Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / Výstava
Autor Zpráva
sibiska
# Zasláno: 21 Zář 2005 20:03
- Nahlásit

Ahojte, mam NO. Chci s nim hlavne cvicit, ale na nejakou tu vystavu asi pujdu.Chtela bych z nej mit psa, co bude jenom MUJ. Nechci, aby bral zradlo od cizich, aby nenapadal okolí, ale me si hlidal... No a ted, kdybych s nim mela jit na vystavu a tam by ho mel "ohrabavat" rozhodci a zkoumat mu zuby... Tak to nevim nevim.Jednoho ovcouna uz mam, ale je bez PP a je presne takovy. Moje zlaticko. Me hlida, pomalu na me nesmi nikdo sahnout, coz je dobre a jsem rada a na druhou stranu se se mnou dovede tak krasne posmajchlovat. No proste pes jednicka. Ale co ted ten papirak? Nestaci treba, kdyz na vystave tu tlaminu otevru ja?Muzu mu ty zuby ukazat ja?Nebo mu tlamu musi otevrit on sam? Moc diiiiky za objasneni

Asteria
# Zasláno: 21 Zář 2005 20:07
- Nahlásit

Někteří rozhodčí si otvírají tlamu sami, někteří ne. Ale pokud je to pes, tak počítej s tím, že mu bude sahat na varlata. Je nesmysl, aby na sebe pes nenechal sáhnout. Co veterinář?

haha
# Zasláno: 21 Zář 2005 20:12
- Nahlásit

mám psy co na sebe nedají sáhnout a je to spíš velkej problém než nějaká zásluha toho psa , na veterině s nima docela bojujeme a doktor je teda zlatej, známe se dlouho , jinej by třeba tu trpělivost neměl,když psa vychováš správně dá na sebe na tvůj povel sáhnout a bude tě v ohrožení bránit, u mých psů je to trošku jiné protože jsem je všechny dostala jako dospělé a nic moc s nima už v tomhle nenadělám

wami
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 20:25
- Nahlásit

nejsem si jista, jak je to ted, ale myslim, ze na nekterych vystavach slo kdysi rict ze "pes je sluzebne vyuzivan" a mohla jsi ukazat zuby ty a varlata ti museli verit...

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 20:35
- Nahlásit

wami
to už asi není
ale na ovčouních výstavách se rozhodčí do tlamy jen dívají, a na kulky si šáhnou, když psovi podržíš hlavu, nebo si na něj "sedneš".....ale jinak nechápu, co je obdivuhodnýho na tom, že na sebe pes nenechá sáhnout, i sebevědomí a ostří psi musí být schopni na mé přání snést věci, který potřebuju, jako prohlídku od veterináře, nebo rozhodčího, pes, který kolem sebe bezdůvodně napadá není vyrovnaný, ani sebevědomý, pro mě to tedy ideální povaha není. Měla jsem i velmi ostrou fenu, až nervní, ale zvládala maniplaci u veterináře i na výstavě, prostě musela, i když se tvářila hrozně......

shiba
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 21:46
- Nahlásit

Ebony

Anonymní
# Zasláno: 26 Zář 2005 07:31
- Nahlásit

[img][/img]

Anonymní
# Zasláno: 27 Zář 2005 09:14
- Nahlásit

Nvíte někdo, jak posuzuje na výstavách p. Václavík?? Na co dá? Je příjemný?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání