| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 23:24 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Narazila jsem na zajímavou kombinaci chonder s kyselinou hyaluronovou - Hyalutidin DC Aktiv.
Vzhledem k tomu, že s kohoutími hřebínky (zdroj hyaluronu) mám u sebe vynikající zkušenosti - používám to už nějakou dobu jako mazání na kolena a překvapil mě účinek, kdy bolest kolenou celkem ustoupila... tedy kdo maže, ten jede
No, vzhledem k tomu, že u sebe s tím mám zkušenost dobrou, celkem bych tomu věřila, že to bude mít podobný účinek i na psy...
Ale třeba tu má někdo už konkrétní zkušenosti...?
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 23:47
- Nahlásit
wami
s kohoutími hřebínky
To jako fakt? Z kohoutů? Nebo je to nějaká bylina? Z mého dotazu jistě vyplývá, že zkušenost nemám.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 05:44
- Nahlásit
Dáška
To jako fakt? Z kohoutů?
no,prej jo... Tohle jsem měla doma a používala, tak vycházím z informací z tohohle přípravku lubrikant vaziva Biora
cit. (zdroj viz výše): přípravků na bazi vysokomolekulárního hyaluronanu získávaného z chrupavek kohoutích hřebenů
all
info o tom, co je kyselina hyaluronová
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 08:25 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit
wami
Jé oni dělají s kys. hyaluronovou i pro psíky?
Já měla v plánu vyzkoušet tohle http://proenzi.cz/produkt.asp?nl_product_id=743 nevěděla jsem, že to dělají i pro psy
Zkušenosti nemám, ale mám v plánu to koupit.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 08:26
- Nahlásit
wami
konkrétní zkušenost s kys. hyaluronovou má kamarádka u svého psa. Dává mu LubriSynURL
Předtím dávala různá chondra a nezabíralo to, až tohle.
|
Rendy
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 10:03
- Nahlásit
Já mám dobrou zkušenost s tímto přípravkem http://www.veyx.cz/index.php?id=005 . A chlupáčovi to i chutnalo, ačkoliv je na tohle hrozný vybíravec....
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 10:41 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
Rendy
Já mám dobrou zkušenost s tímto přípravkem http://www.veyx.cz/index.php?id=005 . A chlupáčovi to i chutnalo, ačkoliv je na tohle hrozný vybíravec....
Tento přípravek nám doporučil i náš veterinář, dáváme jej našemu 10ti měsíčnímu borderákovi jako prevenci - vždycky kúru na cca 10 dní a pak pauza. Taky mu to děsně chutná . Veterinář má s tímto přípravkem výborné zkušenosti i u psů, kteří mají výrazné kloubní potíže.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 11:04
- Nahlásit
jéé to mě zajímá...
Wami:
to se musím pořádně mrknout co to používáš,popř pošlu cenu,Radek stále sténá-kolena-kýčelní klouby-lokty....tak že byhom to zkusili.
Kamca
Tohle taky vyvpadá zajímavě,a ceny??díky
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 11:10
- Nahlásit
Baileys
Tohle taky vyvpadá zajímavě,a ceny??díky
Přesně ti to neřeknu, ale vychází to vcelku draho . Např teď jsme dostali dávku na 7 dní a pro 23kg psa nás to vyšlo myslím na 600Kč. Možná to bude přesněji vědět Rendy..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 11:12
- Nahlásit
WhiteWolf
Jé oni dělají s kys. hyaluronovou i pro psíky?
no, já na to taky včera koukala, jednak mě nenapadlo, že se to bude dát použít i perorálně (to jsem čučela i na ty lidský chondra), druhak že už se to dělá i pro psy...
Rendy
Venta
to docela koukám, ono je toho na trhu víc...
Baileys
to se musím pořádně mrknout co to používáš
já mám tu Bioru, viz výše, je to odkaz.... cena je cca 100,- za tu flaštičku mazání, vydrží to celkem dlouho, páč toho stačí trošička... ale nevýhoda je, že se musí mazat fakt 2x-3x denně a pravidelně! jak namažeš jenom občas, tak nic...
pro Radka by asi bylo jednodušší to proenzi, s hyaluronanem, co tu házela odkaz WhiteWolf, to stačí brát pravidelně 1x denně a jen se to spolkne, je s tím míň práce...
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 11:17
- Nahlásit
wami
jj ještě na to mrknu,lítám tu okolo dítětě atd atd
No 2-3x denně,to by nedal(v práci),ale u figurování s ena ty bolesti stěžuje DOST a tvrdí,že se neumí uvolnit-ulevit,že když běhá-tak musí naplno
Tak díky za rady
se mi právě pro psa líbí i tohle Hyalutidin DC Aktiv!!
|
Rendy
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 18:39
- Nahlásit
Baileys
To balení 500ml stálo kolem tisícovky myslím. Dávkování je na stránkách, které jsem uvedla výše. My to nedostali přímo na klouby, ale můj prdlý borderák měl natržený úpon svalu. Prý je to výborné i na vazy a šlachy.
Součástí je i inj.stříkačka a spec.gumový špunt s dírkou, do kterého se stříkačka nasune, takže se to celkem pohodlně a přesně i dávkuje.
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 22:31
- Nahlásit
Pokud dobře počítám - na mého 23 kg psa by vyšel Hyalutidin DC (dávka 4 ml denně, balení 150 ml za 799Kč) na 21,30 Kč na den, tedy 639 Kč na měsíc) - s tím že obsahuje hyaluronovou kyselinu, chondroitin sulfát a vitamin E.
Teď dávám Lignisul 3 (Barny´s, obsahuje chondroitin sulfát, glukosamin sulfát a MSM, balení 180 tbl. za 649 Kč, tedy při dávkování 2 tbl. denně vychází na 7,2 Kč\den a 216,3 Kč\měsíc) a Proenzi Hyal (kyselina hyaluronová, balení 60 tbl. za 400 Kč, tedy při dávkování 1 tbl. denně 6,66 Kč\den resp. 200 Kč\měsíc) - sečteno a podtrženo - ty dva přípravky dohromady které dávám obsahují více a vyjdou mě dohromady na 13,6 Kč\den resp. 416,3 Kč za měsíc, tedy o 222 Kč levněji než nový Hyalutidin DC Aktiv...
Co se týče množství obsažených látek:
V Lignisul 3 + Proenzi hyal dávám psovi denně:
1000 mg glukosamin sulfátu
400 mg chondroitin sulfátu
600 mg MSM
42 mg hyaluronanu sodného
V Hyalutidinu DC je to 100 mg hyaluronanu+glukosaminu na den
Pokud jsem neudělala ve výpočtech chybu, říká mi to, že Hyalutidin má opravdu hezkou webovou prezentaci
Pokud jsou mé výpočty chybné, beru zpět
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 23:39
- Nahlásit
Kikis
pěkný... propočítat si to nakonec musí každý sám, já pro psy "objevila" prostě výše zmíněné, tak se ptám... nikdo netvrdí, že je to nejlepší nebo nejlevnější...
a zpět k nejpodstatnější otázce - pozoruješ u svého psa pozitivní vliv hyaluronanu na stav kloubů?
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 23:59
- Nahlásit
wami
Však jo Já totiž kdysi "naletěla" Nutradylu, který se taky prezentoval krásnou reklamou ale nikde jsem na internetu nenašla přesné složení. Tak jsem ho objednala a z obalu zjistila, že za maxi cenu se mi dostalo mini množství účinných látek, nemluvě o kulhajícím psovi. Od té doby všechno přepočítávám na miligramy a vzhledem k tomu, že to dávám dlouhodobě taky na koruny
S tím vlivem hyaluronanu - nejsem si jistá jestli to můžu jednoznačně říct. Už jsem to tu párkrát psala - mám kříženku LR s DKK 4\4. Dostává bez přestávky Alavis 3 (resp. Lignisul 3) a k tomu vždycky něco navíc - nejdřív Celadrin - nekulhala, pak Colafit MSM - nekulhala, a teď dva měsíce (bez pár dní) tu kys. hyaluronovou - a stále nekulhá a je normálně akční. Přijde mi že v poslední době je ještě o něco akčnější, ale nemůžu říct jestli je to práškama nebo tím že je venku hnusně a nemá pravidelné tréninky. Až bude hezčejc a začnem zase agilitit, tak se teprv uvidí. Teď to zhodnotit nedokážu.
|
Janis
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 00:54
- Nahlásit
My máme nejlepší zkušenosti s čínským biokalciem (přírodní, neucpává cévy) a vyjde to za 500 kč na dva měsíce a tím, že to vyživuje kosti, nemusí se to brát pořád, stačí třeba jen 2x do roka jako prevence. Kolegyně má ostoporózu, lepší se jí a bere jen toto biokalcium.
|
Rendy
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 08:00
- Nahlásit
Kikis
My ten DogMotio dávali jen v době hojení. Jinak taky stabilně dávám Proenzi3, jelikož je stejný, ale levnější než Alavis3. Ale ten Lignisul3 je ještě levnější. Dík za tip....
|
archie
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 17:10 - Změnil/a: archie
- Nahlásit
Prosím vás, Kikis, a ostatní, co už nějaký čas používáte kloubní výživy, co byste řekli na toto? http://www.barnys.cz/klouby-pohybovy-aparat/inovo- 6 Mám dva 10kg pejsky, a jeden teď začal kulhat... Díky!
Ještě uvažuji o Alavis Celadrin. Ten se podává samotný nebo jako doplněk k nějaké kloubní výživě?
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 20:06
- Nahlásit
S kys. hyaluronovou se mi pro pejsky líbí Chondroflex, ale osobní zkušenost zatím nemám (ťukám, nepotřebujeme). Znáte někdo?
Ještě jeden dotaz - je to tak, že Barny´s je tatáž firma, která pro veterinární medicínu vyrábí Alavis? Zdá se mi, že nabídka, obaly a ceny jsou téměř totožné...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 10:00
- Nahlásit
S chondrami nemam skusenost - chystam sa len co doberieme to, co mame na policke. Ale Hugovi bola vpichnuta kys. hyaluronova priamo do laktoveho klbu. Poznam dalsie psi, ktorym to bolo urobene a vysledok bol vzdy OK - psovi sa vzdy mierne, niekedy az vyrazne polepsilo.
|
Černý faun
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 11:17
- Nahlásit
Ahoj,
Chondroflex teď dávám (13letá ovčanda, na svůj věk ok, ale přece jenom už určité potíže se zadníma nohama, a 5letá beardedka s artrózou v obou kolenech). Střídáme Nutradyl a v různých kombinacích Alavis, tohle nám doporučila paní doktorka právě pro tu kys. hylauronovou, která je tam navíc, jinak jsou si ty všechny léky složením asi podobné. Výhodou taky je, že je to tekuté (tedy prý i nejlépe vstřebatelné, i když názory se různí) a psům to chutná, takže odpadá "bojování" při podávání tablet.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 20:13
- Nahlásit
Tak já mám rok a půl po artroskopii obou kloubů a protože se u něj znovu objevilo kulhání a artroza nejspíš o něco postoupila, začala nám teď taky kůra injekcí kyseliny hyaluronové, kdy každý týden musíme na pigáro...Podle toho,jak nám to zabere se pak ta kůra opakuje jednou nebo dvakrát do roka...levný to ale teda nejní vůbec...600 za jednu injekci...Vet mi říkal, že když se to bere v prášcích, že se ta kyselina částečně pak zničí v žaludku...
|