Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zkušenost s homeopatií???
Autor Zpráva
vladimiral
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 14:16
- Nahlásit

Je tu někdo, kdo má zkušenost s homeopatií u psů?

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 14:47
- Nahlásit

vladimiral
My máme minimální, ale dobrou. Probírala jsem to tu v tématech o cestovní nevolnosti. Pes odmala v autě blinká, na Kinedryl má paradoxní reakci, takže jsme sáhli po homeopaticích a můžu říct, že to sice není zázrak, po kterém by byl absolutně bez problémů, ale zlepšilo se to výrazně.

vladimiral
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 15:18
- Nahlásit

No já bych potřebovala pomoc ohledně kožních problémů u psa, z nastudovaných informací asi nějaký konstituční lék. Není to prý ale snadné, tak nevím. Potřebovala bych třeba i kontakt na dobrého vet.homeopata v Olomouci, nebo na Bruntálsku.
My máme jinak také zkušenost se zvracením v autě. Ale asi ve dvou letech jí to z ničeho nic přešlo a teď jezdíme bez problémů. Je pravda, že dřív jezdila na sedačce a teď má pro sebe prostor v zadu v kufru, kde lépe vidí ven a může si tam lehnout.

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 16:17
- Nahlásit

vladimiral
Tak to bohužel neporadím, ani s tím vetem, protože my jsme z Plzeňska...

Atika
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 21:17
- Nahlásit

corgi
Můžu se zeptat, kdo se na Plzeňsku zabývá homeopatií pro psy?

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 21:20
- Nahlásit

Atika
My máme to štěstí, že přímo "náš" vet, respektive jeho dcera (Lorenc, Švihov), jinak v Plzni je jich asi víc, já znám jednu, jméno už si nepamatuju, je to zhruba na Borech, tam, kde se říká na hvězdě...

Atika
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 21:23
- Nahlásit

corgi
Dík

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2009 22:11
- Nahlásit

vladimiral
Mě pomáhala homeopatička při alergii psa- měl kožní problémy- nejdřív jsem absolvovala dermatologa, pak homeopatku- je to normální lidská, na tom nesejde-pokud je dobrá,pomůže. Hlavně potřebuje hodně informací a trochu tvé trpělivosti-nám to ale zabralo báječně, ten jeho kožní problém jsme vyřešili. Je pravda,že se to v obměnách občas ukáže,ale nasadím doporučené homeo a je pak klid. DRžím palce.

Hyena
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2009 10:36
- Nahlásit

Zkuste se dooptat spíš tady
http://homeopatie-lekarska.cz/index.php?view=veter inarni-sekce&lang=cs
Bohužel veterinární sekci trošku skrouhli, dříve tam byly i zajímavé kazuistiky. Přesto považuji tuhle společnost za nejlepší místo, kde získat kontakt na kvalitního veterinárního homeopata.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2009 13:00
- Nahlásit

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/176954-homeo patika-jsou-neucinna-varuje-svetova-zdravotnicka-o rganizace.html

WHO varuje před homeopatií.

Můj názor:
V PPČ jsem viděla článek o homeopatické léčbě bulíka s rozříznutou packou, která se měla za tři týdny zahojit bez viditelné jizvy. Moji psi párkrát rozříznutou nebo kousnutou nohu měli na podobném místě a nepřišlo mi, že by se léčili tři týdny, během 14 dnů ťapkají jako by jim nic nebylo. Vždy stačila betadina a trocha čistoty. Ale já jsem holt straý zarytý konzervativec

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2009 13:09
- Nahlásit

vladimiral
Já mam psa alergika. Léčila jsem ho hlavně homeopaticky a z nejhoršího je venku. Neříkám, že je zdravý,ale nemá potíže jaký měl a pokud se někde osype,tak rozhodně ne tak,jako dřív.
Homeopatku mám normální lidskou- se psy zkušenost neměla,ale dala si nějaké věci vysvětlit a hodně se ptala,než jsme něco nasadily. Proběhlo to docela v pohodě a kupodivu i rychle- tedy rozhodně rychleji než léčení klasické...

