Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výstavy psů / výstava NO
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
yesha
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 19:14
- Nahlásit

dobrý den,
chtěla bychvse zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s přípravou německých ovčáků na výstavu, přece jenom má to svá specifika. např. je možné naučit psa běhat i bez toho, aby ho někdo před ním lákal?
díky

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 19:24
- Nahlásit

yesha
Naučit se to určitě dá, použij povel vpřed a častým tréninkem toho docílíš, aby běhal bez lákání, bude pak stačit, aby někdo, kdo láká stál jen v jednom rohu nebo tam třeba ani nikdo nebyl. Ale samozřejmě, že trénink bude muset být s lákáním, chvíli to trvá, než se to naučí, ale určitě to jde. Kámošky čubu jsme to naučili a když ji vodím, stačí, aby kámoška stála na místě a čuba se mnou běhá sama.

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 19:32
- Nahlásit

Nejsem sice "od fochu", ale když se kouknu třeba na tohle video: http://www.youtube.com/watch?v=ENH-CPyppSU
tak tam jasně vidím smečku lidí za kruhem, kteří všichni popocházejí kolem kruhu a volají každý na "svého" psa. Je to teda třída dorostu nebo čeho, takže tam se to třeba snese, ale pro mě jakožto vystavovatele neovčákáře je to spíš divadlo Každopádně je z toho vidět, jak to trénujou, že jo...

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 19:42
- Nahlásit

corgi
jj, je to děsný. Je tam i několik lidí, který se střídaj v tom běhu okolo i se psem. Páč třeba v pracovce se běhá opravdu dlouho. Vodila jsem kámošce fenu v dorostu a v dospívajících a už v těch dospívajících to byla fuška a teď nás na jaře čeká pracovka, to jsem jí řekla, že to bude mít drahý, když ji to odběhám.

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 19:44
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Teď vidím, že jsem udělala chybu, když jsem nikdy nebyla na žádné výstavě NO - docela bych se bavila
jsem jí řekla, že to bude mít drahý, když ji to odběhám.
To jo, za to bych si taky pořádně naúčtovala!

yesha
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 19:48
- Nahlásit

srandičky, srandičky..:-P sem to prokaučovala a na jaře musim rovnou do pracovky. tam vyplivnu plíce
a právě mi to příde takový nedůstojný ty lidi běhající kolem úplně kazej dojem z těch krásnejch psů, ale tak u nás to bude maxi trpas v každym případě..

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 19:51
- Nahlásit

yesha
právě mi to příde takový nedůstojný ty lidi běhající kolem úplně kazej dojem z těch krásnejch psů
Upřímně řečeno vůbec nevím, jak vypadali ti psi v tom videu, ale ta běhající kulisa v zadu mě přímo uchvátila. Možná je to dobrá strategie, jak odlákat pozornost rozhodčího od záporů psa - pořídit si nějakého obíhače kruhu, který bude mít na sobě co nejnápadnější kostým a bude vášnivě gestikulovat
(von mě přejde smích hned v květnu na mezinárodce...)

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 20:18
- Nahlásit

yesha
To jo v pracovce je toho hodně, ke všemu ta střelba a běh u nohy na volno. A když je jich tam ještě hodně, tak tam člověk stráví mládí.
Posledně v naší třídě bylo přes 30 fen a to byl mazec, páč než si všechny prohlídl v běhu, tak jsem myslela, že tam vypustím duši, ještě, že nekouřím.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 20:20
- Nahlásit

corgi
Kam razíš na mezinárodku?

miisha
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 20:29
- Nahlásit

žiš ženský...já ani nevím o čem je řeč, ale už teď vím, že se mi do tohotok nechce Šaškárna
tož má talent ne?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 20:36
- Nahlásit

miisha
Je krásnej, chce to běhat v tahu, aby mu trošku spadl zadek.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 20:45
- Nahlásit

yesha
Myslím, že poradit by mohla Ebony, snad se tu objeví, ona má s výstavami dost zkušeností a má i fyzičku to všechno odběhat

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 20:49
- Nahlásit

jj, chce to probrat s někým, kdo ty ovčáky dělá, páč u našich rotvíků je výstava úplně jiná. Do ovčounů jsem nakoukla jen okrajově a úplně mi to stačilo.

yesha
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 20:49 - Změnil/a: yesha
- Nahlásit

jj..díky, tak já počkám, co k tomu řeknou profíci

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 21:01
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Kam razíš na mezinárodku?
Květnová Praha, prosím

miisha
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 21:07
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
aby mu trošku spadl zadek

já si pořídila vovčáka, né invalidu A taky bych ji neměla dávat baťoh, aby nepřišla o hrb, že Ebony?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 21:08
- Nahlásit

corgi
Taky jsem o ní přemýšlela, ale nechce se mi malá tahat na první výstavu do haly, aby z toho nebyla nějak vystresovaná, je tam přece jen moc lidí a hluk. Asi nejdřív zkusím nějakou krajskou, aby si zvykla. I když s ní po výstavách jezdit moc nebudu, nemá na to ty správné vlohy.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 21:10
- Nahlásit

miisha
Nedávno jsem viděla opravdu výstavního psa, vypadal hrozně s tím zadkem u země, bylo to hrozně nepřirozený.

yesha
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 21:19
- Nahlásit

tak já vám ukážu fotku toho mýho, ale nesmíte mi ho úplně strhat neni úplně to ono, co je u nich teďka IN, ale je náš
http://radecha.rajce.idnes.cz/Radotin_25._10._09/# Radotin_25._10._09_262.jpg
jo a tohle neni snaha o výstavní postoj, ale koukání na figuranta

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 21:27
- Nahlásit

Vypadá dobře. Na první místo na výstavě to sice asi nebude, ale hlavně, že ho máte rádi. A jestli dělá, tak je jedno jek vypadá. Má mladá fena je v exteriéru nic moc, ale je tam předpoklad práce, takže to neřeším.

yesha
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 21:42 - Změnil/a: yesha
- Nahlásit

no jasně. Je škoda, že ten exterier a práce nejdou moc ruku v ruce, ale to je tema na hodně dlouho a pro větší kynology než sem já

ati
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 22:19
- Nahlásit

yesha
ahoj, zdraví rotvice. Snad se po Novém roce ukážeme v Radotíně

ati
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 22:21 - Změnil/a: ati
- Nahlásit

yesha
, co rtg už jste byli?

yesha
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 22:34 - Změnil/a: yesha
- Nahlásit

ati
ahoj..
byli..
Podle Dr. Ošmery je to OK, ale víc se k tomu vyjadřovat nechtěl, tak čekáme co na to řekne Snášil. Je to 14 dní a zatim nic.
jinak my koušeme teď všechny treninky a Milošovi už z mojí neschopnosti trochu tečou nervy..
tak snad se uvidíme než nás vykáže

ati
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 22:52
- Nahlásit

[b]yesha[/bt
tak držím palce
nevykáže, má neskutečnou trpělivost,ale nic si z toho nedělej já pejskařím hafo let a z Miloše jsem norvozní jak pes,připadám si jak trotl, co drží vodítko prvně v ruce :-D

yesha
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 13:02
- Nahlásit

ati
děkujeme

vy si tak připadáte, za to já tak vypadám a to je určitě horší

Alexa
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 13:47
- Nahlásit

fakt už mě se.e jak se řeší že ovčouni maj hrb a prdel u země tady máte jeden příklad za všechny:
tohle je Alexa ve výstavním postoji

a tohle je dnes focena v "normálním" postoji

zdá se vám jak invalida?????
a takhle je to u 90% ovčounů

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 14:01
- Nahlásit

Alexa
zdá se vám jak invalida?????
Kdepak, Alexa fakt neni invalida, ale umí tak stát ))

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 14:01
- Nahlásit

Alexa
Já neříkám, že ne. Jen, že někteří tak vypadaj, i když stojej normálně a nebo jdou a to je hrozné.
Kámošky čuba ve výstavním postoji vypadá taky tak a přitom je normální.

Ebony
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2009 14:26
- Nahlásit

miisha
hele, nebudu to komentovat, protože rádoby odborníků a znalců ovčáků je tu koukám dost hlavně těch, co ho v životě doma neměli na to už jsem si tady naházela hrachu na zeď dost
jen by mě zajímalo, kterej z těch diskutujících zaručeně přirozených a zdravých psů, podá třeba výkon mámy od Juno na koloběžce, moc bych to chtěla vidět
(netýká se to Muchoš, ta jedinná se psy pořádně maká)

Alexa
že se snažíš, nakonec úspěšní jsou vždy nejlepší terč, je zajímavý, že "prdel u země" je pořád nejpopulárnější plemeno a samo že taky nejpomlouvanější, tak to ve světě chodí

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání