| Autor |
Zpráva |
niniel
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2005 13:59
- Nahlásit
Mám retrívra, kterému je 15 měsíců. Tak do toho roku téměř nelínal, ale od roku líná neskutečně. Krmím Chcicopee, pravidelně vyčesávám. Je to tím, že změnil srst ze štěněcí na dospěláckou(i když já ten rozdíl nepozoruji-v kvalitě srsti)?
|
Axa
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:21
- Nahlásit
Já neporadím, já taky moc prosím o odpověď. Jsem na tom se svým zlaťákem stejně. Je mu 14 měsíců a mám dojem, že skončí jako naháč. Dávám mu Biotin, krmím Acanou pro štěňata velkých plemen. A ještě maličlkost - kdy má dostat granule pro dospělé psy?
Moc díky.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 14:52
- Nahlásit
S línáním u goldenů neporadím, mám labradory, kteří když línají, tak sice doma jsou závěje chlupů ať dělám co dělám, ale přitom jsou pořád natolik v srsti, že při rozhrnutí jim ani skoro není vidět kůže. Se žlutým psem jsem teď i když líná byla na výstavě a za srst byl pochválen. Ale to je asi dané taky geneticky. Krmím Acanou Premium De luxe (zátěžovka). A to je taky důvod proč odpovídám-myslím, že 14měs.golden už by neměl být krmen štěněčím krmením. Přechází se většinou u těchto středních plemen tak okolo roka, je to individuální, záleží jak rychle rostou, já jsem u psa přešla už v 10 měs.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 15:02
- Nahlásit
Jestli opravdu v něčem nemohu radit, tak je to línání. Doma už se přes ty závěje chlupů ani nemůžeme najít, takže si ze záchodu do kuchyně telefonujeme mobily, když chce někdo projít dojiné místnosti, musí se udělat průvan, aby se závěje rozestřely...
Peřiny a koberce jsme zrušili, chlupy jsou měkčí.
|
jana33
|
# Zasláno: 25 Čec 2005 15:18
- Nahlásit
já taky čekám, kdy z labrouše bude naháč, ale kupodivu je stále zasrstěný:biglol řidávám mořské řasy, ty mu svědčí, ale na línání to stejně moc vliv nemá. Kdyby nelínal budu mít podezření, že něco není v pořádku
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 11:38
- Nahlásit
Takze to asi nevyresime, skoda
|
janina
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 12:30
- Nahlásit
niniel
Mám taky zlaťačku a to první línání byl děs! Chlupy jsem sbírala po hrstech. Po vylínání - cca 3 týdny - sice měla řidší srst, ale pořád byla dost chlupatá! Na zimu se jí zase kožíšek snad zdvojnásobil Letos na jaře už podle mne línala méně. Má dva roky.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 12:37
- Nahlásit
niniel
janina
Tak a teď holky záviďte, náše bílá koule nelíná.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 12:43
- Nahlásit
Martina
Závidím a už se hrozím, až začne línat to moje miminko berňáček
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 13:01
- Nahlásit
janina
Tak to sbírej a prodávej alergikům jako náplň do polštářů a tvrď jim jak je to progialergické.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 13:59
- Nahlásit
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:10
- Nahlásit
janina
Z berňácké srsti by byl pěknej svetr, ne?
|
janina
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:23
- Nahlásit
Ketrin
Určitě ano, vybarvení jsme krásně
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:39
- Nahlásit
To by se pak hodilo jako ohoz na výstavu. Jako některé vystavovatelky irských setrů mají mahagonový přeliv v barvě psa...
Už z toho vedra plácám nesmysly
|
jana33
|
# Zasláno: 28 Čec 2005 14:51
- Nahlásit
jen nesmíš zmoknout, protože pak ten svetr smrdí jak mokrej pes
|
Axa
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 15:20
- Nahlásit
Janina:
Díky za odpověď. Takže mám naději, že po čase šmudla přelíná a bude to lepší. A taky už jsem podle rady Ketrin koupila pytel dospěláckých granulí.
Marie
|
janina
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 07:17
- Nahlásit
Axa
Určitě to bude v pořádku, neboj. Holt u těch našich chlupáčů musíme počítat s pořádným línáním
Ale moje Peggy líná 3 týdny na jaře a pak pohodička. Samozřejmě, že u každého kartáčování je zase plno chlupů, ale to je normální.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2005 10:30
- Nahlásit
janina
Tak to jsem zvedava, zatim mam pocit, ze v tech chlupech umru
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Srp 2005 22:43
- Nahlásit
Podle vsech dostupnych informaci by mel pes linat 2x rocne. Na jare a na podzim. Ted je pulka leta a muj NO lina jako o zavod. Uz se domnivam, ze ma nejakou chorobu. Muze linat i 3x rocne?
|
kery
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2005 16:07 - Změnil/a: kery
- Nahlásit
Záleží na kvalitě krmení, může to být špatná reakce. Nejdříve bych po dobu 8 týdnů přidávala do jídla biotin ve formě tablet či prášku- Canvit H od Biofaktory, Biotin od Cares,...Pokud se to nezlepší nebo línání se změní až v alopecii (holá místa bez srsti), navštívila bych veterináře, který by měl udělat hematologické vyšetření, zda nejde o nějakou poruchu. Doporučila bych i změnu v krmení.
K
|
haha
|
# Zasláno: 7 Srp 2005 16:33
- Nahlásit
tohle léto línali psi šíleně , denně jsem zametala lopaty chlupů,ale už před týdnem to přestalo, udělalo to asi počasí.
|
Jája
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 13:26
- Nahlásit
U nás máme poznatek: Otevřeš krabicové mléko a je tam chlup naší Šatyny" Prostě s tím už žijeme a komu to vadí a\ť k nám neleze.
|
janina
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 13:30
- Nahlásit
Jája
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 13:34
- Nahlásit
Jája
Moje řeč!
Ovšem neřešitelný problém-jakou barvu oblečení upřednostňovat, když mám 1 černého, 1 smetanového a 1 pískově žlutého psa
|
janina
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 13:40
- Nahlásit
Ketrin
Já nemám smetanového, jen žlutého, ale zato jednoho tříbarevného ) takže navíc hnědá a bílá ))
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 13:58
- Nahlásit
tak to bude nejlepší nosit hodně huňaté melírované svetry, tam se spousta cizích chlupů schová
|
Axa
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 14:37
- Nahlásit
Já jám doma kromě zlaťáka dva pudlíky a tři kočky. Různých barev a délky chlupů. Takže je u nás pořád veselo a komu chlupy vadí, už k nám nechodí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 15:51
- Nahlásit
pudlové se nepočítají, protože nelínají
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2005 10:45
- Nahlásit
Mne ty chlupy taky tak moc nevadi, ale v byte nas bydli 5 a holky si odmitaji zvyknout. A to dvakrat tydne vycesavam, kazdy den zametam. Krmim porad tim samym, v tom asi problem nebude. No asi budu muset jeste vydrzet
|
pigie
|
# Zasláno: 18 Srp 2005 11:05
- Nahlásit
Aj ja som si uz zvykla na tu kopu chlpov za posledne dva mesiace. Nie su dva mesiace prilis na plznutie? Na jesen vyplzol v pohode, tak ako sa ma, tak za tri tyzdne a teraz cele leto pusta chlpy. Priatel hovori, ze ked sa ochladi, tak to prestane. Tak v to dufam!
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2005 11:15
- Nahlásit
Zkuste všichni obyčejný Zinek,nám pan doktor když takhle línají,tak vždycky nasadí zinek,tak 4-5 tabletek denně.Uvidíte,nám to pomohlo
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Srp 2005 22:20
- Nahlásit
My jsme dolínali právě teď, konečně můžu říct, že nemáme zimní srst Na věci jako je čerstvě otevřený jogurt a v něm chlup už jsme si zvykli a neřešíme naše auto je v pravém slova smyslu psí, doporučujeme vstupovat pouze v oblečení v barvě naší fenky
Ale jinak můžu jen poradit to, co tu bylo psáno - biotin, zinek, dobré jsou tyto vitamíny od FITMINU, jinak při změně srsti na dospělou jsme dávali Biotin pro lidi, protože byl levnější než ten pro psy. ale jinak byl stejný. Na lesk je dobrý olivový olej, pupalka.
Pokud by to nepomáhalo, tak zkusit změnit krmení na kvalitnější, přeci jen Chicopee je střední kvalita, možná by stálo za to zvážit i jehněčí granule.
|
Argo
|
# Zasláno: 30 Říj 2005 12:59
- Nahlásit
Ahojky,dopurucuji v době línaní krmit psa granulema s jehněčím masem,podavat biotin,vzkoupat a denně česat .Moji hafuši línaj 2krát doroka a tímto línání urychlím,po zbytek roku ani jeden chlup.
|