Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Stronghold - kedy aplikovat?
Autor Zpráva
Mika
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2009 09:00
- Nahlásit

V septembri idem so psakom k moru. Dneska som si bola na veterine vyzdvihnut stronghold proti srdecnym cervom, pretoze na oficialnych strankach pisu, aplikovat mesiac pred, tesne pred a mesiac po vyjazde. Ty vogo ta pipeta stala 490,- Kč a to ani neučinkuje na klišťata! Som myslela ze mi vypadnu oči. Akurát vetka mi povedala, že v pohode stačí aplikovať tesne pred výjazdom, že ten odporučaný plán je vlastne len ryža pre farmaceutov. Som ochotna s nou suhlasit, pretoze celkove naklady 1.500,- korun za pipetu je trosku nad moje pomery. Navyse mi k tomu predala aj Milbemax (peronalne odcervovadlo) - okamzite po navrate mame odcervit, aby sa pripadnej nakazy zbavil.

Tak mam teraz dilemu. Na jednej strane nechcem aby moj pes nejakeho toho hnusneho cerva chytil. Na druhej strany vyhodit 15 stovak do prevencie mi pride trosku moc. A na zaver - byvame na Juznej Morave, kde komare uz vraj dirofilariozu stejne prenasaju, tak si mozno uz nejakeho toho cervicka stejne pestujeme...

kaba
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2009 10:16
- Nahlásit

490 kč? Jak máte velkého psa? Já kupuju stronghold kočičkám, je to teda ta nejmenší ampule do 2,5 kg, ale platím za to 230kč.

Mika
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2009 10:30
- Nahlásit

kaba

moj pes ma 32 kilo... potrebujeme tu najvacsiu pipetu 20-40 kg...takze to bude asi tym...

Eny
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2009 10:58
- Nahlásit

Mika
já ti povím, že 1.500 jako prevence není moc a teď proč to říkám... Byla jsme na jaře na Slovensku, v životě by mě nenapadlo, že to tam mají taky a světě div se chytili jsme to. Tedy ne přímo srdeční červy,ale měchovce - což je něco podobného. po návratu začala pejsina kulhat a nikdo nemohl přijít na to proč, zkoušeli jsme všechno možné od růstových prioblému, páč to bylo ještě štěně, po různé vrozené vady kostry, imunitní choroby, poleptání tlapek... až jsme přišli na to, že jsou to tihle červy, zkrátím to. diagnistika (vyšetření a rozbory krve a trusu, biochemie, biopsie, RTG...) a následná léčba se vyšplhala na něco kolem deseti tisíc (promiň ale raději jsme to přesně nepočítala, aby mě rovnou neodvezli) nehledě na to že od dubna mi pejsina tři měsíce doma ležela a nemohla pořádně chodit, atrofovaly jí svaly (protože se nemohla hýbat) takže teď zase vrážíme do rekonvalescenčních přípravků a do konce prázdnin se máme šetřit... aby se pomalu nasvalilo, to o co přišla a ještě si něco neudělal s kostrou... s výcvikem máme v nejlepším ročním období utrum, to samé s náročnějšími túrami a dovolenou v létě... Nakonec jsme to léčili stejně antiparazitickými ambulkami (advocate na psa za pipetku cca 600,-) a dávali jsme je také tři měsíce po sobě, aby se zabily všechny stadia... takže pokud já někam pojedu, rozhodně nebudu přemýšet že by prevence v částec 1500 byla moc, za ty problémy (a finance) s následnou léčbou těhle hnusů to fakt nestojí.
přeji všem aby se jim nic podobného nestalo

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání