? no to tedy není moc legrační a jakkoli by měl pes nevhodné vodítko, tak pokud by byl jinak dobře předveden a měl své kvality, nemělo by to zas mít vliv na jeho posouzení, ale holt to je na rozhodčích...
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 15:45
- Nahlásit
Evik
Ale já jsem řekla - dva stejně kvalitní psi. Tam fakt nebylo podle čeho rozhodnout, tak prostě rozhodčí dal na to, že ten jeden chodil na výstavním a druhý na koženém obojku. Nevidím v tomto rozhodnutí nic nevhodného, zřejmě bych to řešila podobně.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 15:58
- Nahlásit
no když bych rozhodovala mezi stejně kvalitními psy, pak bych rozhodla spíš podle lepšího předvedení než podle obojku....pochybuju, že se dva psi předvedou úplně stejně....aby nešlo rozhodnout z toho....no ale to fakt záleží na úhlu pohledu
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 19:29
- Nahlásit
Evik
|
Gejsi
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 21:23
- Nahlásit
Je vhodné mít vodítko výstavní.Vypadá pěkně a decentně a určitě, pokud jsou dva stejně kvalitní psi a dobře předvedení, dá rozhodčí přednost tomu, který celkově vypadá lépe a k tomuto přispívá právě výstavní vodítko.
|