| Autor |
Zpráva |
StepankaVavrova
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 22:15
- Nahlásit
Pořizuji si druhého psa s kterým budu jezdit na závody, výstavy a pod. A stojím před otázkou jestli si koupit látkovou boudu nebo klec. Spíš se přikláním ke kleci kvůli nezničitelnosti, ale vadí mi její váha a neskladnost. Rozhoduji se mezi firmou Savic a Faunas... Potřebovala bych poradit jestli máte zkušenosti s těmito výrobci a jestli klec vydrží časté skládání a převozy autem. Látkový domeček si pořídím asi až později, kdy štěňátko pochopí, že se nesmí likvidovat
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 22:25
- Nahlásit
Mám zkušenosti s plastovou i látkovou kennelkou a musím říct, že se hodí mít obojí - tedy jednu pevnou schránku a jednu lehčí, i když zas zničitelnější. Klec má oproti plastu výhodu v kolečkách a složitelnosti, takže plast asi u Vás nepřichází v úvahu. Časté skládání a rozkládání by nemělo vadit, velmi často vidím i lidi, kteří se k těm klecím chovají dost nehezky, ale klece drží
|
StepankaVavrova
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 22:46
- Nahlásit
b]corgi[/b]
dík..... o platové přepravce neuvažuji ta je ještě hamatnější, to mi stačí co máme pro kočky
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 23:13
- Nahlásit
test
|
Host_Lidka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 16:47 - Změnil/a: Host_Lidka
- Nahlásit
Taky si chceme koupit pro nasi 50 Kg fenu vystavni klec, ale odradi mi prave ze ta klasicka vazi 25 KG, to mi prijde uz opravdu moc. K tomu vozik nebo kolecka, dno, k tomu jeste prekryvka, do toho jeste pelisek a cena se vysplha do nekonecnych vysin. Na druhou stranu, jak pisete, ta latkova neni tak pevna. Nemate nekdo zkusenost, jestli latkovy domecek vydrzi kdyz se o nem "opře" maxi pes?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 16:54 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Host_Lidka
Nemate nekdo zkusenost, jestli latkovy domecek vydrzi kdyz se o nem "opře" maxi pes
sice nemáme maxi psa má jen 35 kilo, ale je to hyena vlkoidní a látková boudička jí stačí..zatím z ní ještě nikdy neodkráčela ani se neprorubala venna průzkumy nebo někoho sežrat . a to od ní klidně odejdu..má tam svůj klid nemusím jí hlídat jako oko v hlavě je tam spokojená. U kovových klecí je děsná manipulace a ta váha.
Tuhle látkovou si šupnu na rameno na záda batoh do ruky tašku do druhé psa a zvládnu to sama
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 17:00
- Nahlásit
Host_Lidka
Mám látkový domek pro psa o hmotnosti 18 kg, pokud by jen trošku chtěla z domku ven, stačí jí na to pár chvil. Domek látkový je pěkně prodyšný, boky jsou tvořeny síťovinou (pevnou, ale furt síťovinou), neprůhledné kryty na boky drží jen na suché zipy, takže žádný pes nebude mít problém látkový domek poničit. Pokud se pes bude opírat o boky domku, látka se trochu prověsí. Vesměs ani ta konstrukce neudrží všechno - je to pár trubek spojených (u mojí verze) plastovou spojkou. Pokud pes neničí a je schopen v domku normálně zůstat, pak vřele doporučuju - hodil se mi už na hodně akcích. Jinak mám látkový domek od doggearu...na středního psa, větší domek...myslim že to bylo XL.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 20:21
- Nahlásit
Gerda
Asi máme stejný, akorát já mám XXL. Konstrukce docela pevná, ale ta siťovina to nevydržela, pes není žádnej rabiján, který by to ničil, jen jednou do ní jen hrábnul packou a prodrápl to.Sice jsem to zašil, ale už si nelajsknu ho v tom nechat, aniž bych na něj viděl.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 08:07
- Nahlásit
Host_Lidka
Taky mám na 16 kilového psa látkový domek, důvody naprosto stejné jako u ostatních. Po složení to čapnu do ruky a v pohodě odnesu kamkoliv. Stačilo do ní koupit jen protiotlakovou deku za 100 káčé a bylo vystaráno. Pokud by ale pes chtěl, odejde i s domkem. Takže pokud máš ničitele, asi to není nejvhodnější. Na výstavách a akcích ale zpravidla psiska uvítají, že si mají kam zalézt a mají tam svůj klid. A na to je ten domek naprosto vyhovující.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 08:46
- Nahlásit
Host_Lidka
je fakt, že když by se pes rozhod že chce ven tak se dostane...ale já když jí zadělám bočnice, aby neviděla a tu větrací otočím ke zdi tak nic neřeší bo nic nevidí a je jí fuk co se děje za "zdí" i dyž je to ranařka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 08:51
- Nahlásit
Fajka
e fakt, že když by se pes rozhod že chce ven tak se dostane..
se vám sem s dovolením upíchnu se svou zkušeností. Na agi závodech jsem před časem viděla zajímavou scénku- látkový domeček ve valivém pohybu směrem k dráze. . Uvnitř byl tuším stafordík, který nutně potřeboval už běžet
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 08:54
- Nahlásit
PetraK
látkový domeček ve valivém pohybu směrem k dráze. . Uvnitř byl tuším stafordík, který nutně potřeboval už běžet
já zas takhle viděla celej stan
ale u tý látkový klece jsou dole takový oka (teda já je tam mám) za který se to nechá přikolíkovat kolíkama na stan do země..horší se to na betonu...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 09:09
- Nahlásit
Fajka
já zas takhle viděla celej stan
a taky tak příšerně u toho ječel??
Tenhle čoklid byl fakt boží, byl tak natěšenej, hubu nezavřel, tlemila se celá hala. Když ho pak panička vyndala, měl celou dobu vodklopenou hlavu a řval, že už chceeeeeeeeeee běžet. když pak vyběhnul porazil ve svým svatým nadšení půlku tratě. Ale byl ščastnej
za který se to nechá přikolíkovat kolíkama na stan do země..horší se to na betonu...
aha, no tohle právě na pevný podlaze bylo, takže domek se prostě hlasitě valil prostorem a razil si cestu k dráze
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 09:14 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
PetraK
a taky tak příšerně u toho ječel
ne to byla akita a ty až na vyjímky neječej
Tenhle čoklid byl fakt boží, byl tak natěšenej, hubu nezavřel, tlemila se celá hala. Když ho pak panička vyndala, měl celou dobu vodklopenou hlavu a řval, že už chceeeeeeeeeee běžet. když pak vyběhnul porazil ve svým svatým nadšení půlku tratě. Ale byl ščastnej
ci bejt pés někdy..jak málo jim stačí ke štěstí
aha, no tohle právě na pevný podlaze bylo, takže domek se prostě hlasitě valil prostorem a razil si cestu k dráze
no já mám teda ještě na tý boudě takový voko na hoře za který by se to eventuelně dalo pomocí vodítka přikurtovat k nějakýmu plotu nebo třeba topení nebo něco co je poruce...hlavně pevnýho
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 10:00
- Nahlásit
Fajka
ty až na vyjímky neječej
tou výjimkou asi nemyslíte toho.... co začíná OOOO
ci bejt pés někdy..jak málo jim stačí ke štěstí
že jo? se směju ještě teď, když si vzpomenu
přikurtovat k nějakýmu plotu nebo třeba topení nebo něco co je poruce..
taky případně někomu nepohodlnýmu na krk a zabiješ dvě mouchy jednou ranou. Teda tu jednu doslova
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 10:11
- Nahlásit
Mám klec (Savic) i látkový domek XXXL (8in1).
Na výstavy totiž vozím většinou DVĚ akity , takže jsem to musela nakombinovat protože dvě klece (á 27kg) jsou sice na výstavě super a jistota pohodlí pro psy , ale i když mám combi , tak to i za placatého stavu zabralo moc místa (2 x 13cm) a už se mi tam nevešel POHODLNĚ jeden ze psů.
Domek zabere stejný půdorys , ale jen tak 4cm (šířka dvou trubek).
Jak už tady bylo dříve psáno, látkovým domkem by nasr.pes lehce prošel kdyby chtěl.
A ,,perlička" ....v Budapešti jsem viděla i kráčející kovovou klec kterou poháněly dvě argentiny chtíc sežrat nějakou další venku.
Ale to je extrém
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 10:20
- Nahlásit
AmAkita
klec kterou poháněly dvě argentiny chtíc sežrat nějakou další venku.
tak solidní téma a člověk by nevěřil, že se u toho pobaví.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 10:33
- Nahlásit
pajda222
Asi máme stejný, akorát já mám XXL. Konstrukce docela pevná
jojo, známá má na dva chrty konstrukci celokovovou, i s tou spojkou, kterou já mám na XL (nebo mám L?? fakt nevim), plastovou. Mám tento domek:
http://img255.imageshack.us/img255/5817/cervenydom ekxl.gif
Můj pes teda vůbec neničí, jen zoufale čumí, ale jak řikáš, stačilo by hrábnout packou a potrhá síťovinu. nechávám jí otevřený i vršek, protože z něj furt zoufale vystrkuje hlavu.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 11:22
- Nahlásit
PetraK
tou výjimkou asi nemyslíte toho.... co začíná OOOO
jak bych jen mohla
AmAkita
,,perlička" ....v Budapešti jsem viděla i kráčející kovovou klec kterou poháněly dvě argentiny chtíc sežrat nějakou další venku.
Ale to je extrém
taky dobrý
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 12:03
- Nahlásit
Gerda
jj, mám podobnou, akorát má maskáčovou barvu a je hranatá, jo a mám ji rozkousanou od mladýho frajera, jsem ji zapoměl venku, tak se do ni pustil, hajzlík jeden. Ta je posešívaná celá, chudák.
|
Host_Lidka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 17:16
- Nahlásit
Moc moc díky za vaše zkušenosti, látkový domek už je na cestě k nám, snad to nebude "chodící" domeček :-)
|
Host_Lidka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2010 07:53
- Nahlásit
Tak už máme (ten látkový) domek doma, 100% spokojenost co se konstrukci a pevnosti týče. O tiket horší je to v autě, máme domek největší velikosti tak nám do auta vejde pak už jenom jeden pes (60 kg)
|
elisva
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2011 08:47
- Nahlásit
Klec je dobrá v tom, že pokud prší a máš plemeno, které by nemělo zmoknout, tak ho v tom pohodově od auta přivezeš, aniž by se namočil. Navíc pokud si na ní uděláš nějakou podložku, můžeš si ho na ní doupravit a nemusíš tahat stůl. Mám Savic a jsem spokojená. Kolečka si pokud možno kup originál, ostatní nic nevydrží.
|