Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / Jak naučit postoj
Autor Zpráva
Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 23:28
- Nahlásit

Nějakej nápad někdo - mě už dochází invence
postoj je snad moje noční můra Prostě si po každý sedne cca po 3vteřinách. Učíme se to somozřejmě na vodítku, ale stejně si furt sedá

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 08:20
- Nahlásit

Stafbulinka
ukážu v sobotu, jak jsme učili my neumím moc popisovat, ale obecně vzato jsme učili přes kokino. prostě jsem jí do té polohy navedla kokinem a trénovali jsme pak už jen výdrž v postoji. jestli učíš na výstavním, vem si ho sebou

Meta
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 09:12
- Nahlásit

Stafbulinka
Musíš být trpělivá. Nejdřív 3 vteřiny, pak pět a do měsíce jste na pár minutách. Ovšemže bez pamlsku to nejde. Učím teď svá dvě štěňata a věř že postoj je brnkačka proti povelu "Zuby!". Ty nám teda moc nejdou, obzvlášť té čtyřměsíční...pořád hravě kouše

inu
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 10:34
- Nahlásit

Meta
Zuby!". Ty nám teda moc nejdou
tak nám zrovna "zuby" jdou skvěle, páč jako štěně žral vodpadky, hlínu, šutry, vajgly, tak jsem mu to co chvíli dolovala z tlamy

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 11:14
- Nahlásit

Meta
Zuby nám v takhle malém věku taky nešly a teď v pohodě. Na některé věci je potřeba si dát čas a nechtít po malé čtyřnohé pyraňce, aby v klidu ukázala zoubky

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 12:55 - Změnil/a: Stafbulinka
- Nahlásit

já to neprožívám, ale když musí být postoj tak je to těžký, hele jako trpělivost mám, ale odmala ji učím, že když se nic něděje tak si sedne. No a to je prostě ono. Takže ji to nedokážu vysvětlit, když dám ruku pod bříško tak to chápe. To stojí, jak ji oddělám kecne na zadek.

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 13:08
- Nahlásit

Meta
Zuby to není potíž - jak píše Inu furt jsme něco tahali z krku takže bez problemu.
Chůze u nohy to je trochu problém, ale v kruhu se předvádí jak to umí, je to herečka takže to nemusím řešit, klus jsme trénovali od mala takže po mě nehopsá a pak ji hned posadím takže v poho. Jen stát je děsná nuda
PeKrato
pamlsek je trochu potíž to si sedne hned maximálně zahlásí takže jsme zjistili, že je to lepší až po postoji. Ale navést do polohy to by asi šlo když jí ho pak dám. Jinak si začne hlásit.

Ale v sobotu to mužem zkusit budu fakt ráda, prostě nějak nechápe co po ní ta pitomá páníčka furt chce když je to nuda.
Jsme vůbec trochu nudík.

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 13:10
- Nahlásit

inu
chodící vysavač to jsme měli taky, a u kokřice co maj naši je to furt

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 13:18
- Nahlásit

Stafbulinka
taky jsem tak měla Redulu naučenou, že si hned gecla. ke stání jsem ji naváděla kokinem tak, že když si sedla. popojela jsem rukou s kokčem dopředu, aby si musela stoupnout, když na něj chce dosáhnout a když stála, chválila jsem. říkám jí u toho stůj, povel postoj mi přijde uhozenej teď to používám u utírání pacek, koupání a když prostě potřebuju, aby se mi nemrvila. v sobotu to určo zkusíme
jako ale rovnání pacek a tak, to nedáváme taky, stání je pro malou taky děsná nuda a ještě abych ji při tom nějak rovnala

inu
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 13:25
- Nahlásit

Stafbulinka
u kokřice co maj naši je to furt
To bych teda doma nechtěla Su ráda, že z toho vyrostl

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 15:19
- Nahlásit

Stafbulinka
Já měla naučenýho psa na sedání u nohy při zastavení a tohle byl taky problém, když jsem se ho rozhodla vytáhnout ve 4 letech na výstavu.
Já ho to naučila prostě jako povel Vstaň, jakmile si začal sedat, tak aby na povel zůstal stát a stál, dokud mu neřeknu dost, asi něco jako odložení, ale vestoje.

corgi
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 16:32
- Nahlásit

Stafbulinka
Pokud vydrží tři vteřiny, tak aspoň máš na čem stavět. Já na tom byla stejně, na první výstavě v třídě mladých rozhodčí nadával, že mi nestojí (myslel psa) a o pár měsíců později už jsme měli Jch. - trénovali jsme denně, s pamlskem. Pes mi taky stál asi pět vteřin, takže nejdřív dostal pamlsek skoro hned po povelu. Pak dvě vteřiny po povelu. Pak pět vteřin po povelu atd. Důležité bylo dát pamlsek vždycky jenom ve chvíli, kdy stojí, protože se mi občas stalo, že jsem pochválila slovy a než jsem stihla dát pamlsek, už seděl. V tom případě už jsem pamlsek nedala a příště čas stání zkrátila, aby dostal pamlsek v postoji, ne až vsedě.

Stafbulinka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 17:05 - Změnil/a: Stafbulinka
- Nahlásit

PeKrato
taky říkám stůj, ale dík za rady, je to holt nudík, ona se mi nudí totiž i nacvičáku Rozhodně to chce trpělivost, ale tu mám, tak to holt musíme nadřít no Jako rovnat nohy nehrozí. Začne sebou ihned šít.
inu
Njn furt ve střehu Julča z toho vyrostla naštěstí. Horší je to, že už jsme na to loni málem dojeli, jsou u nás debilové co hází na trávník otrávený jídlo, takže problém. taky je u nás FUJ neoblíbenější slovo Někdy mám pocit, že se kokřina jmenuje FUJ a né Sanny

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání