Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Cena operace análních žlázek
Autor Zpráva
Nori
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2009 20:21
- Nahlásit

Ahojte...
Můžete napsat kolik vás stála? Chci se zeptat orientačně... uvažujeme o ní... a jak operace probíhá a rekonvalescence..
Díky za zkušenosti..

pawLINka
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2009 20:25
- Nahlásit

Nori
Tohle téma tady už někde bylo...

Jinak o ní uvažuješ jen jako preventivně???

Já jsem platila kolem 5 nebo 6 tisíc, už si to přesně nepamatuju. Ale my nejsme typickej příklad. Pesovi se rozhojily stehy, tak ho vet znovu šil, ale pak se rozhojily po pár dnech znova, tak už to vet nechal tak, ať mi nedává psa zase do narkózy. Takže jsme se hojili asi 3 měsíce, kdy pes nosil doma stále límec, byl pořád na atb a různých hojících lécích, injekcích a mastičkách a byl v šílených bolestech pokaždé, když se šel vy... (měl vlastně 2 díry do zadku) No prostě hrůza a děs..
Tak přeju, aby se to pesanovi hojilo dobře...

Nori
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2009 20:44
- Nahlásit

pawLINka
Chodíme každý měsíc a zánět měl jen jednou, kvůli kterému jsme mu zjistili, že bude s něma problém...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2009 21:04
- Nahlásit

Nori
Jiný náš pes měl zánět už asi 2x nebo 3x (v průběhu jeho 5 let), ale stejně mu je nechávám na svém místě a radši vymačkávám. Já jsem poučená I když jsem asi jeden případ z tisíce!
Ináč doporučuju naučit se to sama. Nic na tom není, úplně co to jde zvedneš psovi ocas nahóru - ale fakt úplně a análky zmáčkneš na pomyslné 4 a 8 hodinového číselníku. Prostě ne ve středu, ale spíš důle. A mačkáš zevnitř směrem ven. Chce to trochu použít sílu, ale jde se to naučit...

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2009 10:20
- Nahlásit

Nori
Chodíme každý měsíc a zánět měl jen jednou
Moje čuba taky musí pravidelně každej měsíc, i zánět už měla, sice jen začínající, takže se to zhojilo celkem rychle, ale problém s tím máme taky. Počkej až přijde sarax, ta má fenku taky po operaci, jenže oni měli problém snad co 14 dnů. Při frekvenci mačkání jednou za měsíc bych asi do tý operace nešla, radši bych se naučila mačkat sama.

Hafina
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2009 10:23
- Nahlásit

pawLINka
No ono ne vždycky jdou ty žlázky vymáčknout takhle jednoduše. Můj pes je měl uložený hodně hluboko, takže takhle zvenku nešli pořádně vymáčknout. Muselo se to zevnitř a to já jsem doma teda nezvládla.
Nori
Mému psovi se rány po peraci análních žlázek hojily cca 3 týdny celkově. Asi po 14 dnech měl rány srostlé (a to si po 2 dnech vyrval všechny stehy, když si doma na koberci, asi v noci, zasáňkoval) a cca týden jsme ho ještě drželi v klidu, aby si to případně ještě nějak neroztrhal nebo nerozedřel.
Operace stála něco kolem 1000 - 1500,- už si to přesně nepamatuju.
Pokud s tím máte problémy, nechala bych je odstranit. My jsme ke konci chodili vymačkávat asi tak za 14 dní a žlázky se mu ucpávaly.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2009 20:16
- Nahlásit

Hafina
Tak můj pes, když je má hodně plné, tak je taky třeba strčit prst (v rukavici) do zadku a vymáčknout první jednu, a pak až druhou...

Ale myslím si, že u většiny psů se to dá zvládnout i doma...

Hafina
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2009 14:08
- Nahlásit

pawLINka
JJ, přesně takhle to dělali tomu mýmu, taky jsem to zkoušela, ale nešlo mi to, protože se mu to začalo ucpávat a pak to museli na veterině protahovat stříkačkou.
Pokud stačí vymyčkávat asi 1x měsíčně a člověk to umí, tak bych zatím do operace taky nešla, ale u nás už to bylo nezbytný, protože psovi se to plnilo asi každých 14 dní a naposled se mu to naplnilo po 10 dnech a k tomu je měl i ucpaný.

Garfield
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 16:05
- Nahlásit

Hafina
To ani nevím, že jste podstouili takovouto bolístku. Gafák je v tom docela divnej. 3/4 roku o žlázkách vůbec nevíme a pak najednou začne smrdět jak tisíc let mrtvá ryba, nejsilnější pach má v oblasti kříže (ho člověk pohladí a může si nechat useknout ruku a spálit nejlépe vápnem) a vždycky začne hodně línat. Tak jdeme, vymačkají mu tak cca 15-40 litrů no a pak je to třeba zopáknout nejméně 1-2x v průběhu necelých 2 měsíců a pak je zase třeba rok úplně klid. Zrovna včera jsem mu k tomu kříži čuchala a fakt nic, prostě absolutně ani stopa po smradu. A přesto vím, že až to přijde, tak během 3-4 dnů s ním bude k nevydržení.

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2009 16:42
- Nahlásit

no čím častěji se žlázky mačkaj tím víc se plní..prostě žláza že..
my měli problémy nonstop...s psinou se nedalo bydlet neb z ní vytékal sekret kterej smrděl všude---bleee
cena operace byla...do 3000 mslím ale fakt nevím...nebylo to ta děsný při přepočítání roční léčby před tím

Nori
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2009 20:27
- Nahlásit

Tak se podržte, sice to neplánuji, ale minule jsem se veta ptala, kolik by stála operace a řekl, že to bude za 800,-

Hafina
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 15:27
- Nahlásit

Psíček
Samozřejmě, že jsme mu ty žlázky nemačkli zbytečně, proč taky, ale když ti pes imrvére jezdí po zadku nebo si ho okusuje a líže, asi už je někde problém.
Hold některej pes ani neví, že ty žlázky má a jinej s nima má neustále problémy.

Hafina
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2009 15:31
- Nahlásit

Garfield
Tak to buď ráda, že to máte takhle. Aris nepouštěl, Aris se ucpával...

Lucka_Enzo
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2009 13:53
- Nahlásit

Ahoj, chtěla bych se tu zeptat, zda tu není někdo, kdo má zkušenost s operatérem tohoto problému v Praze. Budeme to také muset podstoupit, tak bych ráda věděla, kdo je v této oblasti nejlepší. Děkuju

Dexter
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2009 18:29
- Nahlásit

Tak my měli inhalační narkozu (čivava) a operace stála cca 4tis.

Dexter
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2009 18:30
- Nahlásit

Jo a byli jsme v Hradci Králové. Jinak nám náš vet (nemá inhalačku) řekl, že u nich by to přišlo do 1000,- Jenže číva má s narkozou problém, proto jsme volili inhalační

Lucka_Enzo
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2009 16:44
- Nahlásit

operaci máme od úterka za sebou, cena 6210,- (AAvet) s tím, že jsme měli inhalační narkózu a jedna žlázka nešla odejmout standartním způsobem. Fotky, pejskovo povídání a ještě během pár dní přibude můj odbornější článeček na toto téma najdete na www.enzo.crooco.com Bohužel na internetu je podle mě dost málo info, tak snad toto moje snažení někomu pomůže

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání