Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / hárání, skleslost
Autor Zpráva
palma1
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 19:57
- Nahlásit

Ahojda všem,

máme takový problémeček a chci se zeptat na Váš názor. Naše feňule podruhé hárá, dnes je to jedenáctý den. Všechno bylo OK, ale teď večer začala být skleslá, chodí nahrbeně, nechce žrát (to se nám nikdy nestalo, i když měla otravu, tak dlabala pořád), chvilkama má třesavku a pořád se cpe ven do boudy (přitom je zvyklá spát doma. venku spala jen pár dní v létě, když chtěla, ale po pár dnech ji to zase přešlo a spala zase doma). Teplotu nemá. Může to být spojené s tím háráním?

Patrinka
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 20:09
- Nahlásit

Nemůže to být spíš reakce na petardy? Přesně to dělá náš hafan, každoročně na Silvestra a pak ještě někdy mezi tím, když někteří najdou doma nevybouchané petardy

palma1
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 20:21
- Nahlásit

bohužel ne. celé odpolko je doma.
teď odjela návštěva - ještě když přijeli, tak je vítala, ale teď cca po dvou hodinách je úplně jiná. celou dobu byla doma a my bydlíme na vesnici, ještě se střílet nezačalo.

palma1
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 20:22
- Nahlásit

tu třesavku má pravidelnou - klepe se vždycky, když vydechuje...

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 20:32
- Nahlásit

palma1
Teda zkušenost s tm zatím nemám,ťuk,ťuk,ťuk...ale podle toho,co mám "tady" vyčtenýho,tak to může být zánět dělohy.Ale to tě nechci samozřejmně strašit,snad se ti ozve někdo s tím zkušenější. Já bych to ale nevylučovala.

palma1
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 20:41
- Nahlásit

žofka
koukala jsem na net - zánět dělohy by měl být až po hárání (jak jsem četla - cca 1-3 měsíce po), my jsme přímo uprostřed...

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 20:47
- Nahlásit

No jak říkám,nevím,to bylo první co mně napadlo.Tak vyčkej,třeba to pomine a nebo jak už jsem řekla,najde se někdo,koho napadne něco jiného.

palma1
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 20:52
- Nahlásit

žofka
jasně, díky... jsem ze všeho hrozně vykleplá. už máme za sebou dvě otravy, tak mám o ní strach. nejvíc mě nesedí to, že nebaští. je to děsnej nenažranec a nikdy se to ještě nestalo. pořád šmejdí, kde by něco zblajzla a tak je to fakt divný. kamarádka psala, že její pes taky nežere - dneska jsme byly spolu venku, jenže se jí nemůžu dovolat, abych se jí zeptala na další detaily. přikládala to silvestru a tomu, že se naše feňule hárá a její pejsa z toho byl na větvi...

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 21:08
- Nahlásit

palma1
Samotná jsem zvědavá,co z toho vyleze,rozhodně,když už máte něco za sebou,asi budete muset vyhledat veta,když se zítra nic nezmění.Silvestr neSilvestr,pejsa má přednost.

palma1
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 21:18
- Nahlásit

žofka
jj - už jsem mu volala - ještě dřív, než jsem zadala dotaz sem. náš vet služby nedrží, ale dostala jsem číslo na pohotovost, ale prý by to nechal zatím být, když nemá tu teplotu... jinak zítra k nám kdyžtak přijede, kdyby se to nezlepšilo... ale zlepšení maličko nastalo - přestala třesavka. jinak je to pořád stejný .

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 21:29
- Nahlásit

Tak držím palce,ať to není nic vážnýho a přeju v klidu prožitý konec roku.

ajunka
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 21:29
- Nahlásit

nemohla něco sežtrat? zkus jí prohmatat břicho zda ho nemá ztvrdlé popřípadě trošku promasírovat

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 21:33
- Nahlásit

palma1
Já teda nejsem zrovna panikář a na veterinu jezdím fakt málokdy, ale s tímto bych asi jela. Pokud chodí nahrbená tak to znamená, že má bolesti.

palma1
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 21:37
- Nahlásit

na bříško jsem jí šahala. připadala mi trošku nafouklá, ale zdá se, že bolesti nemá. když jí ho zmáčknu a prohmatám, tak nehne ani brvou. ale připadá mi, že ho má opravdu trošku nafouklý...

brut
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 21:49
- Nahlásit

palma1
třesavku a nežravost měl Brut po otravě... po pár hodinách dostal průjem a zvracel .... pokud máš pocit, že je bříško nafouklé,tak jak píše Biluška, raději jí k vetovi vezmi

palma1
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 22:09
- Nahlásit

chrupe... je v pelíšku a spinká. pořád na ni chodíme koukat, tak snad to bude dobrý, ale pořád jsme v pohotovosti.

palma1
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 22:10
- Nahlásit

brut
třesavka přestala už skoro před hoďkou. teplotu nemá, nezvrací.

palma1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 16:29
- Nahlásit

tak do rána se z toho nejspíš vyspala. ráno vstala, jak kdyby se nic nedělo, chodí normálně, hlad má jako vlk... takže to bylo asi opravdu nejspíš jen z těch petard... i když se u nás tou dobou ještě nestřílelo - třeba to nějak vytušila.

brut
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 16:37
- Nahlásit

palma1
aspoň že tak .... Brutovi třesavka přestala po pár hodinách, lae nastoupil průjem a další potíže..... hlavně, že je holka dobrá

žofka
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 16:39 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

No je to prostě hrůza pro psy ten Silvestr.

palma1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 16:52
- Nahlásit

jo jo - taky jsem moc ráda a Brutovi držím palec, aby byl taky brzo Ok.

brut
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 17:07
- Nahlásit

palma1
díky, Brut je v pořádku... otravu měl po loňských ( nebo spíš už předloňských) Vánocích

palma1
Člen
# Zasláno: 1 Led 2009 20:18
- Nahlásit

brut
tak to je fajn, že je mu dobře. oni nemají rozum stejně jako my - alespoň Lady, dostat se ke žrádlu, tak nepřestane, dokud tam bude alespoň drobeček...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání