| Autor |
Zpráva |
JanaK
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 11:13
- Nahlásit
Dobrý den, moje pětiletá fenka jezevčíka má na hřbetě nějaký bolák. Už tak před 14 dny jsem si všimla, že tam má nějaký hrbolek, klíště to nebylo, tak jsem si řekla asi strup atd.. Včera jsem si všimla, že ten hrbolek je vystouplý tak jsem mírně zmáčkla kůži abych se lépe podívala a najednou to začlo krvácet - mírně. Vyčistila jsem ji to, ale nevím co to může být. Obojek proti klíšťatům nemá, měla jen spot, ale že by to bylo z toho bych neřkla. Blechy taky nemá, odčervená je sice delší čas, cca 3/4 roku, to musím napravit. Nechápu co to má a móóc se o ni bojím!
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 11:20 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
JanaK
Nemůže to být zapařenina?
Bývá to z toho, že se pes namočí, a pak třá šupsne do auta. Nebo to může být pod obojkem nebo náhubkem - prostě srst nemůže vyschnout a zapaří se.
Projevuje se to boláčky, které mokvají a někdy krvácí.
K vetovi s tím chodím jen pokud toho mají moc. Většinou stačí Prurivet a desinfekce.
Když toho mají na sobě víc (ťuk ťuk, letos zatím celkem v pohodě), tak je koupu v Medivetu.
Ale pro jistotu na veterinu, protože to nemusí být ono!
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 12:33
- Nahlásit
PAvlínko děkuji, zatím ještě nepoběžím k vetovi, zkusím nějakou domácí léčbu a pokud ne, tak se po neděli vypravíme na prohlídku.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2009 15:21
- Nahlásit
JanaK
to co myslí pawLINka je hot spot.. to nebejvá na zádech , spíš na krku , já bysem radši šla k vetovi...
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2009 20:14
- Nahlásit
ahoj, není ta bulka trochu na straně od páteře..já to asi takhle nepopíšu, ale minulá doga měla bulku, bylo to v souvislosti s nějakou žlázkou/je to už děsně dlouho/ a zvětšovala se...srst na bulce řídla. Když byla bulka velká, tak jsme jí propíchli tlustou jehlou a vymačkávali hnis s krví-vet mě to naučil v rámci šetření peněz.Ta bulka nebyla pohyblivá a po zvětšení měla nepravidelný tvar...já myslím, že se nemusíš bát, to nebude nic vážnýho, ale došla bych na veterinu.
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 15:27
- Nahlásit
no něco podobného se teď udělalo Arwen na těle, něco má na zádech a něco na hlavě, taky asi dva má nohách. Dneska jedeme za vetem. Myslím si, že jí něco poštípalo...uvidím a pak dám vědět, já bych tam teda se štípancema nejela ale Arwen má navíc celé břicho, tam kde nemá skoro srst má takové malé jakoby uhry, plné hnisu a jeden vedle druhýho. Smrdí to po kovu, něco měla i předloni a tenkrát vet říkal, že to má ze svilušek.
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 13:03
- Nahlásit
nevím proč, ale nejde mě vložit nový dotaz, doufám že tam snad nebude teď 10x.
Chtěla jsem se poradit ohledně HARÁNÍ.
Moje 4,5 letá jezevčice hárala naposledy 4.6.2008! V květnu ji vet promačkal cecíky a říkal, že určo hárat bude. Zatím ale nic a už to bude za chvíli 15 měsíců. Je to normální? Mám jít znovu k vetovi a nebo ještě čekat? Štěnda neplánujeme, ale asi by bylo normální, kdyby alespoň 1x za rok hárala. Žádné jiné změny nemá, jí a pije pořád stejně, od jara i něco málo zhubla, je veselá, pořád stejná. Tak co to může být?
Díky všem za příspěvky.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2009 13:08
- Nahlásit
JanaK
Může to být třeba skryté hárání, ale nefím
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2009 07:32
- Nahlásit
Nevím ale jak by to skryté hárání probíhalo?? Nemá fakt žádné projevy.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2009 10:38
- Nahlásit
JanaK
No, probíhalo by skrytě, něco si o tom najdi.
|