| Autor |
Zpráva |
Mika
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2009 08:47
- Nahlásit
Mám 1.5 ročného psa - typického bezpapierového zlaťáka so sklonmi k agresitivite, ale o tom som nechcela. Je to hyperaktívny pes, a odmala je veľmi vzrušivý, jeho reakcie idú z extrému do extrému. Je psychicky veľmi nestabilný. Príklad:
Prídem domov a pes ma víta. Normálny pes vrti chvostom, prípadne vyskočí na pánička, ak mu to pániček dovolí a nechá sa pohladiť. Athos sa mi hádže pod nohy, prevaľuje na záda a vzápatí ihneď vyskakuje, obieha okolo mňa, plazí sa a hrozne u toho kňučí. Bez ohľadu na to, či si ho všímam, alebo nie. Vtedy je absolútne neovládateľný, napriek tomu, že máme solídnu poslušnosť, nepomáha ani ľahni, ani miesto, proste nereaguje na nijaký povel. Keď by mu chcel človek zmerať pulz, tak sa nedoráta, srdce mu bije ako splašené - proste je hrozne rozrušený.
To isté sa stáva, keď sa k nemu zohnem, že si ho pohladím - prehnaná reakcia - plazenie, prevaľovanie na záda, kňučanie a šialený pulz.
Keď ideme von, je schopný podraziť mi vo dverách nohy, ako sa hrnie, kňučí, pri pustení z vodítka prvých pár minút šprintuje vo veľkých kruhoch a šteká (a to má pohybu tak 3-4 hodiny denne), nehladí pod nohy, nesleduje okolie.
Pri výcviku je tak vzrušený, že je ťažké s ním držať krok, pri obratoch si ma aj dva krát obehne, keď sa dlho nič nedeje ľahá si a znovu sedá a kňučí. Po 20 minútach sa ukľudní a funguje ako hodinky - znovu to prvotné vzrušenie.
Pes pri tom rozhodne nie je submisívny, je schopný na mňa zavrčať, na psy sa ježí a občas tiež vrká.
Chcela by som vedieť, či exitujú nejaké homeopatiká, ktoré by boli schopné toto správanie dostať do normálu - pes proste potrebuje psychicky trošku stabilizovať. Pretože v situáciách, kedy sa vzruší nie je možné s ním nijak pracovať (nereaguje na meno, na povel, na nič), možno by pomohlo niečo prírodné. Ak by ma v týchto situáciách trošku vnímal, bolo by možné jeho chovanie povelmi korigovať. Jeho správanie je nebezpečné ako pre neho, tak pre okolie, babičku by bol schopný svojim nadšením zraziť z noh, nehovoriac o tom, že ako sebou neustále plieska o zem, tak sa celý doudiera.
Viem že podobné prípravky existujú na ľahko vzrušivé kone, tak dúfam, že má niekto pozná podobný recept na psa.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2009 10:53
- Nahlásit
phytovet cool down
|
Enuška
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2009 10:54
- Nahlásit
Mika
Tak hledám v knížce a ve zkratce ti to sem napíšu, co jsem vyčetla ( rozhodně nevím, jestli to bude účinkovat, protože jsem to nikdy nezkoušela, tak to ber tak jako s rezervou a ne doslova)
1. nedávej psovi komerční krmivo - obsahuje chemikálie, které drážcí mozkovou tkáň
2. přidávej doplněk bohatý zejména na B komplex
3. přidávej doplňky, které pomohou zvrátit účinek látek , které mohou dráždit mozkové buňky - zinek, vitamin C, lecitin, kostní moučka
4. zamez kontakt s např. cigaretovým kouřem, výfukovými plyny atd...
plus můžeš využít těchto prostředků
1. tkáňoová sůl KALI PHOS - pro hyperaktivní a přecitlivělá zvířata, jejichž problém pramení z psychologických faktorů
2. bylinky - Avena sativa, sporýš lékařský, šišák, kozlík lékařský, heřmánek pravý
to je opravdu pouze ve zkratce
zdroj - PŘÍRODNÍ MEDICÍNA PRO PSY A KOČKY, Dr. Pitcairn
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2009 10:55
- Nahlásit
Já bych zkusila bachovy kapky- namíchá ti je homeopatka na míru podle problému psa-mě zabíraly.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2009 18:30
- Nahlásit
Enuška komerčním krmivem myslíš co? i třeba Acanu? Aneb mohou za to granule, že mi fenka po velice dlouhé době zase začla ničit doma? Pohybu má docela dost (třeba včera přes čtyři hodiny venku, plavala atd. a doma zlikvidované kde co.) a opravdu co jsme teď na chvíli přešla z masa na granule tak toho padlo za vlast opravdu docela dost.
