Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zlomená pánev...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
impact
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 11:49
- Nahlásit

Mám psa. Fenu. JRT, 5kg, cca 3 roky. U mě je akorát 19 dní. Předtím byla v útulku, kam se dostala, když ji našli u cesty sraženou autem. V útulku byla 14 dní.

Po srážce ji rentgenovali a vet řekl, že šroubovat to nemá cenu, že má moc malý kosti a je to blízko páteře, tže hrozí ochrnutí.

Dneska mi došly rentgeny a myslela jsem, že budu zvracet. A já se pořád divím, co v ní tak vrže.

Máte někdo zkušenost, co tak s tím?

PS: Dnes večer to uvidí vetka, uvidí to na mejlu ještě několik známých vetů, ale víc hlav, víc ví. Chci vědět přesně co a jak, než ev. půjde pod nůž. Děkuji.

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 12:32
- Nahlásit

impact
Zkus MVDr. Rašku z Ostravy, je to specializovaný ortoped.
Který z těch našich místních patlalů řekl, že nemá cenu to šroubovat?

impact
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 12:34
- Nahlásit

Biluška
MVDr. Pepřík z Opavy.

Myslíš, že když to Raškovi hodím mejlem, že mi odepíše?

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 12:49
- Nahlásit

impact
MVDr. Pepřík z Opavy.
Tak toho neznám. Každopádně nechat zlomeninu bez jakékoliv fixace mi přijde dost nezodpovědné a bolestivé pro toho psa

Myslíš, že když to Raškovi hodím mejlem, že mi odepíše?
Tak to netuším, ale za pokus to stojí.

impact
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 13:15
- Nahlásit

Biluška
Hele když už nic, tak bych aspoň vyndala kus té zlomené kosti. Dyk to tam může dělat akorát neplechu.

Už jsem napsala Raškovi mejl, a tak vetovi od Pavlínky, a večer to uvidí moje vetka a ještě jeden Brňák veterinář, tak uvidíme.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 15:27
- Nahlásit

impact
tož osobní zkušenost naštěstí nemám,jen kamarádky čubu vzalo auto a měla taky zlomenou pánev.Nedělali s tim taky nic,spravilo se to časem samo.Podrobnosti stran RTG a tak nevim jako jestli někde něco čouhalo a tak.Dále jedna moje bývalá sousedka si též pánev zlomila,když na ní hupnul nějakej pes a ztratila balanc.Nedělali jí s tím taky nic,bylo jí v tý době 83 let.Prej to bolelo jak prase a nehnula se,ale nějak to zvládla,přestože byla úplně sama..

Smecka
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 15:46
- Nahlásit

impact
Moje kamarádka měla fenu s rozdrcenou pánví (také srážka s autem). Fena nebyla operována. Pánev srostla bez následků. Nikdy nekulhala, neměla žádné problémy.

impact
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 15:49
- Nahlásit

Smecka
Kokala jsi na ty fotky? Tohle právě asi nesroste, ptž je to upe uhlý někam do dža.

MaggieM
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 16:06
- Nahlásit

Můj manžel měl taky zlomenou pánev a nic se s tím nedělalo. Holt měl "štěstí", že byl v umělým spánku, tak o ničem nevěděl
Ne fakt se většinou takovýhle zlomeniny nijak neléčí. U lidí jen klidem na lůžku a u psů teda nevím

argosek
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 17:34
- Nahlásit

MaggieM

U lidí jen klidem na lůžku a u psů teda nevím

u psu, prosim, klidem v pelisku.

impact
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 18:13
- Nahlásit

Tak to pry nechame tak. Ve srovnani stavajci stav a pravdepodobny efekt operace je to vyhozenych 10tis. oknem. Kdyby pry byla nadejna chovna fena s nutnosti vystav, tak bysme to asi riskli, ae takhle ne. Ze ma tu panev malinkou jak kdyz se obira kure a sruby by kost dost mozna ruply. Toz tak.

MaggieM
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 19:12
- Nahlásit

argosek
u psu, prosim, klidem v pelisku
nj ono je to v celku logický občas mě to někdy dochází pomaleji

impact
aspoň víš na čem jste. Můra je mladica, tož to vše zvládne

reneeska
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 21:02
- Nahlásit

V Brně je tuším Snášil ortoped dobrý

Smecka
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 21:10
- Nahlásit

impactKokala jsi na ty fotky? Tohle právě asi nesroste, ptž je to upe uhlý někam do dža.
Koukala a myslím že to sroste.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 21:55
- Nahlásit

teda ortoped nejsem, ale myslela bych, že srůst to asi sroste, ale jak říkáimpact - tak napravit by to chtělo ne? Vždyť bude celá nakřivo, s tím by pak ve stáří určitě měla problémy. Nám 15 letého psa taky srazil kamion a naši už ho dali jen do zahrady v klidu umřít...a pes žil další 2 roky, ale chodil celý nakřivo. Na veterině nebyli (to tu ani nebylo, je to 25 let), ale vypadalo to taky na pánev.

misenka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 21:57
- Nahlásit

hele,mne sa tie snimky teda nezdaju az tak hrozne,ako to riesis.
a hlavne sa divim,ze chces pesana dobrovolne pod kudlu.Vrzat to bude,pesa to asi neboli a videla som horsie zlomeniny ktore krasne zrastli.

reneeska
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 22:01
- Nahlásit

Když jsme u těch zlomenin, co s takovou volně srostlou nohou, 2x zlomená (v 3 měsících a v roce) vše se zhojilo skoro samo (na dlouhý vyprávění) a teď ve třech letech čuby mi na tu nohu kulhá, ulevuje jí, dá se tomu nějak pomoct?

misenka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 22:16
- Nahlásit

reneeska
Rtg,
mohla by tam byt unavova zlomenina a podobne nezmysli.Zalezi v ktorej casti(na ktorej kosti)to je.

reneeska
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 22:26
- Nahlásit

misenka1
holenní kost ... na vete nejspíš půjdeme, já se jen ptám tak různě na zkušenosti, protože mě osobně nic nenapadlo co by to mohlo dělat. Kulhá mi doma, venku řádí a je to takové střídavé

misenka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 22:36
- Nahlásit

reneeska
Podla toho co pises,tak sa jej to stalo ked bola stendo,teda v obdobi rustu.Ta kost(ta zrastena cast),moze mat rozne osteofyty(vybezky),ktore mozu tlacit,alebo kost moze byz poroticka.,alebo tam z toho vsetkeho mohla vzniknut dalsia unavova zlomenina,alebo to neni nic z toho co pisem.Rtg nic neskazi,skorej potvrdi alebo vyvrati.

reneeska
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 22:37
- Nahlásit

misenka1
Ok díky moc

misenka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 22:40
- Nahlásit

reneeska
Nemas zac.

rain
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2009 07:44
- Nahlásit

MaggieM

Nic se s tím nedělalo? Tyjo..... kamaráda taťku se zlomenou pánví sešroubovali a zadrátovali

makrel
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2009 08:51
- Nahlásit

U koček po pádu je taky často zlomená pánev a neoperuje se to skoro nikdy. Příroda si s tím nějak poradí a kočky normálně běhají dál. Takže by to mělo fungovat i u psa , zvlášť když to říkají i doktoři.

impact
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2009 09:36
- Nahlásit

Vecer jsem mluvila jeste s jednim vetem, tentokrat z Brna. Povidal to same, co moje vetka s tim, ze bude jeste tak hodnej a soupne to k posouzeni kolegovi ortopedovi.

Jinak se to pry melo operovat hned, ted po 33 dnech je to uz je to na prd.

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2009 09:55
- Nahlásit

Si vzpomínám, že moji známí kdysi měli kokřici. Tu přejelo auto jako cca tříměsíční štěně a taky měla zlomenou pánev.Jako první pomoc jí to vet jaksi záhadně fixoval tím způsobem, že jí přivázal nohu pod břicho. Druhý den to dávali do sádry a to tak, že Káju rozplácli jako žábu a v téhle pozici zasádrovali. Bylo to šílené, protože mohla jedině ležet na břichu a nic jiného.Když jsem to viděla tak jsem šílela z představy jak se jí zastaví peristaltika a tak podobně. Navíc by se nejspíš sama nevykadila, protože prostě nemohla zaujmout potřebnou pozici. Naštěstí to Kája vyřešila sama, sádru okousala, vyrobila si z ní tanga a v těch potom vesele běhala další dva měsíce

impact
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2009 10:57
- Nahlásit

Biluška
Upe se vidím, jak v tom držím šílenýho jacka dva měsíce.

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2009 11:20
- Nahlásit

v tom se dá držet snad jen plyšovej,ne)

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2009 11:30
- Nahlásit

impact

Upe se vidím, jak v tom držím šílenýho jacka dva měsíce.
To fakt prostě nešlo. Když nepočítám psychické problémy toho psa tak to nejde ani po fyzické stránce - třá stran té peristaltiky.
Nejde s tím psem ani nijak manipulovat. Jak je rozpláclý do téhle blbé pozice tak ho nevezmeš do náruče, nikam nepřeneseš..to prostě nešlo.
Ten známý si ji tenkrát brával do práce (dělali jsme spolu). První den se sádrou ji přivezl na bobech a přišel o půl hodiny později, páč doma děsně řešili jak Káju dostat přes celé město, auto nemaje. Do přepravky se nevešla, do žádné tašky taky ne.. nakonec si od sousedů půjčil ty boby a vozil ji na nich (než si teda vyrobila ty tanga, pak už se vešla kamkoliv . V práci jsme ji do výtahu přenášeli ve dvou, páč jeden člověk ji prostě nemohl chytit tak, aby ji unesl a pro psa to nebylo bolestivé
A to měla tři měsíce, byla drobeček. S dospělým psem (ani velikosti jacka) si to neumím vůbec představit

impact
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2015 19:25
- Nahlásit

Mám asi úchylku na ty zlomený pánve.

Neměl jste někdo v poslední době psa se šroubováním zlomené pánve? Nějak patlamatla to asi pěkně zkundil. A fena samozřejmě nechodí. Tak uvažujeme nad reoperací. Už jsme objednaní u Snášila na konzultaci.

Co by mě zajímalo je orientační cena takové operace?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání