| Autor |
Zpráva |
jbat
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 20:18
- Nahlásit
máte někdo zkušenost, no co by to mohla být alergie? vpich tama nemá, navíc to má v obou koutcích...
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 20:35
- Nahlásit
dostal zyrtec v piškotu, snad to nebude nic vážnýho.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 21:40
- Nahlásit
Newim, jestli bych rvala do psa Zyrtec, kdyz nevim, co to je.
Ale jinak peknej jack.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 21:44
- Nahlásit
impact
Zyrtec neublíží - maximálně utlumí - a taky mě nenapadá co by to mohlo být jiného než nějaká "alergie"
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 22:05
- Nahlásit
Spíš si myslím, že to může být nějaký zánět. V každém případě bych psisko hlídala a nejpozději ráno šupajdila na veterinu. Pak dej vědět co to bylo. Držím palce, ať je to nějaká banalita.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2009 00:38
- Nahlásit
A jinde na tele nic nema? Alergie se vetsinou objevuje na vic mistech. My meli celkem podobny pysky, kdyz nas odbornik usoudil, ze ropucha je skvelej aportek, ale do vecera mu to splasklo samo. Jestli nezabere ten zyrtec, tak bych sla na vet, na ty druhy fotce to vypada, ze je to i zarudly, takze by to mohl byt i nejaky zanet
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2009 12:55
- Nahlásit
jbat
My měli něco podobného, ale mnohem většího, když se klíště rozhodlo přisát se psovi přímo do koutku úst. Ale to bylo jenom na jedné straně, takže asi nic...
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2009 15:19
- Nahlásit
po zyrtecu jsme hlavně spali, ledovala jsem to a dnes ráno to měl už skoro neznatelné.
nateklo mu to ze vteřiny na vteřinu, nažral se, šel na balkon, přišel a vypadal takhle... takže mě napadla ještě vosa v tom smyslu, že ji chytil a jak ji žvýkal, tak ho pobodala... nevím, ale byl v pohodě a horečku neměl, takže zánět asi ne, nicméně k vetovi půjdeme...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2009 15:34
- Nahlásit
jbat
Tak po vosím nebo včelím žihadle by asi vypadal hůř, ale je fakt, že mohl na balkoně chytit nějaký jiný sajrajt, který ho v tlamě trochu podráždil
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2009 16:08
- Nahlásit
corgi
no nevim, v pět končím, beru psa a jdu.
ráno dostal ještě půl zyrtecu, kdyby se mu chtěla rozjet nějaká alergická reakce, tak je snad ok.
navíc mám PMS...
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2009 16:10
- Nahlásit
impact
Newim, jestli bych rvala do psa Zyrtec, kdyz nevim, co to je.
no to já zas vím, přeci jen mám nějakou veterinární praxi... a nic jinýho jsem doma neměla...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2009 22:26
- Nahlásit
jbat
Najedl se a nateklo to? A jedl to co obvykle, nebo měl něco nového? Teda nevím jak u psů, ale manželovi se otečením ústní sliznice projevuje alergie na sezam. Stačí zrnko na Big Mac a hned má šišku v puse. No, už dáváme pozor, mohlo by to skončit hůř. Pokud říkáš, že to nateklo během chvilky, je to nejspíš alergie. Netuším, jak se to zjišťuje u psů, ale příště s tímto jídlem radši opatrně.
Jak jste dopadli u veta, zjistil teda něco on?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 07:25
- Nahlásit
worick
ahojky, tak vet jednoznačně podle fotek a popisu řek, že požvejkal fosu. debil blbej, kdyby ji chtěl polknout...
jinak je úplně zdravej a jak jsme s Gerdou probíraly žlázky, tak je měl teda pěkně zasraný, musím se to naučit vymačkávat.
no a jinak přeočkováno, prohlídnuto a je ok.
jooo a jedl royal canin, co jsme na něj přešli asi před týdnem. a moc mu chutná, takže děkuju za rady!!!!!
hezký den, letím na plynárny...