|
lososka
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 22:26
- Nahlásit
Mně Bachovy kapky pro psa bohužel nepomohly, přestože mi je paní homeopatka namíchala podle mých instrukcí na "míru". A tvrdila mi, že má vynikající výsledky. No na mého ohaře zkrátka nezabraly.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 22:56
- Nahlásit
lososka
tak to mi ani nehovor, uz som si ich objednala... uvidime ako a poreferujem...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2009 23:07
- Nahlásit
Mika
Hele klídek,pomohli naší čubině aji mě a su nerf jak prase.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 20:22
- Nahlásit
Hlasim sa teda uz s krizkom po funuse, ale bachovky na mojho psa nezabrali :/ Ked som teda dostala rozbor, ake bylinky namiesala a na co maju posobit, tak som ostala chvilku zarazena, ci ich mam brat ja, alebo pes (dokonaly psychologicky rozbor mojej osobnosti, aspon viem, po kom to ten pes ma ) nakoniec som naznala, ze ich mam asi davat psovi, ale velmi nezabrali - takze som ich mala brat ja - dokonale by som sa upokojila a bolo by mi uplne jedno, ze mam psa magora Inak psovi su teraz skoro tri roky a je to furt hyperaktivny blazon, ale vela veci sa uz podarilo skorigovat.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2010 21:03
- Nahlásit
Já jsem si teď objednala tu Bachovou esenci- krizovou. Uvidíme, jestli to zabere.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2010 01:15
- Nahlásit
Mika
Inak psovi su teraz skoro tri roky a je to furt hyperaktivny blazon, ale vela veci sa uz podarilo skorigovat.
Vem to z té lepší stránky, ta přemíra energie může být k něčemu dobrá .
Můj pes (x novofundlanďana nebo retrievra) byl až do svých 12 let hyperaktivní pako jako ten tvůj.
Pak bohužel musel ze zdravotních důvodů na kastraci (byla to otázka života a smrti, jinak bych ho kastrovat nenechala). Ve svých 13 se zklidnil a začal se chovat "normálně". Vlivem kastrace začal mít depky, z těch ho vyléčily psí holky, které přibyly do smečky.
Teď mu je skoro 17, běhá, skáče, sice občas bručí, ale depky nemá a užívá si roli "velkého šéfa" tří psích buchtiček.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2010 08:54
- Nahlásit
ja jeho blaznovstvo milujem a za nic by som ho nevymenila za nejaku pokojnu verziu Do dvoch rokov bol ako atomova bomba, potom sa mi jeho vybuchy zacalo pomaly darit trosku riadit, takze teraz by som ho prirovnala pomerne vykonnej atomovej elektrarni - da sa celkom dobre kontrolovat, ale potencial pruseru je vzdypritomny Ked pridem domov a zacne ma vitat, tak zavelim lehni, to sebou praskne o zem a vrti sa na zemi jeho reakcie su bleskurychle, co sa mi dari vyuzivat pri poslusnosti, ked pri cvikoch u nohy reknu jenom "s" a uz sedi, na "l" si leha a v aporte je uplne nejrychlejsi. Az zacne starnut a pomaly sa ukludnovat, tak mi to asi zacne hodne chybat. A neviem neviem, ci sa mi este podari najst tak brutalne akcneho psa. Ja ho milujem
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2010 10:37
- Nahlásit
Psíček
Psíčku daj si prášok a klidni hormon Ja i pes sme pubertu prežili a ako píšem, dnes je absolutne ovladatelny, voditko mu zapinam len do tramvaje a zije si svoj spokojny, byt emocne trosku kolisavy zivot. Na teba ocividne tiez bylinky ani modlidby nezaberaju, furt budes rypat a rypat, rada z teba nevylezie ziadna, ale kecov okolo milion.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2010 10:52 - Změnil/a: Mika
- Nahlásit
pre hlupáka každý hlúpy
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2010 10:59
- Nahlásit
Psíček
rozkaz pane
|
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2010 16:11 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Mika
Ja i pes sme pubertu prežili...
... taky si říkám, že když jsme přežili tohle, jen tak nás hned tak něco nedostane
Vtedy je absolútne neovládateľný, napriek tomu, že máme solídnu poslušnosť
Úplně tenhle zdánlivý protimluv chápu, pes chápe povely, chce je plnit, chce se zavděčit, jenže když je zrovna v rauši tak vyhodnocuje 50 věcí najednou a hlavně se těch 50 věcí taky ihned a naráz snaží realizovat... Takže to, že jsi hledala prostředky, aby se pes trochu zklidnil a "zpomalil" vůbec nebylo od věci
Pozdravuj psíka a mějte se fajn
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2010 16:39
- Nahlásit
presne takto som to myslela, asi som to proste nedostatocne vysvetlila Nicmenej dnes je uz ovladatelny i pri tychto raušových stavoch, takže sme sa niekam posunuli.
Taky pozdravujem smecku
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 10:09
- Nahlásit
Lidičky tak vás tady čtu a vzpoměla sem si na svýho picbumka,je to už dávno byl to pít dělem i duší prostě energie co by rozsvítila činžák,vítal mě no spíš demoloval dělal modřiny z pár brejlí byla koloběžka prostě nekonečná radost,no pak šel čas roky letěly a ke konci čék přišel domů z pelíšku se vykulhal stařéčel vrtnul ocáskem nadzved hlavinku a šel pomalounku na procházku a to bylt ty okamžiky kdy by člověk dal cokoli na světě aby mohl vrátit čas mít zas milion modřim z brelí koloběžku a bejt svalen a ušlapán neřízenou střelou,ale prostě už to nikdy nejde vrátit zpět.Tak ted mám ůplnýho magora,ale vítání si užíváme,klidně mu mezi dveřma vrazím do držky peška a naprosto nezřízeně radostně se taháme něž ho to první nadšení přejde,páč vím,že zas příjde čas kdy to bude staré klidné zvížátko akorát budu moct říct,že sme si to co šlo užily na plný výkon,páč psí život je děsně krátký ani nejde vráti zpátky
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 10:11
- Nahlásit
danajasatak v tom mas naprostou pravdu,neni co dodat.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 10:11
- Nahlásit
danajasa
Amen
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 11:44
- Nahlásit
danajasa
to bylt ty okamžiky kdy by člověk dal cokoli na světě aby mohl vrátit čas mít zas milion modřim z brelí koloběžku a bejt svalen a ušlapán neřízenou střelou,ale prostě už to nikdy nejde vrátit
to ste napsala podle mě,že jo? ..doted si pamatuju a do smrti budu ten pocit,kdy se celý tohle smrskne na úspěšné obejití bloku baráku
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 11:53
- Nahlásit
davidkova renata
Koukám,že takovejch je nás víc,akorát to čéku dycky dojde až je ten pes starej.Tak si ted dávám do novoročnich závazků více řádit s debilním psem dokavád je čas,energie se nelekejme na množství modřin nehledme.Šíš to je tak blbě,že si to dám asi na novoročenku
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 11:59
- Nahlásit
davidkova renata
tys mi vzala nápad na PFko , hned jak to sem danajasa napsala tak mě napadlo něco v tom duchu
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 12:06
- Nahlásit
kejtlin
Klído to tam lupni,Žižka to vymyslel pro široké masy
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 12:11
- Nahlásit
danajasa
akorát to čéku dycky dojde až je ten pes starej
mě ne..já se právě z minula velmi moc poučila,neni dne abych si na to nevzpomněla a tuhle čubu jsem si pořizovala k účelu učinit jí štastnou..snažim se vo to každej den a doufám,že úspěšně,takže já to tvý pééfko žiju každej den,jelikož žádný potom nebude
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 12:22
- Nahlásit
davidkova renata
mě ne..já se právě z minula velmi moc poučila,neni dne abych si na to nevzpomněla a tuhle čubu jsem si pořizovala k účelu učinit jí štastnou..snažim se vo to každej den a doufám,že úspěšně,takže já to tvý pééfko žiju každej den,jelikož žádný potom nebude
nádopotmě. Jen mi sakra mrzí, - je to jedinej bod mýho života, kdy mi něco mrzí - že to, co se neodehrálo už nemůžu vrátit a odehrát. Krůnik, proč tohle čék nezjistí dříf? No??
bože to je zas téma, tetkon abych si vzala homeopatlika na nerf já . Sentiment je sviňa.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 12:31
- Nahlásit
PetraK
tetkon abych si vzala homeopatlika na nerf já
my uš hulíme trávu,sme dál ,na foře sme to probrali )))) jediná možnost,pani ))
Krůnik, proč tohle čék nezjistí dříf?
zjistily sme to tak brzo jak to šlo..po jednom případě,to je slušný skore.Taky mě to mrzí,ale o to víc se snažim ted a páč je nad slunko jasnější,že ta bývalá se reinkarnovala do Nanynky,tak je vlastně všecko jak má bejt
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 13:02
- Nahlásit
davidkova renata
do nanynky se reinkarnoval náčelník smrdutá noha a velký nos.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 13:11
- Nahlásit
Gerda
do nanynky se reinkarnoval náčelník smrdutá noha a velký nos.
tak za todle my zaplatíš!!! uš teť si sinem(cerou) smrti!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 13:26
- Nahlásit
davidkova renata
my uš hulíme trávu
já zatim hulim jen doutniky. Ty rákosový. Myslim, že to má skorem stejnej účinek, když si na ten pokus v druhý třídě vzpomenu
.po jednom případě,to je slušný skore.
no nevim. rači bych tam viděla nulu
uš teť si sinem(cerou) smrti!
řiká se smrdí! sinem smrdí. Stejně jako muš s cejchou smrdí.
Gerda
náčelník smrdutá noha a velký nos.
dyš někomu píšete osobo tytul, musíte ho napsat celej, jinak je to neslušnost, takže:
NÁČELNÍK UKRUTNĚ SMRDUTÁ NOHA A OLBŘÍMÍ NOS
a jdu se sbalit do koberce
|