| Autor |
Zpráva |
Orry
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 15:08
- Nahlásit
Ahoj, setkal jste se nekdo s timto problémem?
Mymu Rockymu se zacaly uplne odchlipovat drapky od luzka, trepi a droli se. Jsou mu tri roky a nikdy nemel s drapy problemy. V kvetnu mu je na veterine zastrihli....a ted ma tohle. Dnes jsme objednaní na veterinu. Dekuji za rady.
více fotek na http://orry.rajce.idnes.cz/drapky/#album
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 15:13
- Nahlásit
S cim psika krmite?? tu by som videla zasadny problem v nedostatocnom mnozstve vitaminov a mineralov v strave, pripadne ich nevyvazeny pomer...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 15:17
- Nahlásit
Orry
Já to spíš vidím na nějaké autoimunitní onemocnění.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 15:20
- Nahlásit
Orry
Nemohlo dojít k zanesení plísně kleštěmi,jak mu je na veterině zkracovali?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 15:28
- Nahlásit
krmime granulema ARDEN GRANGE PREMIUM, predtim ALMO NATURE HOLISTICS
Erin
zkracovali mu je normalne klestickama.....predtim problemy zadne nemel. Jen obcas utrzeny pasparek o koreny stromu v lese (je to rapl....jack russell)
jsem zvedava co mi dnes povedi u veta
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 15:29
- Nahlásit
Orry
http://bennet.cz/2009/06/23/bennyho-trapeni/
|
leila
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 15:55
- Nahlásit
Tak presne timto onemocnenim trpi, mimo jine dalsi onemocneni, muj pumi - podezdreni je na stitnou zlazu, kde ma jiz u dvou testu hranicni hodnotu vetrinarka nam nasadila eutyroxin. Zitra jdeme na dalsi odbery krve, kvuli nejakemu specialnimu necemu - veterinarka mi to nerekla, rekla jen ze budeme nejspise muset nasadit kortikoidy. Drapek jsme meli poslany take do olomoce na kultivaci, kde vsechno bylo OK... my uz se s tim trapime delsi dobu a snad uz se zjisti o co jde
|
leila
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 17:05
- Nahlásit
Jak prijedes, tak dej vedet jak jste dopadli.... treba se od toho nejak odpichneme... mi zase dame vedet zitrejsi vysledek...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 18:37
- Nahlásit
jablunka
Já to spíš vidím na nějaké autoimunitní onemocnění
jo,tak přesně s timdle chodil ondá po Oboře jeden RR..stejnej průběh,hrozila ta amputace,jak to dopadlo nevim,už jsem je nepotkala.doufám,že to bude něco jinčího..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 18:58
- Nahlásit
Orry
Mrkni na TENHLE CLANEK .
Snad to u vas SLO nebude, ale znam psa, ktery i tohle onemocneni zvladl jen pomoci Pupalky dvoulete, dozivotne podavane dvakrat denne 1 tobolka.
|
Sky
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 22:52
- Nahlásit
jablunka
Orry
Tak u Bennyho byla nakonec v drápech nalezena plíseň.
Benny přišel o všechny drápky, s podezřením na autoimunitní onemocnění byl nasazen Prednison, po diagnostice plísní Prednison vysazujeme a doufáme, že se doktoři strefili a nás čeká jen likvidace plísně.
Jak koukám na ty fotky, tak u nás to probíhalo jinak, drápy se vůbec netřepily, spíš odumíraly u drápového lůžka.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 23:12
- Nahlásit
Sky
po diagnostice plísní Prednison vysazujeme a doufáme, že se doktoři strefili a nás čeká jen likvidace plísně.
Tak to by bylo to nejlehčí.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2009 07:42
- Nahlásit
Ahoj, tak hlasim zpravy od veta. Takze dva drapky strhl a poslaly se na rozbor, zda se jedna o plisen ci nikoliv. Ve ctvrtek si mame zavolat na vysledky. Pokud se plisen nepotvrdi, bude se patrat dal z krve. Podezreni je i na stitnou zlazu. Kazdopadne pry jde o dlouhodoby problem a dlouhe leceni drapku. Pry na tohle hodne trpeli drive kniraci, ale ted uz se pan doktor s tim nekolik let nesetkal. Dobre je, ze drapky nehniji a vse je vlastne jen suche a nebolestive. Tak ve ctvrtek se dozvime vice.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2009 14:16 - Změnil/a: leila
- Nahlásit
Tak my podáváme taky hlášení - u nás to mají nasvědomí všechno glukokortikoidy... a nejen ty drapky, ale hlvne atrofii svalů vetrinerka nam nasadila Prednison, ktery budeme uzivat asi dlouhodobe.
A timto se vas ptam - slysela jsem ze prednison je pekne svinstvo, neda se necim nahradit? Nejake homeopatika nebo tak? Nebo pripadne cim chranit jatra?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2009 14:18
- Nahlásit
leila
Na játra je nejlepší ostropestřec v jakémkoliv skupenství
Jinak neporadím...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2009 14:35
- Nahlásit
leila
Flavobion.
Na co má ty kortikoidy?
|
leila
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2009 14:47
- Nahlásit
Mucholabka
Na co má ty kortikoidy?
To dotal na tu svalovou atrofii, páč má více jak 2x větší množství nějakých enzimů
|
leila
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2009 14:52
- Nahlásit
Dines
Na játra je nejlepší ostropestřec v jakémkoliv skupenství
Děkujeme, pokud ten Prednison bude na dýl asi ho nasadím
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2009 15:02 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
leila
Můžeš ho myslím nasadit rovnou - pokud vím, tak ublížit by neměl - http://bylinky.abecedazdravi.cz/ostropestrec-maria nsky-silybum-marianum
Švagrovi a bráchovi během pár dní (nebo týdnů?) znormalizoval jaterní testy
|
leila
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2009 15:13
- Nahlásit
Dines
Jéé děkuji, a ještě nevíš náhodou cca dávkování - pes 10kg
Švagrovi a bráchovi během pár dní (nebo týdnů?) znormalizoval jaterní testy
Tý jo to je super, Alf má ok všechny orgány podle testů - ale Prednison je prý svinstvo a rád játra ničí.. takže prevence je prevence
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2009 15:16
- Nahlásit
leila
takže prevence je prevence
Přesně tak, a proto ho brácha jí normálně denně jako vitamíny, aby mohl nezřízeně chlastat bez zdravotních komplikací
Dávkování nevím, ale buď se zeptej až ho budeš kupovat, a nebo přiměřěně upravit dávku pro člověka - jakože poměr váhy, žejo...možná klidně i trochu víc
|
Sky
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 23:38
- Nahlásit
Teď jsem dostala tip na onemocnění drápů, které by to mohlo být, třeba to někomu pomůže
URL
Tohle je jeden z mála článků v češtině, jinak doporučuji googlit
|