| Autor |
Zpráva |
wensday
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:25 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
Ahojky, prosím o konzultaci. fena křížence pita po nárazu dřevěného polínka do kloubu zadní nohy z vnější strany má na vnitřní straně otok velikosti ořechu. otok se snad mírně zmenšuje, ale už to má oteklé asi 3 týdny, na nohu nekulhá. Boule je spíš tvrdší, není to tekutina. Rentgenem a konzultací na konziliu vet fakulty v Brně vyloučeno mechanické poškození kosti a kloubu. Vet navrhuje biopsii, já váhám, zda to není zbytečné, slyšela jsem že třeba u člověka po takovém úraze se kloub opouzdří a trvá třeba dva roky, než se boule vstřebá...
Prosím o názory zda jít do biopsie či nikoliv. Moc díky
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:28
- Nahlásit
wensday
Hani,takže mají podezření na nádor? Ale to by podle mě kulhala,to bývá hrozně bolestivvé. Podobně s úrazem to měla jedna fenka z odchovu ZuzkyT - chodí na forum zlatý retrívr,ale ta právě kulhala a už tu nožku nechtěla používat. Hele,já bych pro klid vlastní duše do toho šla,abych měla jistotu,že jsem nic nezanedbala.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:35
- Nahlásit
jana33
já ti nevím, něco říkala vetka, že jako by to třeba nemuselo mít spojitost s tím nárazem, tak nevím... mně se to nezdá právě. myslím, že to spojitost má.... Právě Kuba moc není rád, že by na tu biopsiii šla, spíš se zatím kloní že ne... já fakt nevím, zase nechci nic zanedbat a taky jak říkáš, aspoň budou jistě vědet, co tam je, no.... měli bychom jít v pondělí.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:40
- Nahlásit
wensday
No každopádně budu držet palce,jak jsem psala,pro jistotu bych na to šla,není to zas tak obr zákrok,aby se z něho musela nějak dýl vzpamatovávat a budete mít klid
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:41
- Nahlásit
jana33
každopádně dík, asi s ní pudu teda.... díky
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:57
- Nahlásit
wensday
Jejda - no snad nebudete mít takové trable jako my.My biopsii absolvovali až po druhých rtg,kdy v kosti byly patrné rozšiřující se bílé flíčky a po opakované léčbě/ neúspěšné/ ATB.
Ten otok se zvětšoval hodinu po hodině,den po dni a bylo to velmi bolestivé,tak si myslí a doufám,že to není váš případ,zvlášťe když si doktor myslí,že to není v kosti ale mimo ní.
Tak držím palce a dej vědět,tak to vypadá!
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:59
- Nahlásit
Zuzana T
díky, snad to nebude ono, na kosti žádný změny nejsou....boule se nezvětšuje, fena nekulhá, vypadá v poho.. ale zase je to pit, no...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2009 13:09
- Nahlásit
wensday
Jedna moje čubina měla nedávno bouli na lokti- vzala spodem zítku při přeskoku.Měla tam takovou rosolovitou bouličku - do tří týdnů zmizela - mazala jsem to Hiluroidem a držela ji v klidu.Ještě,že ji mám zrentgenovanou a vyhodnocenou na nulky,jinak bych asi šílela,že má loket v háji.S těmi psisky je furt něco.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2009 17:02
- Nahlásit
wensday
Biopsie se neboj, to jen vezmou vzorek injekcí, můj pes měl něco podobného a když mu to dělali ani o tom nevěděl, nakonec to byla zapozdřená tekutina z kloubu.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2009 23:37
- Nahlásit
Maya
dík... měl Tvůj pes tu bouli taky tvrdou ???? já si právě myslím, že je to nejspíš krevní sraženina v tom kloubu, jestli je to anatomicky možný....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 00:12
- Nahlásit
wensday
Úplně tvrdou jako kost to ne, ale dost tvrdou, prý se někdy při nárazu do kloubu z něj vylije nějaká tekutina a může se zapouzdřit, když se hned nevstřebá, asi to měl už pár dní a já si toho nevšimla v těch chlupech, nebylo to vidět. Čekali jsme asi 2 měsíce, jestli to zmizí, naštěstí to zmizelo, jinak by se to prý muselo řezat.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 09:49
- Nahlásit
Maya
tjo, tak to je přesně to, co tam má Rita, aspoň myslím já.... a taky to, co mi říkala kolegyně, co má dceru zdravotní sestru... já nechci řezat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 14:55
- Nahlásit
wensday
Jestli to dobře chápu, máte to docela čerstvý, já být tebou bych nechala udělat tu biopsii a pokud se potvrdí ta vylitá tekutina, tak bych prostě několik měsíců počkala, nám vet řekl, že ve většině případů se to časem vstřebá, na řezání je vždycky času dost.
Jo taky nám řekl psa nijak neomezovat v pohybu, tak lítal jak chtěl, jen jsem to co pár dní zkontrolovala, co to dělá, po pár týdnech se to začalo zmenšovat a zmizelo to.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 16:13
- Nahlásit
Maya
jj, má to tak 3 týdny...taky blbý, že nemůže na výlety a tak, vet zatím řekl šetřit a bere Rimadyl a Alavis. tak uvidím... moc díky, jsem trochu klidnější.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 00:31 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
jsme po biopsii, bez nálezu, tak snad to bude OK.... dostaneme nějakou mast na vstřebání otoku a snad splaskne.
díky všem za podporu
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 07:58
- Nahlásit
wensday
Super,to máte asi to co,jsme měli my.Dobrých zpráv není nikdy dost.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 10:27
- Nahlásit
Zuzana T
jsem moc ráda, vet je takovej opatrnej, prej že by přípaně bral větší vzorek, jako skalpelem, teď bral jen jehlou.... ale věřím, že to nebude potřeba.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 12:19
- Nahlásit
wensday
Hani,tak to je super!
|