| Autor |
Zpráva |
palma1
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 17:57
- Nahlásit
Ahojda lidi, četla jsem, že je kafe pro psa jedovatý. Teď, než jsem stihla na chodbě vyluxovat drobky, tak mi feňule vytáhla z odpaďáku filtr z kávovaru s logrem. Nevíte někdo co s tím?
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 18:06
- Nahlásit
palma1
Mě sežrala dobrmanka celej pytlík,... a akorat se nemohla vysrati
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 18:07
- Nahlásit
Já myslím, že se jí nic nestane, kofein je z větší části vylouhován.
Teta krmí psa denně piškoty namočenými do svýho kafe a je živej a zdravej (trpasličí pudl)
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 18:09
- Nahlásit
nevydržela jsem to a volala vetovi. logr prý ničemu nevadí, akorát z toho může mít žaludeční vředy, jinak nic
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 18:10
- Nahlásit
někde jsem četla nebo slyšela, že 1dcl kafe může psa zabít, ale netuším kde
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 18:12
- Nahlásit
ale je to dobrý jsem o hodně klidnější
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 18:48
- Nahlásit
palma1
Mě kdysi vet doporučoval kafe jako první pomoc pro psa uštknutého hadem. Říkal "uvařit hodně silné kafe, smrťáka a nalít to do něj". Už je to asi dvacet let, ale pamatuju si to přesně, páč to byla dost krizová situace
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 19:33
- Nahlásit
Mně můj první pes vychlemtal velkej hrnek kafe se šlehajdou. Byl tu pak ještě skorem do šestnácti.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 22:32
- Nahlásit
Moje Sárečka jeden čas ode mně loudívala kafe, a vždy trochu dostala, taky je tady ve zdraví.
Biluška
pamatuju si to přesně, páč to byla dost krizová situace
A pomohlo to? Přežil pejsek?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 22:36
- Nahlásit
aren
A pomohlo to? Přežil pejsek?
Jo. Nebyl můj, byl to "skoro německý ovčák" od nás z ulice. Tenkrát bylo sérum dost nedostatkové zboží, nedalo se sehnat ani pro lidi, natož pro psa. Navíc bylo šílené vedro, takové to horko co zabíjí. Pes to přežil, ale strašně dlouho se z toho zdrchával a nikdy už nebyl takový jako dřív. Nejspíš měl následky po té otravě, ale tenkrát byla veterina malých zvířat v plenkách a žádné ledvinové testy a pod se nedělaly
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 22:42
- Nahlásit
Piškot, coby batole, mi vylemtal silný kafe se šlehačkou a poctivým panákem irský whisky. Byla jsem strachy bez sebe - z kafe i z toho panáka... naštěstí byl chvilku jen trochu hyperaktivnější než obvykle a umotal si docela roztomilou vopici, ze který se naštěstí bez následků vyspal. Teď je mu 14 let..
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 22:43 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Známá měla jednou takový problém s fenou: byla na výstavě a fena celý den nepila, bylo vedro. Když večer přijeli domů, fena zkolabovala. Prý nemohla vůbec na zadek a těžce dýchala. Veterinář jí jako první pomoc po telefonu doporučil hodně silnou kávu po lžičkách. A pomohlo. K vetovi už šla po svých.
Pokud pes zblajzně co nemá a je šance že si zvracením tím fujtalblem ještě víc neuškodí je zaručený recept namíchat 3% peroxid vodíku s mlíkem. Poměr 1:1, u citlivek, co jim všechno smrdí 1:2 a dát vypít.Mám již 2x vyzkoušeno a vždy byl pes do pěti minut prázdný. Doporučuju alpikovat venku.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 07:13
- Nahlásit
Káva se u zvířat odjakživa používá jako první pomoc v krizových situacích, podpoří srdeční činnost, než přijede vet...
V malém množství lék, ve velkém jed - normálka, tak je to se spoustou poživatin. Nesmíte ovšem psovi dovolovat vařit si kafe často! Osobně ovšem hodlám šťastně zhynout s kafem, jed-nejed, bez něj se neprobudím...Zrovna jedno třímám. Můj pes mi ho drcnutím do ruky občas rozlévá. Tolik k tématu pes a kafe.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 07:26
- Nahlásit
my se učili, že člověk je defacto jedinej tvor, kterej je schopnej kafe zmetabolizovat. Pro ostatní druhy je to buď jed a nebo mutagen
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 08:34
- Nahlásit
maixnerova
... naštěstí byl chvilku jen trochu hyperaktivnější než obvykle a umotal si docela roztomilou vopici, ze
:
čus paní, furt jsme se ještě nesešly, co?
|
Majdalenka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 11:36
- Nahlásit
Doporučuju alpikovat venku.
Důležitá poznámka. Venku se zvratky uklízet nemusí, že ne?
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 12:29
- Nahlásit
Důležitá poznámka. Venku se zvratky uklízet nemusí, že ne?
No to se sice musí, ale raději třeba ostříkám z dlažby na dvoře zvratky hadicí než je dostávat doma z koberce.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 19:29
- Nahlásit
MajdalenkaVenku se zvratky uklízet nemusí, že ne?
tyhle raději ano, některý pes má tendenci sežrat je znovu.
|