Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Veterinární dieta Hills j/d
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 02:01
- Nahlásit

Máte někdo dlouhodobější zkušenosti s touhle dietou? Po druhé operaci mi ortoped řekl, že jediným způsobem jak potlačit kulhání je už jen Rimadyl, ovšem teď mi jiný vet řekl, že tahle dieta často zabere i bez Rimadylu. Ovšem co se mi vůbec nelíbí, je složení těhle granulí a nevím, nakolik lze tomuhle tvrzení věřit, protože spousta vetů včetně tohoto jsou prodejci Hillsu.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 09:38
- Nahlásit

Taky jsem to měla od operatéra-ortopeda doporučeno a je fakt, že jsem dávala tyto granule bez Alavisu a nekulhal. Měli jsme 3 operace loktů(jedna se opakovala). Nyní jsou to cca 2 roky od poslední operace - jsem zpět na Pro-Planu ( složení HIllsu se mi taky nelíbilo) a jenom 2x do roka dám 3 měsíční Alavisovou kůru a dobrý. Ale na nějaký sport ve větším můžeme samo zapomenout i tak - na to mě upozorńoval ještě před operacema.

Jassica
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 14:20
- Nahlásit

Mohu se zeptat co shledáváte špatného na složení Hillsu? My bereme l/d, tak nevím zda jsou dobré nebo máme radši brát Trovett.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 14:35
- Nahlásit

No konkrétně j/d má složení toto:
Mletá kukuřice, mletá rýže, lněné semeno, kuřecí a krůtí moučka, sojové vločky, sojová mouka, živočíšný tuk, vnitřnosti, rybí olej, vaječná hmota sušená, chlorid draselný, L-karnitin, sůl, uhličitan vápenatý, taurin, dihydrogenfosforečnan vápenatý, L-tryptofan, L-lyzin hydrochlorid, vitaminy a stopové prvky.
Tedy samé obiloviny a sója, maso skoro žádné a já teda preferuju pro psy granule, kde převažuje maso a nejlépe tam kukuřice a sója vůbec není.
Prostě dala bych to psovi jen pokud není jiná alternativa.
Co jsem se dívala l/d je jaterní dieta, tam to asi nutné je, složení Hills je podobné, složení Trovet se mi nepodařilo najít, takže těžko říct, zda je lepší.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 18:22
- Nahlásit

Mám na to stejný názor jako Maya, krmím dále Pro-planem - to maso je tam aspoň napsané - možná tam ve skutečnosti není, ale naděje umírá poslední a tak věřím, že tam nějaké je....

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 18:37
- Nahlásit

No prostě mě jde o to, jaké s j/d převažují zkušenosti, protože nerada bych tímhle jinak šuntem krmila několik měsíců psa, vysadila Alavis apod. a pak zjistila, že to bylo k ničemu.
Samozřejmě, že pokud je šance, že to pomůže, že to pomohlo víc psům, tak bych mu to dávala.

Bela
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 18:42
- Nahlásit

Maya
hmmm, nie je mi celkom jasne, co take moze toto krmivo obsahovat, co by malo vplyv na ortopedicke problemy

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 18:47
- Nahlásit

Maya
No já nevím,ale přijde mi nemožné,aby dietní granule měli takové složení,že by byly lepší než kloubní výživa.Granule přeci plní hlavně úlohu nasytit psa - co možná nejkvalitněji.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 19:00
- Nahlásit

Bela
z propagačního letáku:

Obsahuje vysokou koncentraci omega-3 mastné kyseliny EPA (eikosapentaenová kyselina), která blokuje geny odpovědné za produkci proteolytických enzymů narušujících kloubní chrupavku, Kontrolovaný obsah energie zabraňuje zvyšování tělesné hmotnosti psů, čímž zabraňuje dalšímu dodatečnému zatěžování kloubů.

Zmírňuje příznaky osteoartritis:

Vysoká koncentrace Omega-3 mastných kyselin zmírňuje zánět v okolí kloubu, Omega-3 mastná kyselina z mořských ryb EPA potlačuje i zánět hluboko v kloubu.
Klouby se zmírněnými příznaky osteoartritis umožňují pravidelný kontrolovaný pohyb psů, který je důležitou součástí managementu osteoartritis a dobrého zdravotního stavu kloubů.

Zuzana T
No právě, mě je to taky divný, ale ten vet to tvrdil, že prý má v péči psy, kteří po nasazení téhle diety mohli přestat s podáváním kloubní výživy, no jenže já už z toho věřit stoprocentně vetům vyrostla, tak proto se ptám tady, protože zase na druhou stranu je to poslední stéblo, kterého se chytám.
No a taky je fakt, že jen díky dietě Hills proti struvitům mi přežívá kocour, jenže tam jde o něco úplně jiného, asi jako u té jaterní diety, je tam jasně dané co to má dělat a jak působit, kdežto u té kloubní mi to připadá tak nějak imaginární.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 19:21
- Nahlásit

Maya
Hills dělá speciální diety už dávno a je fakt,že ty na problémy vnitř.orgánů mají dobré.Tahle se mi ale nezdá.A veterináři obecně nějak podezřele často doporučují Hills

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 20:00
- Nahlásit

A veterináři obecně nějak podezřele často doporučují Hills

No právě.

Jassica
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 00:26
- Nahlásit

Njn, někteří ze všeho dělají komerční hrátky.

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 10:17
- Nahlásit

Maya
Jestli si pamatuješ, asi před třemi roky jsme to tu s Jumi řešily tady: V Klánovicích na klinice to vřele doporučovali, nějakou dobu po operaci jsem s tím krmila - asi půl roku, pak mi přišlo líto vyhazovat peníze za trochu šrotu (pardon za výraz, ale složení tomu docela nahrává) - v tý době to stálo asi 1800 Kč za 14 kg. Takže Sára je na Nutramu a kloubní výživě... Vím, že jsem ti moc neporadila, ale zase na druhou stranu, můžeš tím zkusit krmit - půl roku třeba - a pak uvidíš - zlepší se to, tak mu to můžeš míchat s nějakýma lepšíma s masem a nezlepší-li se to - tak se vrátíš zpátky...

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 11:31
- Nahlásit

Jandula
Pamatuju, ale nemohla jsem to najít, tak jsem se radši zeptala. Takže nějaké výrazné zlepšení asi nebylo když jsi od toho utekla? Já nechci moc experimentovat jen tak, protože pejsa je nežravec a navíc se mu po některých granulích horší a zrzne srst, minule po změně granulí jsem ho dávala dohromady půl roku, nevím, možná zkusím koupit malé balení, zjistím, že to nežere a bude vyřešeno.

mishi
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 12:22
- Nahlásit

My jsme je jeden čas taky měli (jd) a utekli jsme od toho. Mám psa nežravce a tyhle granule mi nežral už vůbec. Na to, jak byly drahý a měly bejt dobrý, tak mi pes hubnul protože je nechtěl a nedostal do sebe ani to málo, co by měl z jinejch granulí. Tak jsme měli normální granule, na který byl zvyklej a přidávali jsme fortiflex kůru. Pak nám zjistili ještě jinou nemoc a nedoporučili žádný léky, tak jsme přešli na maso a přidáváme jenom bylinky a je taky v pohodě.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání