Serifus
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2009 18:56
- Nahlásit
Dobrý den přeji! Pejsek (skoro 12 let) má náběh na šedý zákal. Byl jsem u MVDr. Beránka, který doporučil operaci. Pejsek však normálně vidí, nebo nesetkal jsem se s tím, že by se mu to nějak horšilo. Na zahradu jsem mu dal různé překážky a v šeru jsem jej prohnal. Úspěšně se všem vyhnul Mám obavu, že se zákal zhorší. Zdravotně je na tom teď dobře, takže mu při narkóze nehrozí nebezpečí (podle testů). Co však může přijít časem, těžko říct.
Pan doktor dále uvedl, že se většinou nechá operovat jen jedno oko a že to stačí. Rád bych ale nechal pejskovi obě na koukání Tady neplatí, že je jednooký králem mezi slepými. Což by znamenalo 2x narkózu. 2x límec, 2x stres apod.
Taky pan doktor řekl, že se jedná o čočky na střední vzdálenost. Tzn., že pejsek na blízko neuvidí tak dobře. Zřejmě se nedá přirozená čočka nahradit beze zbytku. Asi je to vždy kompromis.
Horší je, že by potřeboval nutně sundat zubní kámen. Dělá se takový zákrok vůbec bez narkózy? Předpokládám, že nikoliv. Před rokem měl akutní operaci vyhřezlé ploténky. Myslím si, aby těch operací nebylo zbytečně moc
Máte někdo zkušenosti s operacemi šedého zákalu? Nějaké tipy apod.?
Dík předem.
|