impact
nebudeš mít cestu do Olomouce...? četla jsem o nudlích, mohlo by to být vtipný docela...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 08:28
- Nahlásit
jbat
požvejkal fosu
No tak to může bejt pesan fakt rád, že to nedopadlo hůř...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 10:52
- Nahlásit
jbat
že požvejkal fosu. debil blbej
no to je fakt debílek, pan Prdinoška )))) Eště že mu otekly jen koutky, snad už si teď dá na bzučavce pozor. Hele funguje teda vůbec zyrtek u psů?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 11:49
- Nahlásit
Gerda
Hele funguje teda vůbec zyrtek u psů?
docela spolehlivě. je to antihistaminikum, takže otok splaskne. tím, že jsem nevěděla, jestli ji ten kretén nespolkl, tak jsem do něja narvala celej (kdyby ho stihla pobodat ještě třeba do jazyka, tak je velká pravděpodobnost, že nebude moct kvůli otoku dýchat...), jinak si myslím, že by stačila ta půlka. určitě to ale není léčivo pro čokly, to je ti asi jasný, ale sama víš, jaký to je, když máš PMS a nateklýho čokla.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 11:54
- Nahlásit
jbat
Jo jasně, mě jen zajímalo, jestli zyrtek u psů zabere.
sama víš, jaký to je, když máš PMS a nateklýho čokla.
vim, ani k tomu nemusim mít nateklýho čokla ))))
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 11:54
- Nahlásit
jbat
zyrteka dostal pesan,když tu "vosu " požvejkal a sežral,na to tedy kolik jich zbaští je kupodivu ještě živej a neotekl. Vosa je pro něj jak fet (
k těm žlázkám- je možná dobrý to umět vymačkat,ale rozhodně není dobrý to dělat často- nejlépe vůbec,pokud si to pes ošéfuje sám......čím víc mačkáš, tím víc se to tam tvoří a je větší šance "ucpání"....
teď ,co mám krátkosrstýho psa je krásně vidět,když si žlázky vyprázdní....u chlupáčů jsem neviděla nic.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 11:56
- Nahlásit
na otoky po štípnutí můžu doporučit homeopatikum APIS, eventuelně Ledum.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 13:29
- Nahlásit
žanda
u chlupáčů jsem neviděla nic
Já to vidím, když pes kadí proti slunci - na konci bobování mu to hezky vystříkne
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 13:31
- Nahlásit
corgi
jak můžeš u corgi vidět, že kadí proti slunci? ))))) To musí stát na vysokym kopci, nebo ty ležet ))))))))
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 13:31
- Nahlásit
Hele funguje teda vůbec zyrtek u psů?
Já ho měla dávat feňuli, když měla alergii a nezabral vůbec. Nakonec jsem museli dát kortidoidy co jsem hledala na netu, zabírá prý v 10 - 30% u psů, i vet říkal, že to jen zkusíme, ale nedává tomu moc naději.
Ale kámošky fena alergik, když skousla vosu, dostala zyrtek, pač tohle jediné jsem zrovna měla u sebe a čumák jí krásně splaskl... už jsme valili od lesa k autu na veterinu na injekci, ale pak jsem si všimli, že reakce je pryč, tak jsme pokračovali ve venčení. Asi jak na kterého psa, no.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 13:42
- Nahlásit
Dáška
ne každýmu psovi zabere,jako u lidí- ale je to fakt,že u psů je to prý víc komplikované a chvíli trvá,než se něco najde-pokud se najde......spíš psům doporučují ten zovidak (?)snad to píšu dobře.
corgi
tedy jestli zrovna proti slunci fakt odzkoušený nemám ) ale vidím to jasně a často )
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 13:46
- Nahlásit
Gerda
To musí stát na vysokym kopci, nebo ty ležet
Teda jako budu hodná a nevezmu si to osobně (nebo psově)....! Grrrrrr!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 13:56
- Nahlásit
corgi
)))))))))))
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 14:51 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
jbat
Cestu do OL? Sorrac, ale s tou bandou odmitam cestovat.
Dojed ty, mas to kousek - Kojetin. Akorat jsem vecne v praci. Ale zas pristi patek odpolko by mohlo klapnout.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 15:01
- Nahlásit
žanda
Zodac ten je slabší, to u nás nezabírá ani mně....
|