Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Odčervení opakovat?
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 16:44
- Nahlásit

Hledala jsem co tu kdo už na tohle téma odpovídal, ale odpověď jsem nenašla, tak se ptám sama.
Mám příšerně vyhublého samojeda, žravého berňáka a dvě kočky - kastrované, kocour je normální, kočka vyhublá. Odčervuju čtvrtletně celou sestavu neboť psiska s oblibou vyžírají po kočkách bobky a kočky rejdí po okolí.
Poslední (zoufalý)pokus před tím, než začnu samojeda tahat po dalších vyšetřeních jsem si říkala, že po měsíci zkusím znovu odčervit, poctivě dohlédnu aby sežral všechny tablety a dám raděj trochu větší dávku. Konzultovala jsem to s vetkou a ta mi řekla (což pro mně byla novinka), že pokud je podezření (nález)škrkavek v trusu, musí se odčervit znova po 14 dnech, jinak je to k ničemu. A dala mi dvě dávky odlišných tablet. Těžko trus kontrolovat neboť máme psy na volno ve velké zahradě, kde je opravdu spíše náhoda, když najdu jejich bobky a ještě nevím, kterého to jsou. A pokud tedy od štěněte samojed měl (má) škrkavky a já do něj pravidelně rvala tablety s naivitou, že ho pěkně odčervuju, trávila jsem ho zbytečně, neboť po pár dnech se vylíhly další škrkavky a ty mu tam vesele rejdí a množí se 3 měsíce? (a máme je celá rodina, protože je to naše ,,lízajda"?)
Ví tady někdo, jak to tedy opravdu je?

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 17:37
- Nahlásit

worick
Určitě pokud pes škrkavky má musí se odčervování opakovat. Je to proto,že se během pár dnů můžou ještě dovyvinout nové a taky pro sichr, protože samozřejmě nic není stopro a nějaké můžou první dávku přežít. Pokud pes červy nemá je opakované odčervení zbytečné. To,že je může druhej den po odčervení chytnout je jasné,ale tak to platí i kdybys očervovala každej týden.

Vikula
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 18:20
- Nahlásit

worickworick
Pokud jde o škrkavky je pravidelné odčervování co čtvrt roku úplně zbytečné.Tablety zlikvidují jenom červy ve střevech.Jejich vajíčka už dávno kolují v krevním oběhu psa.Tam na ně účinek tablet nedosáhne.Jinak pokud jde o tu lízajdu, škrkavka psí se ve formě vajíčka dostane přes játra do plic, pes ho vykašle a znovu polkne a až ve střevech se z něho líhne červ.Člověk se nakazí v tu chvíli, kdy ho olízne pes, který právě vykašlal vajíčko.Ono ale pozná, že není ve svém a tak se v našem těle zapouzdří a dál se nerozvíjí.Pro člověka je nebezpečné, jen když se dostane vajíčko krevním oběhem až do oka, hrozí oslepnutí.V našich střevech je spokojená jen škrkavka dětská.

kaba
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 19:03
- Nahlásit

worick

Zkus přece jen vystopovat worickovi bobky a poslat je do laborky na rozbor. Stojí to pár korun a budeš mít jistotu.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2009 21:40
- Nahlásit

Vikula
jana33
Díky za poučení, o mně ani tak nejde, spíš právě o tu naši vychrtlinu. Dám mu radši i tu druhou dávku a uvidím, jestli se trochu nezlepší. Ve starých radách jsem tu našla tip na výkrm - že trochu sádla na granule (ať mu zavoní). Tak to on asi fakt v tomto není normální...Čichnul a odtahnul si lehnout 3 metry od misky. Fakt už nevím, jak ho rozežrát.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 00:15
- Nahlásit

worick
Mám příšerně vyhublého samojeda,
A jak dlouho tenhle stav trva?
Jestli muzu poradit, "vychrtline" seber hownouse par dni po sobe, odnes na rozbor na giardie (ale ted odcevujes, tak treba posleze - ony se tyhle mrchy nemusi hned ukazat a v tenkym streve dovedou udelat dost neplechy) a taky bych nechala udelat rozbor krve na stitnou zlazu. A snad ti vetka dala odcervovak na plochy i obly cervy, ona i tasemnice dovede se psem sakra zamavat.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 08:21
- Nahlásit

Konzultovala jsem to s vetkou a ta mi řekla (což pro mně byla novinka), že pokud je podezření (nález)škrkavek v trusu, musí se odčervit znova po 14 dnech, jinak je to k ničemu.

Ano, pokud mel muj pes cervy, tak jsem odcervovala po 14 dnech a jeste jsem ho mela hlidat, kdyby jeste neco.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 08:27
- Nahlásit

worick
A nevyvenčí se ti psi jakmile vyrazíte na procházku?

Cesmina
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 08:44
- Nahlásit

kachna_
??? A to by mohla byt znamka ceho? Bobca se totiz casto prva hned pred barakem vykadi a pak vycura.

(Pokud je to kvuli sberu podkladu pro doktora, tak navrhuji plinky a donest mu vzorky z obdobi tak 14 dni a pozdeji po druhem odcerveni (nebo pred odcervenim).

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 08:54
- Nahlásit

Cesmina
Pokud je to kvuli sberu podkladu pro doktora
je.
U nás je to známka toho, že mi chtěj pít krev, protože to vždycky udělaj, když jsou na vodítkách, aby se mohli zamotat, já nemám pytlík a široko daleko není ani lopuch (s beruškou ani bez) na sebrání.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2009 12:57
- Nahlásit

Fifi
Jo, dala na oblý i plochý. Tu štítnou má taky udělanou, prý dobrý. Tak snad ještě pak zkusím ty hovňousy sebrat.
kachna_
Vyvenčí se jen Berry, protože ten i na oběd alespoň půl misky sežere, tak má z čeho...A je to přesně jak píšeš, dokud jdem v polích nic a jakmile vlezu do vsi, začne někomu kadit do předzahrádky a mně omývají... Zatím na nás ještě nikdo nevyběhnul, ale čekám to každou chvíli. Když zachytím, že se mu chce, tak se snažím odtáhnout ho alespoň někam, kde nechodí lidi.

Damocles
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2009 23:20
- Nahlásit

No, každopádně z něj ty potvory musíš dostat a ideálně nějakým širokospektrálním odčervovadlem. Doporučuju z vlastní zkušenosti Drontal. Co se týče toho nakažení lidí, bývá častější, že se to nanese spíš z venku na botách, protože se vajíčka rozkládaj z výkalů a vydržej venku v přírodě i pět let a voda mráz jim nevadí a pak se to nanese na podlahu na botě a děti, co lezou po zemi jsou dost ohrožený.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání