Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / žere trávu
Autor Zpráva
zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 20:11
- Nahlásit

V poslední době mi fenka strašně žere trávu. Okusovala ji pořád, ale teď se vyloženě pase. Říká se, že by jí mohl chybět nějaký vitamín. Nebo jí to jen pomáhá trávit?

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 20:30
- Nahlásit

zuzkaJ
Říká se, že by jí mohl chybět nějaký vitamín.
Rika se, ze kdyz pes zere travu, bude prset..
Mne se pasou vsechny feny, nemam dle jejich kondice a srsti pocit, ze by jim neco chybelo. Proste jim ta jarni ostrice chutna.

younglady
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 20:47
- Nahlásit

zuzkaJ
jak píše Fifi, jak začlo jaro, tak se mi všichni 4 psi míhající se mou domácností pasou, vysloveně si vyhledávají tu ostrou jarní trávu a jednou. jeden třeba i patnáct minut

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2009 11:28
- Nahlásit

Fifi

Rika se, ze kdyz pes zere travu, bude prset..

jo jo, ale to nefunguje

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2009 11:30
- Nahlásit

Takže je to úplně normální. Apoň že nemusím sušit seno na zimu

bisonka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2009 15:40
- Nahlásit

My se taky paseme aktivně

argosek
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2009 16:25
- Nahlásit

kocka zere travu
pes oknem pes oknem
nebude-li prdet
nezmoknem

worick
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 07:12
- Nahlásit

zuzkaJ
Pes nežere ledasjakou trávu, ale pouze pýr. Ten je doporučovaný i pro lidi na podporu trávení, jater a slinivky. Moji psi pýr nežrali do té doby, dokud se krmili výhradně granulema. Od té doby, co dávám i syrové maso se pasou každý den. Z toho usuzuju, že krmení výhradně BARF, není pro psy zase až tak úplně nejlepší, že maso zatěžuje hodně trávení, stejně jako lidem.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 08:32
- Nahlásit

Taky se mi čubina pase a dělají to i všichni psi v okolí. Prostě jim ten jarní plevel chutná, ať už jsou krmení čímkoliv Dělají si jarní střevní očistu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 08:55
- Nahlásit

worick
Z toho usuzuju, že krmení výhradně BARF, není pro psy zase až tak úplně nejlepší, že maso zatěžuje hodně trávení, stejně jako lidem.
Jestlipak to nebude tím, že máš barf krmení špatně navedeno? Přidej vlákninu.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 12:10
- Nahlásit

Mucholabka
Já vím, že to nedělám správně jak se má, dávám kosti (s masem) jenom někdy k obědu a k tomu mají 2x denně granule, tak si myslím, že by toho ostatního (co potřebují) měli mít dost v těch granulích. Máš asi pravdu s tím, že to můžou žrát i proto, že tam ta vláknina pak chybí. Jenom si tak myslím, že když se jako krmí BARF, tak by všechno mělo být jen z té ,,přírodní - přirozené stravy", tzn. i syrovou zeleninu (byliny) atd. a ne to dohánět všemožnýma doplňkama z lékárny - aby mu snad něco nechybělo. To mi pak rozdíl od granulí přijde jen ve zpracování (když budu věřit, že superprémiovky jsou kvalitní)

worick
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 12:11
- Nahlásit

isdpch
A vemeš je občas ven ??

Dáška
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 13:21
- Nahlásit

Psíček

Jinak samozrejme pokud budete psa krmit naprosto idealne vyvazenou granulovanou stravou, polevat dostatecnym mnozstvim jedu proti parazitum a napichovat co mozna nejvetsim mnozstvim vakcin a to vse naprosto pravidelne, nepotrebujete ani byti vzorny vycvikar ci proste velkokynolog ci velkozachrance psu ala format uživatel cz-pes.cz abyste vedela, že v takovem pripade pes jiz zadnou travu nepotrebuje neb ma vseho dostatek.

Jooo pane, tak tohle je ta pravda, kterou tu všichni hledají.

worick
Moji psi pýr nežrali do té doby, dokud se krmili výhradně granulema.
No protože v granulích měli místo trávy tu... no... celulózu přece

Obludka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 08:30
- Nahlásit

Naša stará byla krmená granulema a trávu žrala. Naša mladá je krmená BARFem a trávu žere taky. Takže to nebude stravou, ale potřebami psa.

ankaras
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 08:31
- Nahlásit

JJ, naše malamutka žrala granule a trávu ne, naše druhá fenka má "kvalitnější" granule než ta první a trávu nežere, ale pase se a to si vybírá jenom určitej druh

Matejka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 10:00
- Nahlásit

A naše štěnda žere alá BARF a trávu nežere

worick
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 10:08
- Nahlásit

worick
Takže by nám teda měl vysvětlit někdo fundovaný proč a nebo co jim chybí, aby jsme to popř. napravili. Nebo je to ta jarní očista jak tvrdí PeKrato ?

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 13:12
- Nahlásit

isdpch
třeba jim chybí ta tráva

Neříká se když pes žere trávu, že bude pršet?
Z toho mi fundovaně vyplývá, že přivolávají déšť

StaHi
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 13:43
- Nahlásit

"I'm the dog. I'm well read and have a diverse stock portfolio. But I'm not above eating grass clippings and regurgitating them on the rug."
- Stewie, on Brian the Dog from Family Guy

petulda
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2009 20:18
- Nahlásit

worick
tráva funguje v zažívacím traktu stejně jako vláknina,nebo může trošinku přispět vit.C,vzhledem k tomu,že se dá tímhle způsobem skvěle přijít ke škrkavkám,snažím se u svých psů pasení eliminovat na minimum přidáním nastrouhané červené řepy(syrové),přírodní zdroj vlákniny a zároveň živná půda pro střevní laktobacily a případně doplnit o probiotika a prebiotika,střevní mikroflora je důležitá pro celkovou imunitu.Většina psů se špatným,nebo horším trávením se na jaře pase jako hladová koza,mají vlákninový absťák

worick
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2009 08:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

petulda
Jé, díky za tip, tu řepu zkusím, mám jí bednu ve sklepě. Je sladká, mohla by potvorám mlsným chutnat.
Přidám fór ze života. Mamka před pár lety vařila boršč a říká 25letému! bráchovi: ,,přines mi ze sklepa červenou řepu". Ten dovalí krmnou! se slovy:,,tato byla nejčervenější, co jsem tam našel"!!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání