Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Vyšetření PRA
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 13:30
- Nahlásit

V našem klubu není vyšetření na PRA zatím podmínkou, ale prý se něco chystá, tak se chci zeptat, jak to probíhá. Je nutná sedace, nebo se vet jen "koukne do oka" nějakým oftalmoskopem, jako nám to dělal třeba při zánětu spojivek?
A když už jsme u toho, kterého z těchto posuzovatelů vad očí v Praze byste doporučili: MVDr. Gbelec, AA-vet nebo MVDr. Hron, Erika nebo MVDr. Lenská, Vetcentrum Duchek

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 13:41
- Nahlásit

Ty oči se jen rozkápnou, žádná sedace. trvá to chvilku.

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 14:16
- Nahlásit

corgi
Tak tak, a za nejlepsiho odbornika na oci povazuju MVDr Beranka, je z Pardubic ale snad i dojizdi obcas do Phy.

Roxana
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 14:40
- Nahlásit

corgi
cau, u nas neni ocni vysetreni taky povinne, ale chtela jsem to vysetreni mit, obcas je u plemene problem ... a taky teta moji feny mela ve vrhu jedno stendo, co onemocnelo ...
Byly jsme u Beranka, jezdi nejak jednou tydne do Prahy na veterinu do Kolmy, fakt doporucuju!
Jinak je to otazka cca 10 min, rozkapne oci, a po tech desiti minutach si psika prohlide a je hotovco ..

Jimmi
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 14:52
- Nahlásit

corgi

mám psy KK a oči nám udělala MVDr. Lenská u Duchka. Byla žákyní Beránka. Beránek je nejlepší, ale k němu je narváno, pokud ti nejde přímo o nějakou nemoc, šla bych k Lenský. Já k ní půjdu určitě za rok, nebo za dva znovu.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Led 2009 19:14
- Nahlásit

corgi
Beránka, jednou za 14 dní dojíždí z Pardubic na kliniku Kolmá ve Vysočanech, je to jednička na oči ;) Na PRA jsem u něj byla... Mohu jen doporučit. Kamarádka u něj byla s fenkou na opearci šedého zákalu, feňule díky tomu teď vidí a má zase radost ze života

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání