Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Odčervování
Autor Zpráva
Damocles
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 13:17
- Nahlásit

Ahoj, před časem jsem tu někde viděl dotaz, jak to udělat, aby pes nevyplivnul prášek na odčervení. Já taky patřím mezi ty, kteří zbytečně nevyhazují peníze za veterináře za každou blbost a tak jsem se poradil s naší lékárnicí a dostal na zkoušku Drontal plus flavour. Dvě tablety. To flavour znamená, že je to ochucený jako pokroutka za odměnu a náš Mimouš to při své hladovosti zblajzl s ostatníma granulema z misky jako nic. Případně doporučuju zašoupnout tabletku do kousku točenýho salámu.

Matejka
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 13:26
- Nahlásit

My měli zmlsanýho basenjika a tomu jsme museli prášek obalit kouskem paštiky, nejdřív mu dát paštiku bez prášku, pak ten kousek s práškem a hned mu cpát další kousek, aby to v tlamě nezkoumal a spolkl, no byla to fakt komedie

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 14:22
- Nahlásit

My jsme naštěstí pes popelnicový, takže i když hodím prášek jen tak do misky mezi ostatní granule, projde to bez povšimnutí. Prostě všechno sežere a vůbec ho nezajímá, co to je...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 14:26
- Nahlásit

S takovýma věcma se teda ani trochu nepářu, jednou rukou chytím tlamu z vrchu, otevřu, druhou strčím až do krku a tabletku dám co nejhlouběji, pes nemá šanci vyplivnout, polkne a je to na tři sekundy. Bude se to hodit, až bude vážnější problém a bude třeba jim podávat léky.

Matejka
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 14:31
- Nahlásit

Jo takhle jsem to taky zkoušela, ale tlamu jsem mu muesla držet zavřenou minimálně minutu a ještě to kolikrát vyplivnul a byl vzteklej, že bych ho přizabila. Tak jsme holt pak zvolili cestu menšího odporu

Terri
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 14:33
- Nahlásit

Já zas nevidím důvod proč to psovi nezpříjemnit, tudíš každou tabletku zasouvám do salámu nebo rohlíku s paštikou - ale takového aby to moc nekousal...

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 15:02
- Nahlásit

Damocles
Taky jsme meli takovy ochuceny bobule, feny to chroupaly jak bonbony bez nejakych blbustek kolem.
Ale kdyz prislo treba na antb, ty fena flusala i z pastiky, nastoupila metoda "nechces - musis" , tak jak to pise Muchos. Na koren jazyka, tlamu zavrit a drzet nahoru, dokud nepolkne parkrat. Akorat se ji jednou ten prasek prilepil na jazyk a malem se pozvracela (se ji nedivim), takze dobra rada zni - preci jen drobitek neceho klouzavyho na prasek dat.

ankaras
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 15:31
- Nahlásit

my obalujeme plátkovým sýrem, to nerozmotá ani kdyby se moc snažila , ale ona to ani nekousne, jenom hltne

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 15:51
- Nahlásit

Teda já nevim, ale dělam to jak Muchoš, a ten prášek mu normálně vrazim do krku - ani jsem si nevšimla, že by ho polykal

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 17:00
- Nahlásit

Na to vrážení do krku existuje i aplikátor, pokud se někdo bojí, že ho pes kousne, nebo že se nestrefí. Spíš se to používá pro kočky, se kterými se hůř manipuluje.

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 17:03
- Nahlásit

Fifi
Proti přilepení tablety na jazyk je dobrý mít po ruce stříkačku s vodou a do tý zavřený tlamičky psovi koutkem stříknout. Ale to už se to komplikuje natolik, že je jednodušší přijít na nějaký vhodný obal (taveňák, paštika, pomazánkové máslo...)

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 17:09
- Nahlásit

corgi
Ale úplně nejlepší je učit to psa od štěněte - můj hafan už odmalička bral Alavis, tak má naučenej povel "Á" na který pootevře tlamu, a já mu jí pak už jen otevřu, strčim prášek, a jdu si dá po svých (umýt ruku od slintů)

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 17:17
- Nahlásit

corgi
Proti přilepení tablety na jazyk je dobrý mít po ruce stříkačku s vodou a do tý zavřený tlamičky psovi koutkem stříknout.
hele, ja se s tim opravdu moc necrcam, neb mam spis popelnice a ne feny. A ty jedny citlivce to do chratu proste strcim, kdyz se zacne founit, at chce nebo ne. Kdyz bych ji tam jeste strikla vodu, tak by se mnou coby terierka "nemluvila" mesic. To ji radsi na prasek naberu kousicek masla, jak jsem psala, klouze to a neprilepi se. Ale slo o antb, byly to obr bobule, nebylo ji dobre, takze odmitala i jinak oblibene pochutiny.

Dines
ani jsem si nevšimla, že by ho polykal
A to ja si to hlidam, bo nebostik pes byl zaslouzily umelec, delal, jak polyka, a uschoval si prasek do pysku, a pak nenapadne treba po pul hodine pilulku vyflusnul.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 17:32
- Nahlásit

U nás naštěstí stačí zašustit pytlíkem a říct "mňamkáááá" ..... v tu chvíli oba sedí s otevřenou tlamou a čekají na dobrotu. je jim jedno, jestli se jedná o prášek nebo o piškot, nekoušou, rovnou polykají
A kočka? Ta je naučená na povel "prášek", sice sebou mele, ale tlamu otevře a prášek taky spolkne.... jen jí hned nepouštím, abych měla jistotu, že jí někde nevypadne

Xena
Člen
# Zasláno: 13 Led 2009 07:14
- Nahlásit

Svýho dobrouše mám od mala naučenýho otevřít tlamu, nasypu:p
dám piškot a je vymetýno. S kočkou to bylo horší, to byla správná mrcha.-) Po tom, co mi prohryzla prsty, jsem jí musela zabalit do ručníku, vzít do dlouhý pinzety tabletu a namočit trošku do oleje, aby to dobře sklouzlo, ale šlo to.-)

Damocles
Člen
# Zasláno: 16 Led 2009 11:31
- Nahlásit

Tak když jsem tu o začátku psal o tom ochuceným Drontalu, tak jsem si uvědomil, že je to zase pár měsíců, co jsme neodčervovali a tak jsme naběhl do lékárny a udělal velkej psí nákup) Kromě Drontalu jsem koukal, že maj v naší lékárně i antiparazitický obojky, takže jsem rovnou vzal Kiltix (jako už tři roky jsem neviděl na svým psovi díky tomu klíště nebo blechu), vatičky do uší, Vetriderm na to čištění uší hehe, a pro sebe akorát Ataralgin)

Každopádně jsem pak zkusil tomu našemu hltounovi jezevčičímu dát ten "masovej" prášek přímo z dlaně a buď mne tak miluje nebo mu to fakt tak voní nebo je to vysavač, ale sežral to normálně jako malinu) Až jsem byl v pokušení to taky olíznout :-PPP

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2009 11:41
- Nahlásit

Damocles
Tak to je dobrý, že to pejskům chutná. Aspoň nějaký tip pro ty, kdo mají problém odčervit a pes jim prokoukne i zabalený prášek Jinak Vetriderm do uší si nemůžu vynachválit, dobrá volba

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání