| Autor |
Zpráva |
danajasa
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2010 19:43
- Nahlásit
Znáte?Jakej je?Já sem stresor a mám škaredýho psa a lautr neumím vystavovat máme urvaný náký vd tak třá by nás nevyrazil,páč jestli je bubujozní tak tam nepojedu sem srab a mám z neůspěchu trauma žiju v blahé ilůzi,že mám nejlepčího pesa na světě no a sem jediná na světe kdo si to taky myslí
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2010 19:54
- Nahlásit
danajasa
sem jediná na světe kdo si to taky myslí
nejsi
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2010 20:19
- Nahlásit
Já tam jedu na velkou neznámou, nějaká Slovinka tam bude. Holt to pojmu jako drahej výlet do zahraničí...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2010 20:25
- Nahlásit
corgi
No toho se právě děsím ta mezinárodní vostuda bude drahá
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2010 20:45 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
corgi
nějaká Slovinka tam bude.
Ktera? Ne, ze bych ji znala, ale treba najdu naky info o ni. At vis, do ceho jdes - a kratkonozka jiste zazari, co ty zkousky? Uz mate za sebou nebo teprva pred sebou?
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2010 14:51
- Nahlásit
danajasa
Já si (na 90%) pujdu utrhnout ostudu na šampiona šampionů. to teprv bude ostuda
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2010 16:57
- Nahlásit
grooggy
ste se museli k žampionovi ále dopracovat,dežto já nemám zatím ani koupenou lopatu na takou prácu a nemám žampiona anobž smrže obecného
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2010 18:59
- Nahlásit
danajasa
taky mi to trvalo 364 dní těžký práce ( a to mi furt nechce běhat )
Co máš za pesana..?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2010 20:46
- Nahlásit
Fifi
Ktera? Ne, ze bych ji znala, ale treba najdu naky info o ni.
Tak von je to nakonec Slovinec, jsem se blbě koukla. Zidar Miroslav prej.
co ty zkousky? Uz mate za sebou nebo teprva pred sebou?
ZOP jsme udělali dnes, 99 ze 100 BH příští sobotu, tam to bude asi slabší.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2010 21:02
- Nahlásit
corgi
ZOP jsme udělali dnes, 99 ze 100
Hujeriiii! gratuluju!
Ad ten rozhodci - esli ti todle pomuze a uz pro tebe nebude velkou neznamou..
Zidar Miroslav - all rounder
Born 15 April 1941, has been active in the field of kynologie for 47 years. He has been breeding German Shepherds and Labradors and has been an established leader of the Karst Shepherds breedings. He has been training dogs of different breeds for 47 years, took part in international competitions, held courses on training dogs as well as presentations for judges and instructors for search and rescue dogs. Besides that, he has also given presentations on training dogs for aiding the handicapped and trained a few dogs for the blind.
He was also a President of the Expertise Board, Managing Board, Board of judges, Board of examiners, Board of educations for years and Secretary to the Kennel Club of Slovenia (1991-2000), the manager of the Pedigree Book for all known breeds and the founder of the breeding examinations as well as the planned breeding establishment in Slovenia. He is known as the author of several books on dogs: Manual for Training Utility Dogs (1967), “O psih†(About Dogs) – seven editions (1971-1991), “O kraševcu†(About Karst Shepherd) – 1990 and the author of the Methodology of Giving Courses on Dog Training and he set theoretic grounds for training dogs in Slovenia. Additionally, he contributed to the translation of literature on kynologie.
He was appointed the function of the International kynological judge for exterior and trail for utility dogs and Lavinian dogs in year 1963. He has been an all-round judge since 1994 and he has held the function of judging sniffer dogs since 1989. He took on the role of the Agility judge in 1992 and Obedience judge and Junior handling in year 1998.
He is Editor-in-Chief of the "Kinolog" Magazine a Slovenian Kennel Club for years. He used to be member of the Committee for utility dogs FCI (1974-1979), presently he is a member of the Obedience Committee. In former Yugoslavia, he used to be a member of the Expertise Committee of the Yugoslav Kennel Club and its Board of indigenous breeds Commission. He is predominantly known as a Slovenian representative at the FCI – Assembly. Tim sem ti asi moc nepomohla, ale aspon drzim palce kratkonozce jak na poli pracovnim, tak vystavnim.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2010 12:20
- Nahlásit
grooggy
Já mám bosíka a je to pakůn.Fifi
My chcem jet na klubovku co je při tý Nitře sem koukala na net posuzuje molosy tak třá skousne,že pakůn má hlavu jak kýbl a je trošíčku většejší a taky kavkazy a corsy tak třá skusne,že zuby ukážu já páč pakůn nerad dyž mu něgdo chce čučet krkem do žaludku páč jest služební a nemá pochopení dyž mu něgdo naznačí že mu skusmo urve koule prostě je to bída bídoucí
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 08:34
- Nahlásit
Simvás je potřeba na sk nějaké spejšl papír od veta z razítkem nebo stačí očkovák jak u nás?Jedu tam porvé a sem zcela neinformovaný zaostalý neznalý jedinec
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 14:27 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
danajasa
je potřeba na sk nějaké spejšl papír od veta
Kopíruji z propozic:
"psy zo zahraničia musia mať PET PASSPORT s platným očkovaním proti besnote"
Pro vstup do SR by nic speciálního nemělo být potřeba - tedy také pet pas
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 19:18
- Nahlásit
corgi
Děkuji,páč kámoška mi zarytě tvrdila,že je třeba dobrovzdání do očkováku od veta akorát nevěděla jaký
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 20:36
- Nahlásit
danajasa
je třeba dobrovzdání do očkováku od veta
No to bylo dřív na každou výstavu, dneska už to není ani na tuzemských. Pro jistotu ještě kopíruji z webu celní správy:
"Pro cestování po zemích Evropské unie není žádných zvláštních překážek - stačí tzv. pas pro malá zvířata, který majitelé psů musí mít při sobě. Vystavují ho schválení soukromí veterinární lékaři.