Hyena
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2009 13:21
- Nahlásit

No ono v něčem má WHO pravdu. V některých případech ti sami zkušení a seriozní homeopaté řeknou, že dají homeopatika jenom jako podporu konvenční léčby. Taky za sebe beru pouze homeopaty, kteří mají vystudovanou i klasickou medicínu nebo veterinu. Bohužel zoufalství lidí s výše uváděnými vážnými onemocněními je dost často veliké a tudíž jsou velmi náchylní uvěřit různým podvodníkům, kteří budou tvrdit, jak vyléčí úplně všechno a rychle a přitom jimpůjde jenom o zisk peněz a podporu ega. pro mě je dobrý homeopat nebo léčitel ten, kdo ti je schopen říci na rovinu i , že něco neumí, nevyléčí a snaží se o spolupráci s konvenční medicínou.

Hyena
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2009 13:22
- Nahlásit

Jo a ne nadarmo do homeopatické společnosti jako řádné čelny přijímají jen lékaře, veterináře a farmaceuty

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2009 13:49 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Hyena

No ono v něčem má WHO pravdu. V některých případech ti sami zkušení a seriozní homeopaté řeknou, že dají homeopatika jenom jako podporu konvenční léčby. Taky za sebe beru pouze homeopaty, kteří mají vystudovanou i klasickou medicínu nebo veterinu. Bohužel zoufalství lidí s výše uváděnými vážnými onemocněními je dost často veliké a tudíž jsou velmi náchylní uvěřit různým podvodníkům, kteří budou tvrdit, jak vyléčí úplně všechno a rychle a přitom jimpůjde jenom o zisk peněz a podporu ega. pro mě je dobrý homeopat nebo léčitel ten, kdo ti je schopen říci na rovinu i , že něco neumí, nevyléčí a snaží se o spolupráci s konvenční medicínou.

hezky napsáno.

Já mám zkušenost s homeopatiky taky dobrou. MVDr. Herčík nám tehdy na kožní problém (streptokok, nebo stafylokok - si tyhle dvě mrchy celej život pletu :mad, naordinoval jako součást léčby právě homeopatika a se skvělým výsledkem. Nejdřív došlo na ATB, pak Amoxiklav, aby se to pořešilo a pak na homeopatika, aby se to vyřešilo, páč když byly jen ATB, bylo to na nic. Ač mě tehdy sám upozorňoval na to, že se to asi nepodaří vyřešit definitivně-i vzhledem k tomu, že to do tý doby léčili veti zcela na prt a nepodchytlo se to tím pádem včas - tak to klaplo skvěle. Homeo jsme dávali Murphymu vícero druhů ve dvou vlnách a fakt skvělej výsledek. Pak dostal Murphy už jako stařík homeo po mrtvici a taky mu to pomohlo.

Lucka_Enzo
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2009 16:41
- Nahlásit

Já doporučuji v Praze pana doktora Jiřičku (AAvet)

leosek
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2009 12:22
- Nahlásit

Já jsem se svým labradorem docházela na aku k ing.Sychrovi.Můj Leo měl vyhřezlou plotýnku,snad neměl bolesti,jakžtakž chodil,byla jsem spokojená.

leosek
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2009 12:24
- Nahlásit

Myslím,že p.Sychra jezdí i do Rokycan,jinak je z Prahy.

Hyena
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2009 12:35
- Nahlásit

Na Sychru bacha, ono zrovna přesně potvrzuje moji zásadu, proč alternativu společně se zanlostí klasiky. Hodně zvířatům pomohl, ale na druhou stranu v mnoha případech přestřelil, právě kvůli neznalosti klasické medicíny. Vím o případu, kdy zvířeti léčil akupunkturou alergii, ale jaksi nepostřehl, že se nejdná o alergii, ale o kožní onemocnění a skrze jehličky ho roznesl dále

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání