| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 16:11
- Nahlásit
Jsem co se týče výtav naprostý začatečník a taky by mě zajímalo, jak je to u štěňat na výstavách s hodnocením? VN, VN2, VN3, VN4? Který je nejlepší? A jak to, že se na některé výstavě udělí jen VN a VN2 a na některých až VN4?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 16:17
- Nahlásit
A jak je možné, že jeden pes dostane na výstavě jednou V1 a později V4?
|
evina
|
# Zasláno: 20 Zář 2005 17:29
- Nahlásit
Suesie:je to podobně jako ve škole.Nejlepší je samozřejmě velmi nadějný 1.Pokud pejsek nemá na titul,tak může být bez pořadí jen VN.Také záleží kolik je pejsků ve třídě a jak kvalitních.To znamená,že pokud jsou pejsci opravdu všechny pěkní,tak to pořadí mají.A že má jednou V a jindy i třeba VD je zcela prosté.Záleží na plemeni ale může to být jinou kvalitou srsti(u psů kteří se upravují),změnou kondice třeba nebo může psa předvádět někdo kdo to tolik neumí (a předtím psa předváděl třeba někdo jiný).Často to bývá ale i pohled rozhodčího.Každému se zkrátka líbí něco jiného.Doufám že jsem to napsala správně a srozumitelně.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 17:58
- Nahlásit
Jo, už je to srozumitelnější, díky moc.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 06:24
- Nahlásit
evina
Poopravím: N a VN se zadává ve tř. štěňat/dorostu a tam žádné tituly nejsou.
Od mladých výše se zadává pořadí, i když nejsou všichni výborní: tj.první čtyři mohou být třeba V1, V2, VD3, VD4.
Jinak vím i o šampionovi, který dostal D.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 07:03
- Nahlásit
Ještě bych doplnila, že někteří rozhodčí v dorostu pořadí neurčují nikdy.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 07:10
- Nahlásit
shiba
Jo? Tak to jsem nezažila.
|
evina
|
# Zasláno: 21 Zář 2005 15:19
- Nahlásit
Ketrin:možná záleží na typu výstavy.Např. na klubovce jsem četla titul "nejlepší dorost",takže asi záleží jak si to udělá klub-ale na to nejsem nejpovolanější to tvrdit přesně.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 05:58
- Nahlásit
evina
To jo, ale to už je v rámci soutěží (BIS Puppy, BIS dorost).
V kruhu se zadává jen VN, N popř.pořadí - jak píše shiba, ani pořadí není u dorostu pravidlem. Vše je vždy v propozicích konkrétní výstavy.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:57 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit
Ketrin
Třeba pan Němec v Ostravě přímo řekl - škoda, že se v dorostu nezadává pořadí, tento pes by byl na prvním místě.
Co se týká titulu "nejlepší dorost" - to je na těch klubovkách a tak asi běžné. U nás se třeba zadává nejlepšímu jedinci ve tř. dorostu u obou pohlaví.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 10:03
- Nahlásit
shiba
Je to škoda. Začátečníky to může povzbudit. Viz já a moje fena šampionka-na své první výstavě v 9 měs. dostala VN2 a tím začala její "kariéra" (a CH CZ nemá vyježděnej, má jen 1x V bez poř., jinak spoustu titulů. a ne že bych to zas tak žrala, víc si vážím její povahy a pracovitosti
|