Atika
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 20:55
- Nahlásit
Ahoj, chtěla bych požádat o zkušenosti majitele kardiaků. Můj 13 letý knírač měl v pondělí ošklivý záchvat (není to jisté, ale zřejmě nějaká srdeční slabost). Vzpamatoval se vcelku rychle po cca 10 minutách. Na veterině ho vet vyšetřil poslechem a zjistil prý dost velký šelest a horší prokrvení podle sliznic. Naordinoval nám Enap 5 mg - 2 x denně 1/2. Náš veterinář, shodou okolností kardiolog je na dovolené ještě do neděle, takže celkové vyšetření srdíčka bude hned potom. Přečetla jsem příbalový leták a docela mě vystrašilo, že se lék má dávat opatrně od menších dávek a postupně zvýšit na denní dávku. Pejsek má 7 kilo, přijde mi, že je to docela vysoká dávka. Bere ho teda druhý den a jeví se v pořádku, ale chrěla bych se zeptat na vaši zkušenost (jen pro svůj klid) v jakých dávkách brali vaši pejsci tenhle lék v poměru s váhou. Jinak Bonďa byl před rokem na operaci a srdíčko bylo při vyšetření v pořádku a nikdy žádné problémy neměl (dýchavičnost, pokašlávání, únava), je to docela šídlo, až teď ten záchvat.
|