Podmínkou vydání pasu je označení zvířete - musí být tetováno (čitelně), nejlepší způsob je očipování pejska elektronickým čipem, což provádí soukromí veterinární lékaři. Dále zvíře musí být vakcinováno proti vzteklině v souladu s naším veterinárním zákonem, tudíž i s legislativou Evropské unie; to znamená, že první očkování musí proběhnout po třetím měsíci stáří."
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 20:54
- Nahlásit
corgi
Mámééé tak už jen přežít tu vostudu kujíí
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 21:25 - Změnil/a: Tutuli
- Nahlásit
corgi
Gratulace ke zkoušce, super body.
Tak ty na konec jedeš letos ještě do Nitry, původně to ale nebylo v plánu, ne? Tak ať vám tam se daří.
Edit: Jedete na oba dny?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 21:55
- Nahlásit
Tutuli
ještě do Nitry, původně to ale nebylo v plánu, ne?
Už to plánování vzdávám. Nutí mě chodit na zkoušky, přemlouvají mě jezdit na výstavy - a mě to ještě baví. Přihlásila jsem se na oba dny, jedu s kamarádkou ze cvičáku a jejími psy. V nějaký úspěch ani nedoufám, ale když už tam jedu, tak co. Ríšovi už jsem nechala namíchat protistresová homeopatika
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 12:20
- Nahlásit
Tak sme přežila byl nesmírně super,všem řekl velmi pěkně co a proč zadává a i já blbka nevýstavní jsem pochopila o co de.Sláva a klobouček dolů,fakt zlatej.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 22:07
- Nahlásit
danajasa
My taky přežili a posudky máme z obou dnů podle mě moc hezké. A 2xresCACIB k tomu
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 22:52
- Nahlásit
corgi
gratulka no za ty eura to mělo bejt ve zlatě i s tím parkovacím lístkem za5eček
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 06:45
- Nahlásit
corgi
Gratulujeme, slyšela jsem, že v sobotu to bylo u cardi hodně překvapivé. Pan rozhodčí asi ještě nikdy žádného typického neviděl.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 16:58
- Nahlásit
Tutuli
slyšela jsem, že v sobotu to bylo u cardi hodně překvapivé
No pro mě stejně překvapivé jako NVP Klatovy. Pan rozhodčí neznal standard, když cardimu vytýkal typický postoj předních končetin atp. A o tom psu, co dostal BOBa, jsme se už myslím bavily, pro mě no comment. Co si mám myslet, když mi v sobotu napsal horší úhlení a v neděli má pes najednou správné úhlení? Asi se mi přes noc nějak zkroutil... Sobotní rozhodčí měl už asi v 15hod nějaké mžitky před očima
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 17:59
- Nahlásit
corgi
Pan rozhodčí neznal standard, když cardimu vytýkal typický postoj předních končetin
Slyšela jsem, byl to šok jak hrom, přitom ta fena má velmi typický front, jen jí ještě chybí hloubka hrudníku, to přijde časem, ale postavení končetin má opravdu velmi pěkné. A naopak vyhrál pes s naprosto netypickým postojem předních končetin. No každý je omylný, ale pokud zaplatíš takové peníze a dozvíš se, že tvůj pes s charakteristickým rysem má vadný postoj, to je prostě moc i na mě.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 20:50
- Nahlásit
Tutuli
pokud zaplatíš takové peníze a dozvíš se, že tvůj pes s charakteristickým rysem má vadný postoj, to je prostě moc i na mě
No je to do nebe volající, když vyhraje corgi s postojem bulteriéra - na tom jsme se tam shodli. Ale zas v pemících byl po oba dva dny "klid", umístění zasloužená a BOB pes je prostě super. Já mám tedy radši ty typy s širší hlavou, ale teď zrovna holt letí víc liškovitější
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 20:53
- Nahlásit
corgi
umístění zasloužená a BOB pes je prostě super
To je fajn, že alespoň u vás to bylo OK.
A co vás čeká teď v nejbližší době? Plánujete něco?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 21:08
- Nahlásit
Tutuli
Plánujete něco?
Já vím, že už jsem to letos slibovala, ale plánuju dát psovi pokoj Přemýšleli jsme o nějaké další DUO výstavě - Bratislava, Brno, Nitra - těžko říct, co nám vyjde. Teď myslím sebe a kamarádku ze cvičáku, se kterou jsem byla v té Nitře - je to fajn, že mě sveze a že se naši psi znají. Každopádně ještě nemáme ani českého šampiona, jen půlku CZ a půlku SK
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 21:18
- Nahlásit
corgi
Teď myslím sebe a kamarádku ze cvičáku, se kterou jsem byla v té Nitře - je to fajn, že mě sveze
To je super, že jsi našla možnost spolujízdy.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 22:03
- Nahlásit
corginebyli vy jste taky v hale g?To ste vystavovali 14h tak to sme byli asik tak metr vod sebe
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 09:27
- Nahlásit
danajasa
Ano prosím, hala G, kruh 4 a bosíci mi přímo funěli na záda - tak to jsme se možná viděly
|