Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / borderka a její vady
Autor Zpráva
Martina89
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 10:12
- Nahlásit

Ahoj bere se na výstavě jako vada když má borderka ocas nesený nad tělo? Moje fenka ho má stočený trošku nahoru někdy ho nese dobře ale někdy má ocásek jak ,,háček´´ a dá se s tím něco dělat?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 10:19
- Nahlásit

Martina89
doufej, ze na vystave z toho bude paf a trochu ho da niz... nase jedna seltie taky nosi ocas jak vlajku vysoko nad hrbetem, ale na vystave ho mela stazenejsi a tudiz akorat aspon po dobu, co byla v kruhu a byla osahavana...

nevim, jak to je u borderek, ale krome zavazi na ocas me nic nenapada

Martina89
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 10:22
- Nahlásit

závažíčko mě taky napadlo ale asi by si to hned sundala nejde to naučit třeba nějak na povel aby nosila ocásek dole? :-D

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 10:26
- Nahlásit

Martina89
nejde to naučit třeba nějak na povel aby nosila ocásek dole? :-D

Klikáte? Podle mě by to naučit mělo jít, pokud ten ocas aspoň někdy nosí normálně - já mám čubu s ocasem jak prase, a tam jaksi není jak učit, když jediný narovnání jde "násilím" ručně

Martina89
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 10:30
- Nahlásit

Dines
já mám čubu s ocasem jak prase
a co máš za psa? borderku? Zatím neklikáme ale chystám se na to tak to můžu vyzkoušet třeba to půjde Ona ten ocásek nosí normálně když běží když se vzbudí hraje si a tak..

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 10:42
- Nahlásit

Martina89
Nene, borderku nemám
Jak říkám, pokud ho takhle nosívá normálně, tak by to snad naučit mělo jít - a podle mě přes klikr to půjde nejsnáz

jablunka
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 10:57
- Nahlásit

Martina89
nejde to naučit třeba nějak na povel aby nosila ocásek dole? :-D

Určitě jde.Zažila jsem to loni na podzim na výstavě RTW a tam bylo běžným povelem "ocas dolů".

gabifi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 11:41
- Nahlásit

Martina89
pes si dává v pohybu ocas tak, jak mu je přirozené. Naučit na povel nosit ocas níže můžeš, ale zkušený rozhodčí to pozná na pohybu. Na druhou stranu, na dobrého a zkušeného rozhodčího narazíš jednou za uherák, tudíž vzhůru do nácviku
Třeba to ani nebudeš potřebovat, někteří psi na výstavě znejistí a ocas nechávají níž, než obvykle.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání