Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / ztráta černého pigmentu na pyskách a očních víčkách u westíka
Autor Zpráva
gwen
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 10:23
- Nahlásit

Mojí tříleté fence westíka se začaly dělat v zimě u tlamičky a na očních víčkách růžové flíčky, do té doby měla kůži černou. Už to pozoruji i na uších. Čím to může být? Veterinář se nad tím ani nepozastavil. Krmím Royal Canin od malička. Poradíte?

Baico
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 11:51
- Nahlásit

gwen
Určitá ztráta pigmentu s věkem je u bílých psů normální. Mám bílého ovčáka. A na zimu máme pigment vždyky slabší na nosní houbě. Na jaře se nám to vždycky srovná. Na pigment je dobrá mořská řase, ale musí se to vyzkoušet, jak bude pes reagovat, aby nakonec ta tvoje holka nebyla žlutá.

gwen
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 15:00
- Nahlásit

Vždycky byla úplně černá a te´d má růžovou tlamičku, jestli jí nechybí nějaký vitamín nebo minerální látka, nevím

Baico
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2009 15:18
- Nahlásit

gwen
jí nechybí nějaký vitamín nebo minerální látka,
To ne, to je prostě málo pigmentu. Jak říkám, můj pes ho vždycky strácí na zimu, ale v létě má pigment dobrej. Doporučuji zkusit tu mořskou řasu opatrně.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 06:45
- Nahlásit

Mě zrůžověly koutky v hubě u čuby, začala jsem jí dávat tu mořskou řasu a začíná ji to zase tmavnout.

gwen
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2009 14:16
- Nahlásit

Zkusím koupit tedy tu mořskou řasu

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání