Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / aby zarostl...
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2009 22:31
- Nahlásit

Mám psa půl roku po operaci. Vyholili ho a ta místa pořád nejsou dorostlá- pes je krátkosrtsý. Přípravky jako Biotin atd jsem samozřejmě už dávala- nemáte nějakou radu????

Noemi
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2009 14:21
- Nahlásit

Já kočku osm let po kastraci a srst jí prostě nedorostla nikdy...

Erin
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2009 14:36
- Nahlásit

žanda

ALOPECIE PO OSTŘÍHÁNÍ
Tento termín se používá pro stavy, kdy srst přestane růst
v důsledku ostříhání na krátko (těsně na kůži) nebo vyholení
srsti například k chirurgickému zákroku nebo speciálnímu
vyšetření. Nejčastěji se tento problém vyskytuje
u plemene Čau čau, Akita inu na jakémkoliv míste na těle
nebo u jiných zvířat na hřbetě, kteří musí být vyholeni
na hřbetě kvůli vyšetření páteře kontrastní látkou.
Příčinou zastavení růstu chlupů je tzv. ischemizace chlupových
folikulů chladem. To znamená při ostříhání srsti
na krátko - až na úroveň kůže dojde k teplotním změnám,
stáhnou se malé kapiláry, které jsou zdrojem prokrvení
a výživy kůže a chlupových folikulů a v důsledku
toho dojde k zastavení růstu chlupů. Tato zástava růstu
chlupů může trvat i několik měsíců.

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2009 15:10
- Nahlásit

Noemi- umíš potěšit)

Erin- díky za info, ale nevím jestli je to náš případ- je to jen na ramenou - měl ostříhaný hrudník a nohy až k zápěstí-a rozdíl v srsti tam je,ale není "holý" obrostl,ale ne do té správné délky...........

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2009 18:53
- Nahlásit

žanda
čubina je rok po opraci po který si lehce lízala ránu jen když se náhodou přes límec a tak dostala..na zadní noze zepředu má lysinky a myslím že trvalou

Smecka
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2009 21:29
- Nahlásit

žanda
Už línal od ostříhání?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2009 21:57
- Nahlásit

Mám fenu 7 měsíců po operaci melanomu a srst jí dorostla jen částečně, větší část vyholené kůže zůstala holá. MVDr.mi to vysvětlila zhruba tak, jak píše Erin. Je to na krku, tak v zimě dostala na ven šálu a v létě ji asi budu mazat dvacítkou - ráda leží na slunci

žanda
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2009 10:48
- Nahlásit

Smecka
No on líná tak nějak průběžně)podle chlupů,co uklízím ), ale žádné velké línání nebylo, to je fakt, když na to myslím.....máš pocit,že to pomůže?????

žanda
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2009 10:49
- Nahlásit

Ketrin
Tak u nás to takové není, kraken obrostl,jen to prostě vypadá, jako když je na kousku ostříhanej a zubatě.....srst má ale jinak všude, žádné lysinky, jen prostě není stejně dlouhá.........

Smecka
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2009 18:04
- Nahlásit

žanda
Já myslím že při línání by se srst měla plně obnovit, pokud píšeš že není na vyholených místech úplně holý, jen s kratší srstí ...

Mar
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 08:18
- Nahlásit

no mame podobnej problem - po vyholeni kvuli zakroku (kastrace) srst uz sice dorostla (kastrace probehla pred 6 mesici) ale je aspon o polovinu ridsi nez predtim... vzhledem k tomu ze se jedna o kratkosrstyho psa bez podsady, ma tam proste fakt par chlupu no
nevim zda to muze byt to co pise Erin - je to v trislech..........

Smecka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 11:39 - Změnil/a: Smecka
- Nahlásit

žanda
tak jsem hledala tvůj problém v odborné literatuře a alopecie po ostříhání je opravdu popisovaná. Týká se hlavně hustosrstých plemen u kterých by měl veterinář brát ohledem na případné možné problémy s osrstěním a majitele na ně minimálně upozornit. Stříhat a holit by měl pouze v nezbytěn nutných případech.
Ve zkratce jde o to co popisuje Erin. Ale pro tebe bude spíš důležitá prognóza - píšou že může přetrvávat měsíce až několik let. Po určité době vždy obrostou. Je tam slovo vždy.
Doporučení - masáže (prokrvení) postižených míst plus psíky oblékat do přiléhavých svetříků - no prostě bude sexi

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 12:48
- Nahlásit

žanda
Taky nevím, jestli tě potěším, oholila jsem kvůli článku o vystouplých kyčelních kostech králíka, je to už rok a pořád nic, ale já to trochu připisuju i tomu, že by mu to mohlo vylizovat morče. Holila jsem ho v zimě, je to venkovní králík, zas je slavnej, nooo

žanda
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 13:38
- Nahlásit

Smecka
Ty jsi poklad, děkuji za hledání- no sexy už byl -vlastně po dobu co byl holej a byla zima nosil trička a mikiny s dlouhým rukávem- víš jakou dalo makačku to ušít? )) dlouhý rukáv nám byl dokonce doporučen u vete....
Trochu mě děsí ta část věty: přetrvávat měsíce až několik let....nemám už štěně tedy))

přesto díky za info.

žanda
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 13:39
- Nahlásit

kachna_
a na zimu mu tedy něco uštrikuj,nebo ti omrzne)

Smecka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 17:39
- Nahlásit

žanda
Trochu mě děsí ta část věty: přetrvávat měsíce až několik let....nemám už štěně tedy))

Bylo tam napsáno několik let a o odstavec níže až dva roky. Tak věř těm dvoum rokům

žanda
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2009 22:19
- Nahlásit

Smecka
No tak holt už nám zbývá jen rok a půl......psovi je 7,5....tak to do jeho "důchodu" bude snad dobrý)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání