| Autor |
Zpráva |
Elisjane
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2009 15:42
- Nahlásit
Dobry den,
mam doma 11-ti letou fenku stredniho knirace. Priblizne od dvou let bere leky Mestinon, projevila se u ni nemoc, kterou veterinar popsal jako - alergie sama na sebe. Bez leky ji spravne nefunguje svaly, vc. srdecniho.
Posledni dobou je ji ale hur, casto zvraci, je unavena a klepe se. Nekdy je ji lepe, nekdy hure. Chtela bych ji aspon ted doprat neco lepsiho, tak jsem se chtela zeptat, jake jidlo byste ji doporucili? Cely zivot bastila granule, ted ma Friskies senior a premyslela jsem, jestli ji k tomu cas od casu nenamichat maso z konzervy - myslite, ze by ji to neuskodilo, kdyz na to nebyla zvykla? Nekde jsem cetla, ze v konzervach jsou vitaminy i na klouby, ktere granule nemaji. Nebo byste mi doporucili jinou znacku granuli? (cenove podobne jako friskies = 10 kg max. za 250-300Kc).
Diky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2009 17:43
- Nahlásit
Elisjane
Pokud jí chceš dopřát klidný zbytek života, nasyp Friskies slepicím a pořiď ASPOŇ k-9 nebo plus mínus něco podobného, rozdíl v ceně je, ale taky v kvalitě.
|
Johule
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2009 22:46
- Nahlásit
nějak tak...zamysli se, co v granulích za tři stovky deset kilo asi může být...
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 05:57
- Nahlásit
Friskies je tak pro voříška, kterej běhá doma po dvorku.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 07:02
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
To si děláš kozy?????
|
Tinta76
|
# Zasláno: 26 Čen 2009 07:24
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 07:49
- Nahlásit
A jako co vám na tom vadí???
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 07:52
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
A čím je ten voříšek méně hodnotný než palácový psík?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 07:54
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Ty!!!!
To jako podle tebe má právo jen pes s PP ve městě žrát to lepší a voříšek stojí jen za zrní pro slípky?!?!?!
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 08:25
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
tak jo holky,kdo má psa bez PP tak jdete koupit za 300 a né víc kč 15 kg,u nás v kauflandu seženete 15kg pod ... kč
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 08:35
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Ty si ale kr*va... to je hlod roku 2009, dám tě na nominaci..
Chudák pes, ach bože.. friskies a baští.. fuj tajbl..
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 08:44
- Nahlásit
Nori
Ty si ale kr*va...
No tak, kroť projev.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 09:58
- Nahlásit
Mucholabka
Tak se omlouvám, ale podle jejího názoru sem pak asi cvok..
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:09
- Nahlásit
No já nechci nic říkat, ale už vidím, jak stará bababička, která má na dvorku malého psíka z důchodu sotva vyjde bude kupovat psovi granule za 1000 Kč.
Nemyslela jsem to na plemeno, nebo psa s PP, jde spíš o to, že pes, který je doma (na tom dvorku) a nic nedělá, nepotřebuje tolik kvalitní žrádlo jako pes, kterej každej den maká při výcviku a který potřebuje dobře vypadat na výstavy.
Malá pozn.: Já říkám všem psům vořechové, ať maj PP nebo ne.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:21
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
pes, který je doma (na tom dvorku) a nic nedělá, nepotřebuje tolik kvalitní žrádlo jako pes, kterej každej den maká při výcviku a který potřebuje dobře vypadat na výstavy
To si moc nevysvětlila, je to pořád stejně jak Friskies je tak pro voříška, kterej běhá doma po dvorku.
Podle mě má každý pes právo na stejně dobré krmení jako pes např. výstavní...
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:22
- Nahlásit
Elisjane
Zkuste sportmix 20kg 600-670kč
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:25
- Nahlásit
Právo určitě má, ale kdo mu to dá?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:27
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
hele ale třeba moji psi vůbec nemakaj, jsou to vořeši jak vyšitý (čili nepotřebujou dobře vypadat na výstavy) a vobčas aji po tom dvorku pobíhaj, ale že bych jako kvůli tomu slevila na kvalitní stravě, to teda jako fakt neee
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:29
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
No kvůli tomu, že nějaká bába nemá na kvalitní žrádlo ještě nemusíš říkat,že pro toho chudáka vořecha je tohle zrní dobrý
|
rain
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:30
- Nahlásit
Nori
No to sice má, ale viděla jsi někdy čím jsou krmení a jak žijí "vořeši" třeba na vesnicích? Spoustě lidí je tam líto za psa vyhodit stovku na očkování vztekliny i když jim veterinář dojede skoro před barák. Když se mu něco stane, je už moc starý, narodí se nechtěná štěňata,.. rovnou se utratí. Z dětství to znám až moc dobře. Nedělám si iluze, že by se to nějak výrazně změnilo, a myslet si že jim bude někdo kupovat granule za 1 000 je fakt hrozná utopie.
Myslím že tak nějak to i Pavlina Moravcova myslela.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:30
- Nahlásit
Elisjane
jestli ji k tomu cas od casu nenamichat maso z konzerv
v konzervach jsou vitaminy i na klouby, ktere granule nemaji.
Tohle je celé nesmysl. V konzervách (obyčejných) jsou "celé" 4% "masa"...
Přečtěte si někdy složení toho, co psíkovi kupujete (i těch granulí)...
Líp uděláte, když seniorku zvyknete opravdové maso a alespoň trochu lepší granule. Třeba tu K9 a nebo starou Acanu (nová je lepší, ale taky dražší...).
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:32
- Nahlásit
Samozřejmě, že se najdou lidé, kteří to těm psům dopřejou, ale je i spousta těch, co jim to přijde zbytečné. Hlavně staří lidé.
Třeba u mé babičky byl úspěch to, že vůbec začala dávat psům granule a to ty levné,( na dražší nemá) než ty zbytky z kuchyně, co dostávali.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:36
- Nahlásit
A s tím krmení vořechů na dvoře... Vím o tom taky své.
Bydlím u přítele. Mají na dvoře jednoho voříška (dřív jich tady bylo víc), kterému je 16 let. Neslyší, skoro nevidí, občas mu hrabe, ale je celkem spokojený. Tendle pes byl celý život krmen zbytkama z kuchyně.
Až když jsem přišla já, tak začal dostávat granule, kterými jsem krmila své psy. Tím se ale jen dokrmil, přes den měl zbytky. Něco přes rok krmím masem, a tak dostává i tenhle pes krom zbytků (tchýni to nevysvětlíte) maso, co moji psi. A pes vypadá pořád stejně.
Neříkám, že jsou zbytky nebo šmejdský granule pro psy vhodný, ale říkám tím, že jsou lidé, kterým to nevysvětlíte a hlavně lidé, kteří neutratí za psa ani korunu.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:37
- Nahlásit
Biluška
No vidím, že s tebou se o tom nemá cenu bavit a nelíbí se mi, že se mnou mluvíš tímhle tónem.
Taky mám doma psa bez PP a nevyměnila bych ho za nic na světě, takže mi věř, že proti nim opravdu nic nemám.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:39
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
nelíbí se mi, že se mnou mluvíš tímhle tónem.
Ty slyšíš jakým tónem si s tebou Biluška píše? Dóóóst dóóbrýýý
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:39
- Nahlásit
pawLINka
No právě a to tu taky celou dobu říkám, lidi jsou zvyklí, že pes byl uvázanej u boudy a žral zbytky a špatně se přesvědčují o tom, že by to měli dělat jinak.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:40
- Nahlásit
Já slyším i trávu růst
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:42
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Taky mám doma psa bez PP a nevyměnila bych ho za nic na světě, takže mi věř, že proti nim opravdu nic nemám.
Já jsem někde napsala něco o psech s PP či bez?? A ještě k tomu tónem co se madam nelíbí?? Prosím tě poskoč si, evidentně si stojíš na vedení.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:46
- Nahlásit
tak nevím, ale není ten původní dotaz zase jen provokace ?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 10:49
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Třeba u mé babičky byl úspěch to, že vůbec začala dávat psům granule a to ty levné,( na dražší nemá) než ty zbytky z kuchyně, co dostávali. záleží na tom, jak vařila, možná ty zbytky byly lepší než ty levné granule, které vydáváš za úspěch. A to s tím, že pro vořecha na dvorku.....to jsi dost ustřelila
|