| Autor |
Zpráva |
MONA
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 23:19
- Nahlásit
Ahoj jsme tu nové a hltáme každé téma.
Mám 3letou drobnější fenku.Její majitelkou budu již rok.Díky
těmto stránkám se zdokonalujeme.
Fenka není agresivní,je vychovaná a poněkud citlivější.Věnujeme se aktivnímu výcviku.Pracuje dobře ...
Znepokojuje mě,že má strach z malého psa,který na ní doráží na ulici./Prý ji jako štěně kousnul jakýsi mopslík/
Jak ji můžu podpořit aniž bych to ještě zhoršila? Šárka
|
MONA
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2005 23:37
- Nahlásit
To jsem celá já - vlezla jsem kam jsem neměla.Je možné toto
téma přesměrovat?
,
|
Nela
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 08:50
- Nahlásit
Ahoj, zkus najít někoho, kdo má rozumného malého psa, co nenapadá. Ideální jsou štěňátka. Měla bys podle mého názoru vyhledávat situace, kde by se mohla seznamovat s různými psy. Je samozřejmě nutné se vždy domluvit s majitelem, abys věděla, jaký druhý pes je, aby nedošlo ke zhoršení situace. Myslím, že bys našla pochopení na nějakém cvičáku, kde je většinou prostor i možnost se s ostatními domluvit. Důležité je mít možnost seznámit psy navolno, aby řešili situaci sami. Jednoduchý recept na to není, ale měla bys to zkusit, fenka potřebuje získat trochu sebevědomí (podle mého názoru). Těžko říci, co se odehrálo, dokud jsi fenku ještě neměla. Může mít nějaké zážitky o kterých nevíš, a pak je těžká rada. Rozhodně je dobré při těchto situacích nechat psa, aby je řešil sám. To znamená - nekonejšit ho, neuklidňovat - mohl by si to vysvětlit jako pochvalu a souhlas s jeho chováním. Taky tvoje nervozita dělá hodně, přenášíš ji na svoji fenu. Ale tohle by bylo asi na dlouhé povídání, a to se do pár řádků nevejde. Zkus zapřemýšlet, kdy by mohl být problém, ale je dost pravděpodobné, že fena nebyla správně socializována, a některé věci se už nedají nikdy dohonit. Dá se situace možná zlepšit, ale vzhledem k tomu, že nevíš, co její chování způsobilo, náprava bude těžká. Navíc podrobností o problému jsi moc nenapsala, takže není z čeho vycházet.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2005 09:39
- Nahlásit
Mono, ty jsi vůdkyní smečky a ty jsi tedy zodpovědná za ochranu své smečky. Takže se neboj reagovat a v případě, že by ji nějaký pes dorážel na tvou fenku, tak ji schovej za sebe a psa se snaž jakýmkoli způsobem odehnat, zadupat, vykročit rázně proti psu, použít výhruhé intonace třeba "koukej zmizet psisko a už se tu neukazuj!! " Snaž se své fence dokázat i svým chováním, že se nemusí bát, protože ji ochráníš. U malých psů by to neměl být problém zahnat je ani pro tebe. I to by fence mohlo pomoci, aby získala jistotu a přestala se bát. Seznamování s bezproblémovými klidnými psy bych volila také.
|
MONA
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 23:49
- Nahlásit
Vím,že vše chce svůj čas,ale fakt je ,že věřím,že to povede k lepšímu.Prubla jsem sousedovic neustále štěkajícího psíčka / za plotem/ a procházela jsem se sem tam s malou na vodítku.Mluvila jsem s ní a říkala pořád,,ten malej je uječenej ,ale hlídá si svoje.Z prvu chtěla prchat pryč ,tak si z ní utahuju.Fakt jsem pozorovala,že je klidnější.Snad to nebude až tak horké.Díííky.......
|