| Autor |
Zpráva |
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2009 20:24
- Nahlásit
Štěně RR nyní 7měsíců se asi před měsícem při hře zranil a kulhal na přední nohu. Kulhání bylo patrné jen v klusu.
Na veterině dostal injekci a domů nějaký protizánětlivý sirup. Týden chodil jen na vodítku. Poté jsem ho pouštěla a za 2dny začal znovu kulhat.
Opět jsem šla na vet a udělal se RTG loktů a ramene. Vše je v pořádku. Sebou jsme dostali kloubní výživu Chasotton.
Dnes po 12dnech chození pouze na vodítku jsem ho nechala (já idiot)puštěného na zahradě se psema a zase kulhá!!!
Už jsem z toho nešťastná. Nevím v čem je chyba. Samo bude chodit opět jen na vodítku.
Nevíte někdo co by nám mohlo pomoc?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2009 20:29
- Nahlásit
Předpokládám,že ho viděl jen "normál" vet. Vzala bych ho k ortopedovi. Zdravej asi není,když po měsíci kulhá. Je možný,že si poškodil vazy apod,každopádně to chce, aby se na něj podíval odborník
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2009 21:21
- Nahlásit
MaggieM
já tipuji šlachu, takže se připravte na delší dobu na vodítku...v řádech měsíců, nás to trápí už půl roku a stále není vyhráno.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2009 22:37
- Nahlásit
Měli jsme podobný problém s naší dogou. Myslím, že to bylo kolem10měs a taky jsme lítali po všech čertech a rtg a....nakonec jsem zjistila, že je to prý u velkých a obřích plemen docela běžné a souvisí to s růstem...přestalo to samo od sebe. Žádný klidový režim neprobíhal, protože udržet mládě obří v klidu, je zhola nemožné
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 08:16
- Nahlásit
hally001
měla jsem to samý s Nánou a stejnej průběh včetně lítání všude.V zásadě to začlo tak jak popisuje maggieM...flákla sebou při honičce na mokrý trávě se psama asi v 5 měsících.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 08:45
- Nahlásit
MaggieM
Mě začala fenka SBT taky cca v 5,5 měsících z ničeho nic kulhat, RTG čistý, viděl je i ortoped a prostě měla mít jen klid (hahá). 4 týdny jsem ji nenechala běhat s psama, chodila víceméně na vodítku. Stejně i v době klidu měla pár dní, kdy ji noha bolela a kulhala děsně. Podávám chondra a teď už 14 dní jsme bez náznaku kulhání, tak snad to bude dobré. Je v normální zátěži. Už jsem přesvědčená, že je to růstová věc a neřeším to. Asi je to běžné nejen u obřích plemen (fenka má teď v 7,5 měsících 14 kilo).
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 09:06
- Nahlásit
kamardka mela tohle stejny s kelpii......nejak moc blbla, pak zacala kulhat a pak tak nejak kulhala porad......taky kolem toho 6-8 mesice veku......taky jim rekl doktor ze to je rustovy, ale klid ona jaxi dodrzovat nemohla (ma kelpie na zahrade s ovcema ) ale mala se z toho sama dostala tak jako tak proste z toho "vyrostla"
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:05
- Nahlásit
Nečetla jsem odpovědi, ale existují růstové bolesti, když se dlouhé kosti vytáhnou příliš rychle. Říká se tomu nějak na "P", jméno už jsem zapomněla. Nemůže to být ono?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:05
- Nahlásit
Garfield
panostitida
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:07
- Nahlásit
davidkova renata
zas du pozdě , ste rychlejší neš průjem.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:07
- Nahlásit
davidkova renata
Uctivě se klaníme paní.
Ano, panostitida, Gafák to měl v tom věku na obou předních a kulhal jak De Pejrak.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:09
- Nahlásit
Garfield
kulhal jak De Pejrak.
a ty si úpa Angelika
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:10
- Nahlásit
davidkova renata
To by bylo krvesmilstvo, to až po 22. hodině.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:10
- Nahlásit
Garfield
Panostitida by ale velice pravděpodobně byla vidět na RTG, což tady není, jestli tomu dobře rozumím
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:19
- Nahlásit
PeKrato
No jo no, jsou to takový bílý obláčky na kostech, ale třeba tam ty obláčky ještě nebyly, třeba to bolelo úrazem, protože už byly ty kosti citlivý a krátce na to se zaobláčkovaly...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:21
- Nahlásit
Garfield
, to až po 22. hodině
Ok,tak já si počkám
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 10:25
- Nahlásit
Garfield
To je taky možný samozřejmě
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 12:24
- Nahlásit
MaggieM
Zkus movalis jednou denně půlku a klid. Když se to uklidní, budou to růstové bolesti. Možná se to přestěhuje na jinou nohu. U těhle velkých čoklíků je to poměrně časté. Když to bude na zadkách, je dobré zkontrolovat předozadní pohyb kolen, kvůli volným šlachám, ale to bys věděla, kdyby si něco natáhl. Myslím, že to snad nebude nic vážného Moje štěndo taky takhle pajdalo.
