| Autor |
Zpráva |
Synus
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 10:22
- Nahlásit
Dobrý den,Naší 4měsíční fence se začaly na srsti objevovat sem tam různé pupínky,některé jsou jen jakoby nafouklé malinké,některé vypadají jakoby měli pod tenkou kůží maz jako například u akné lidí.Pak se jí také objevují flíčky v místech "pod pažemi" a ve slabinách.V uších zánět nemá,ale jsou také načervenalá.Ty první malé pupínky měla i dřív a to další se jí objevilo teď,jak jsme se vrátily z výletu pod stany.Může to být následek vlhka,při dešti,tepla,když svítilo hodně sluníčko,že by se jí to jako "zapařilo"?Nebo by to mohlo být stravou?krmíme checopee a večer jí dávám kuřecí s ryží nebo vločkami.Taky jsem dávala vápníkové teblety,ale teď už asi 10 dní nedávám.Taky si to škrábe,nijak extrémně,ale škrábala se i dřív.Žádné blechy ani viditelné parazity nemá.Klíšťata taky neměla.Prosím poradně,jestli někdo tušíte oč by mohlo jít.Jestli mám čekat,že se to ztratí nebo jít rovnou za veterinářem.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 10:59
- Nahlásit
Synus
Já bych šla rovnou na veterinu, může to být nějaká plíseň, bakterie a řada jiných věcí. Nechej si udělat stěry a mikroskop poví vše bych řekla.
Ta zapařenina to ale může taky být, mojí fence se to udělalo z háracích kalhotek, jak se furt olizovala, tak byly vlastně pořád vlhké a přesně pod nimi na břiše má flíčky, boláčky jakoby. Já jsem jí to potřela jodizolem trochu zředěným vodou a za dva dny bylo po pupíncích. Já jsem ale přesně věděla, z čeho to má.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 11:08
- Nahlásit
Synus
Koupila bych Jodisol v lékárně a zkusila to dva dny vystříkávat. Pokud to zmizí, je to z mokra, ze špatné vody, z vysoké trávy. Pokud to mizet nezačne, šla bych k veterináři.
Netvrdím, že mám zkušenost s tím samým, ptž pupínky můžpou být cokoliv, ale mám zkušenost s pupínky právě ve slabinách a podpaží a právě kvůli důvodům, které jsem vyjmenovala. my léčili Jodisolem na radu veta a za dva dny byly pryč.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 11:33
- Nahlásit
Mě to spíš přijde na alergii - podpaží,slabiny, začervenalé ušiska....ale být tebou,tak jí vezmu k vetovi,měl by poznat,jestli jde o pupínky z alergické reakce. Bohužel hafo psů je dneska alergická na takově věci jako tráva apod.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 11:41
- Nahlásit
jana33
Já si právě tehdy taky myslela, že je to alergická reakce. A byla jsem vskutku vyděšená tím, že budu mít psa, kterej se osype po kde čem. Ale naštěstí to byla jen taková pitominka.
Čímž nechci říct, že u Synus to nemůže být alergie.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2009 15:24
- Nahlásit
Synus
Tak přesně ty pupínky v srsti - ty co jsou vystouplé a sem tam s mazem, máme taky. Feňule je má sem tam asi od 6 měsíců. Neškrábe to vůbec a vetka říkala, že by to mohlo být jen něco jako akné, parazity vyloučila, tak čekáme jak se to vyvrbí...nemá toho moc a přijde mi, že ona o tom ani neví...
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 15:43
- Nahlásit
Aha,tak Vám díky za rady,to v těch slabinách bledne,pod předními tlapkymi to zůstává,ale tam si to trošku škrábe,taky na krku si to škrábala,ale není to nijak moc rozdrbané.Napadl mě heřmánek,ale zkusim tedy ten jodisol a uvidíme.Kdyžtak zajdem k tomu veterináři.Mějte se krásně.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 16:12
- Nahlásit
Synus
Napiš pak, jak jste dopadli.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 16:38
- Nahlásit
PeKrato
impact
muj buldocek ma obcas podobny problemy (hlavne po ty horsi vode), takze tip na jodisol vitam.. ale, nevite, jestli mi neobarvi
bilyho psa?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 16:42
- Nahlásit
StaHi
Joj, tak to nevím, čéče. Ale Máfoi to dycky slezlo. Máš výstaváka? Tak to zkus napřed na nějakým nevýstavním u sousedů.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 16:45
- Nahlásit
StaHi
obarví ale jen dočasně, ono se to časem ošoupá a vymije. mám fenku s částečně bílou srstí a za dva dny i bez koupání tam nic nemá. jodisol používám pravidelně i na ošetření vkusu klíštěte.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 17:14
- Nahlásit
impact
mam bezpepaka ..ale taky nemusi vypadat jako by byl poeanej ..i dyz.. zasvinit se umi sam, na to von je primo kanon:
PeKrato
obarví ale jen dočasně
diky, to jsem chtela slyset
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 22:19 - Změnil/a: Mar3
- Nahlásit
StaHi
hele na to z ty vody mame sampon vod fy.Virbac - jako stoji 200 ale 2 roky vydrzi i pri sezonnim kazdodennim myti, a jako do hodiny vyrazka pryc....
a NEBARVI
|
vladimiral
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2009 14:12
- Nahlásit
Synus
Máme stejný problém, který se bohužel vrací. Podle veterinářky jde o zlatého stafylokoka. Dostaneme vždycky antibiotika, nejvíc zabírají injekce (Convenia) - dávka na 14 dní, stojí cca 1500,- ( A většinou je nutno dát aspoň 2 dávky. Problém prý je v potravinové alergii, tak máme nějaké speciální krmivo a nesmí nic jiného... což se ovšem občas nepovede, protože se jí podaří něco ukrást, nebo sníst venku. Jde celkově asi o oslabenou iminutu. Zajímám se o to trochu víc, protože mi přijde hrozné, že bere co chvíli antibiotika. Momentálně scháním informace k homeopatii, která by snad mohla pomoci, i když tento problém je podle této metody dost složitý a chce to nějaký konstituční lék (u každého psa třeba něco jiného), protožě může být skutečná příčina skrytá...takže to chce asi nějakého dobrého homeopata, kterého jsem u nás v okolí zatím neobjevila...
|
Enuška
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2009 15:14
- Nahlásit
vladimiral
Jestli hledáte homeopata, tak VETCENTRUM Stodůlky.
Teda jestli to do Prahy nemáte moc daleko
|
horalkaz
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2009 07:34
- Nahlásit
Nejdůležitější když je pes nemocný je opravdu dobrý veterinář!! Měla jsem fenku,když byla štěně,tak se ji oběvil sem tam pupínek,pak se to zhoršovalo.Boláky na bříšku,pod paží pak skoro všude,taky záněty v uších.Vystřídala jsem 4vety,každýmu jsem řekla čím byla léčena a co a jak.Každý vet ji léčil na něco jiného.Speciální pitbulí nemoc,alergie,jen kožní problémy a jeden ani nevěděl co léčí.Dostávala spusty prášků,antibiotik,inekcí,mastí,kapek...Byla jsem tenkrát hloupá a vše ji poctivě dávala.To bylo nejhorší co jsem mohla udělat.Fenka byla těmi prášky uplně zničená.Nebylo ji ani 4r. a musela jsem ji utratit,protože už u ní nic nefungovalo tak jak mělo.Vypadala otřesně a dost trpěla.Vzala jsem si ponaučení,že moc nevěřit všemu co vet řekne.Nejdůležitější je udělat všechny testy(stěry,krevní...) a pak když vím co s určitostí to je za nemoc teprve léčit.
|
Kuzma
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2019 10:06
- Nahlásit
Prosím, jak řešíte vyrážku u psa? Dá se to vyřešit doma, nebo musím jít se psem k veterináři?
|
Vlcek
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2019 15:14
- Nahlásit
Záleží jak dlouho má váš pes vyrážku? A jak je to velké?
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2019 15:24
- Nahlásit
Kuzma
To se asi bez veterináře určit nedá, pokud nejste schopný říci, z čeho to je.....
Důvodů může být hafo....potravní alergie, reakce na kousnutí hmyzem, mechanické podráždění kůže s následnou infekcí, reakce na nějakou chemikálii, ale stejně tak je možnost, že je to jen vnější projev nějaké mnohem závažnější vnitřní choroby.....
Takže pokud to vidíte jako problém, na veterinu jděte a nehledejte rady na netu.
|
Kuzma
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2019 12:53
- Nahlásit
Jsou to asi 4 menší fleky na krku a zádech u staforda.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2019 13:17
- Nahlásit
A drbe se pes? Svědí ho to? Je to zarudlé, loupe se to?
Ona to může být vyrážka, ale taky nemusí, taky to může být nějaký parazit, plíseň a co já vím ještě....
Pokud se pes drbe, tak na nic nečekejte a běžte na veterinu, protože pokud to rozdrbe, zaručeně si do toho zanese infekci a bude ještě větší průšvih...
Jinak pokud by to byla plíseň, (např. microsporidium canis taky dělá červené flíčky - neléčené se to zvětšuje), tak se můžete od psa nakazit taky.
Takže tak jako tak, podle mého byste k tomu vetovi měli jít.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2019 13:23
- Nahlásit
A ještě si dovolím poznámku....Pokud by to náhodou bylo to microsporidium, tak pokud se to nechytí včas, můžete pak taky skončit celá rodina v léčení na plíseň a v takovém případě se musí "vysvítit" germicidní lampou i veškeré prostory, kde nemocný pobývá....
Zažili jsme to....léčili jsme na to kdysi kočku a chytli to od ní všichni i přesto, že jsme to zjistili včas a začali jí léčit....Tu lampu jsme kvůli tomu pořizovali, doslova žili v jakési dobrovolné karanténě, abychom to neposlali nikomu dalšímu....Je to fakt svinstvo. Docela to trvalo, než jsme se toho opravdu definitivně zbavili.
Nechci Vás strašit a taky si vůbec netroufám tvrdit, že máte zrovna tento problém, ale jen uvádím jako příklad, že lepší je nic nezanedbat a radši jednou navštívit veterináře, i kdyby se to nakrásně ukázalo jako banalita....
|
Vlcek
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2019 11:46
- Nahlásit
Můžete zkusit koupit Hot Spot Vetericyn, já jsem ho kupoval z eshopu vetericyn-eshop.
|