| Autor |
Zpráva |
1Elizabeth1
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 21:56
- Nahlásit
Chtěla jsem se zeptat, co všechno je potřeba aby NO mohl na výstavu, co by měl umět? ...A také jsem se chtěla zeptat, máme půlroční fenku NO. Je na svůj věk celkem poslušná, ale teď jí začíná puberta, takže k tomu se raději nebudu vyjadřovat ...Ale problém je že se strašně bojí psů...Pořád na tom hodně pracujeme a snažím se aby se psy byla co nejvíce, ale prostě se nám to nijak nedaří , je hodně bázlivá...Tak jak bych měla postupovat? Díky
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 06:44
- Nahlásit
my začínáme pomalu trénovat, výstava nás čeká na jaře, takže se učíme výstavní postoj (naše hyperaktivka nevydrží totiž ani vteřinu v klidu, jinak to prý stačí trénovat asi dva měsíce předem ) pak ten výstavní klus - pes má přiměřeně táhnout a jít pravidelným klusem, necválat.... (dělá se to tak, že ti psa někdo vede a ty na něj z opačné strany kruhu voláš, prý má pes aktivně vyhledávat majitele, ale jelikož já bych měla problém čubinu komukoli půjčit do ruky, budu si vodit sama) dál ukázat zuby - prý může i majitel, ale měla by si nechat zkontrolovat tlamu radši i od cizího. A taky si nechat zkontrolovat tetování. No a s těma psema bude asi problém... Když rozhodčí mění pořadí v pohybu, tak se psi navzájem předbíhají, taky by ti ji za nepřiměřenou reakci nemuseli posoudit...
ale víc ti asi řeknou zkušenější - já jsem taky laik a tohle mám všechno vyptaný a vypozorovaný
|
1Elizabeth1
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 17:32
- Nahlásit
Děkuju moc! Výstavní postoj jakžtakž umíme...Ale chtěla jsem něco vědět o tom výstavním klusu (u nás to asi bude problém), takže díky moc! ...Pokusíme se o to ...
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2010 06:46
- Nahlásit
já to učím prostě na povel zaber a rozeběhnu se - čubinu mám na dvoumetrovým vodítku připnutou kolem pasu a když se rozeběhne tak ji svojí vahou zbrzdím do klusu... protože je to mimino, tak toho moc nenaběháme - tím klusem tak max pár minut, ale stačí to... teď už na povel zaber klusem i vybíhá
|