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 15:25
- Nahlásit
Žádný klidový režim neprobíhal, protože udržet mládě obří v klidu, je zhola nemožné
no to mě povídejte. Mám 3 psy a venčení na 2x je strašný. Chudák je tak strašně něšťastnej na tom vodítku a holky si v klidu šmejdí kde chtějí
Za celou dobu nic nezničil a teď začal okusovat koberec z nudy hajzlík
Všem díky za trochu uklidnění Snad to bude fakt v poho a je to jen přechodný.
Pumpa
Zkus movalis jednou denně půlku a klid
dá se normálně koupit nebo je to na předpis?
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2009 16:10
- Nahlásit
Můžu jen dodat zkušenost s vazivyma, které už se nikdy tak nějak nesrovnají. Má to asi 4-5 let. Oblítali jsme všechno přes rentgeny atd. Nakonec jediný verdikt byl vaziva někde v oblasti bederní až pánevní oblasti. Vyzkoušela jsem spoustu "tabletek" a "prášků" aj. Jediné co můžu opravdu s čistým svědomím doporučit je ALAVIS. Nechtěla jsem tomu díky reklamně věřit, ale vyzkoušela jsem a výsledky do 14 dnů tu byli. Se psem jsem se vzdala čemukoliv co ho příliž namáhá tzn. obrany a agility i canicross apod. šel bokem. Toto se mu stalo 5ti letech možná 6ti teď nevím.
Další byl půl roční psisko. Měl to díky bohu snad jen z růstu, ale pes mi běžně ležel na dvoře na zádech a kňučel bolestí. Opět nasazen Alavis a něco od veterináře, už nvm co přesně to bylo, ale dostala jsem to nadávkovaný v injekčních stříkačkách bo jak se tomu nadává. Výsledek byl do měsíce naprostý klid.
Oba jsou BOM
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2009 15:48
- Nahlásit
Weroniica
prosím tě jakej si dávala ten Alavis? Co jsem tak četla, tak jsou různý kůry a nevím tomu hlavu ani patu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2009 16:13
- Nahlásit
MaggieM
dá se normálně koupit nebo je to na předpis?
je to na předpis,normál lidskej prášek.Nevim zda se něco doplácí ted,ale když jsem ho dávala já čubě(zabíral musim říct),stálo to cca 60 kč.Alavis tě bude stát přes 500 kč.a o Rimadylu ani nemluvim,ten mě stál kolem 900stovek poprvé Movalis zabíral i mě když mě bolel dost loket,dala jsem si jeden a měla 2-3 svatej pokoj než to odeznělo časem samo.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2009 16:18
- Nahlásit
MaggieMmuzu doporucit,hajan(NO)ma na pater,je ale na predpis,musel by ti to napsat vet,nebo tvuj doktor,kdyz mu reknes na co to chces,ja jsem moc spokojena,protoze jak tady pise kolegyne,alavis a rimadyl,teda dost drahy a pokud to budes podavat dlouhodobe,tak se nedoplatis!jeste je jeden,jmenuje se metacan,zkus se poradit,ja jsem s movalisem spokojena.
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2009 16:25
- Nahlásit
davidkova renata
nemethova5
hele a ten movalis je jen lék proti bolesti nebo nějakej kloubní....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2009 16:41
- Nahlásit
MaggieM
MaggieM
Movalis 15 mg je léčivý přípravek s protizánětlivým účinkem, který patří
do skupiny tzv. nesteroidních protizánětlivých léků (NSA). Léčivou látkou
je meloxikam.
I: Přípravek Movalis 15 mg je určen ke krátkodobé léčbě příznaků osteoartrózy
a dlouhodobé léčbě příznaků některých zánětlivých revmatických onemocnění
(revmatoidní artritidy a ankylozující spondylitidy).
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2009 16:44
- Nahlásit
davidkova renata
díky už jsem to našla a ještě dotázek jak dlouho jste to asi dávali?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2009 16:54 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
MaggieM
no hele,u nás to bylo ve vlnách cca od 5 měsíce do asi 1,5 roku Zpočátku jsem tápala a oběhla vše možné,než byla stanovena panostitida.Původní léčba byla právě tim Rimadylem.Při další vlně mi jiný vet řekl,že to lze nahradit z fin.důvodů Movalisem.Měla se dávat první den třetina tý tabletky a v dalších dnech jen čtvrtka.Pak už jsem nikam nechodila a pokud začla kulhat,nasadila jsem jí to a dávala tak maximálně týden,spíš o něco mín.Odhadem mohla sežrat tak maximálně 2krabičky za tu dobu,víc těžko..Nevím zda je ten postup správnej,ale mě to zabralo a nakonec z toho vyrostla.Ale řeknu ti,že jsem z toho byla docela na palici
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2009 16:59
- Nahlásit
davidkova renata
děkuju moc
Ale řeknu ti,že jsem z toho byla docela na palici
no to mě povídej Vyzkoušíme, uvidíme a doufám, že pomůže...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2009 17:14
- Nahlásit
MaggieM
no to mě povídej
no přeju pevný nervy,vim jak to člověka rozloží ,tak dej vědět a držíme palce
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2009 19:01
- Nahlásit
Jestezeva mam ty orechy a ne nejake to plemeno.
Rozkladat se nenech, obzvlaste dyz vis, ze jsou i taci, jako davidkovic, co z toho vyrostli.
(I z toho rozkladani? Nebo uz to opadalo?)
|