Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / pes žere sníh (?)
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
sarinda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 08:14
- Nahlásit

Ahoj lidi,
hledala jsem tu podobné téma, ale nenašla. Chtěla jsem se zeptat jestli mám nechat psa baštit sníh, nebo mu v tom mám nějak bránit, a to teda nevím jak. Včera spásal celou zahradu, takže večer chrčel a ani nemohl štěknout. Udělala jsem mu na noc i ráno čaj s medem a citronem, tak doufám, že jsem neudělala chybu. Poraďte mi co s tím. Dík.

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 08:22
- Nahlásit

sarinda
Má dost pitné vody? Předpokládám, že žízní ho netrápíš. Je to mladý pes a vidí sníh prvně? Moje odrostlé jarní štěně taky první den sníh zkoumalo, ale naštěstí dalo pokoj. Je to studené do žaludku, takže kromě toho chrčení, nastydnutí, si může vypěstovat zánět žaludku. Někteří psi jsou na to citlivější, někteří míň. Jestli nepije a jenom žere sníh, zkus v zimě vodu vylepšit, přidávat vývar...

ankaras
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 08:33
- Nahlásit

sarinda
jj, jak píše corgi, naše 4 měsíční štěně první svůj sníh vychutnávalo a to doslova ale ted už to nedělá, ale občas taky vylítne na zahradu a začne lízat sníh a na vycházce taky, ale jinak vodu jím nenahrazuje
naše mrně má dost kožichu, takže je na noc venku, ale večer jí zaleju granulky vývarem, aby měla něco teplého do žaludku

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 08:37
- Nahlásit

sarinda

u nás je sníh taky na jídelníčku, páč ho to děsně baví . Já to nějak moc neřeším, ale je pravda, že tady je jedno ale- jednak se může pesan takhle nachladit jako ten Tvůj a druhak si může prý způsobit žaludeční problém. U nás to není nějak úplně šílenost do sněhu, ale prostě si občas dá a hlavně- když mu hází člověk sněhový koule, tak to vždycky schroustá.

ALE!! Když už tak BACHA NA TO JAKEJ SNÍH!! Vím o pesanovi - myslím, že to psal někdo zrovna tady na cz-pes, který se takhle naládoval sněhem v místech KDE SE ODPALOVALY PETARDY a dost hustě se přiotrávil, takže na tohle bacha.

sarinda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 08:41
- Nahlásit

Je mu přes rok. Sníh už viděl loni, to u nás něco málo napadlo, ale pak jsme byli na Šumavě a tam ho bylo ještě dost. Vody má dost, dávám mu i trochu vlažnější aby jí neměl hned studenou. Přijde mi, že pije normálně. Sníh neolizije, ale láduje po plný hubě. Žere granule 2x denně. Vývar mu občas udělám. Dáváte ho teplý? A vyvařujete maso nebo používáte masox? Zatím jsem mu vždy vyvařila kosti. Masox jsem nezkoušela.

ankaras
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 08:43
- Nahlásit

sarinda
žádnej masox, jenom masíčko, zeleninka a dávám ho teplý, nebo vlažnější, zase bacha, aby nebyl horký

- já to s tim sněhem taky moc neřeším, popravdě mě to ani nenapadlo, ale baštíme ho v rámci únosnosti

sarinda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 08:50
- Nahlásit

ankaras
Já jsem to do teďka taky neřešila. Za prvé žádný sníh nebyl a za druhé mě nenapadlo, že to je pro toho našeho blba taková mňamka. Včera večer bylo jasný, že mu to dobře nedělá. Úplně ztratil hlas. A i když pil ten vlažný čaj, tak se kuckal.

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 08:50
- Nahlásit

sarinda
Masox je určitě slaný, nebo je v něm nějaký glutaman. Rozhodně nesolit, maso, zelenina, občas mu přidám i nudle, aby to měl jako polívku Někdo ten sníh neřeší, ale jak říkám, někteří psi jsou na to citlivější, my už máme jeden zánět žaludku za sebou (ukradl zrmzlý kus masa, který jsem dala rozmrazit, a bleskurychle ho sežral) a není to nic moc

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 08:55
- Nahlásit

Jestli holky můžu poradit - tak když vývar, tak jen ten vývar, nedávejte hafanům polívkovou konzistenci žrádla- hrozí torze, protože jak se bude při pohybu hádat pevný skupenství -maso, zelenina, nudle a tekutý skupenství - ten vývar, tak hrozí, že se žaludek snáze přetočí.

A ten masoxsarinda - to fakt ne, je to chemie a slaný.

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 08:58
- Nahlásit

PetraK
Torze z polívky? To bych nerada A já myslela, jak mu přilepšuju. Ale my zas dodržujeme nehejbání hodinu před a dvě hodiny po jídle, tak doufám, že se tomu vyhneme. Každopádně asi nudle omezím

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 09:02
- Nahlásit

corgi

já jsem na to někde narazila a mám i -ne tedy zkušenost svou- ale zkušenost z okolí- takhle odešla sousedům jejich fena NO. Na polívku a následnou torzi. Páč to pevný skupenství,se v tý vodě snáz rozhoupe a pak hopla, přetočí se to . takže já dávám jen čistý vývar.

sarinda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 09:03
- Nahlásit

A co mám dělat s tím jeho krkem? Ráno se teda tvářil v pohodě, ale stále tak pochrochtával. Čumák měl studenej, tak doufám, že teplotu nemá. Změřim ho až dorazím domu. Mám to zkusit rozehnal vývarem a čajem s medem a citronem, nebo mám zajet na veterinu. Mám doma šumivý Acylpirin s Céčkem můžu mu trochu dát kdyby měl teplotu? Co ho mám tak ještě nemocnej nebyl. Měl jenom malou rýmu, když jsme si ho přivezli, ale to spravil ten čaj.

Dneska naštěstí prší takže je po sněhu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 09:05
- Nahlásit

sarinda

Drž ho v teple, procházky jen čůrat, hodit bobek a dom, kontroluj teplotu. Jinak céčko, jitrocelový sirup a teplý tekutiny. Kdyby dostal horečku, tak tu vetošku no.

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 09:08
- Nahlásit

My dávali na kašel heřmánkový čaj s medem a jitrocelový sirup. Vet pak nahmatal trošku zvětšené uzliny, tak nám dal inejekci multivitamínu, ale čaj i sirup odsouhlasil a pokračovali jsme v něm. Nakonec ještě dostal od veta Tolfédine, chrchlal i když se opřel do obojku, ale celé to trvalo jen 6 dní a pak byl zdráv jak řípa.

sarinda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 09:11 - Změnil/a: sarinda
- Nahlásit

PetraK
Má kotec venku, je tam zvyklý, kožich má myslím porádnej, vevnitř mi dlouho nevydží. To céčko mu mám dát v jakém dávkování? Co vymačkat citron? Ten má rád. Olizuje ho a pěkně se ksichtí
Někdy mi přijde, že jsem měla adoptovat děti z Afriky a ne psa z útulku.

ankaras
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 09:14
- Nahlásit

PetraK
ty jo tak to jsem nevěděla, ale já dávam baštu když jí zavírám, takže pak jde chrupkat

s tim zánětem žaludku to jsem vůbec nevěděla, budu to ted sledovat

sarinda
Ayrin nám taky doma vůbec nevydrží, po půl hodině chce jít zase ven

sarinda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 09:38
- Nahlásit

Já mu podlejvám vývarem granule. Pak ho zavírám, takže by měl být v klidu. O torzi jsem měla noční můry když byl malej. Furt skákal jako koza. Teď už je trochu klidnější, a zvyký na režim.

ankaras
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 09:56
- Nahlásit

sarinda
jj, taky to tak dělám, oc máš za psíka?

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 09:58
- Nahlásit

sarinda

já nevím, jak to je s léčbou hafana, co je venku, to neporadím, mám holoprtku doma, nedokážu posoudit, jestli je lepší ho na tu nemoc vzít dom-což bych asi udělala já, a nebo to léčit venku, fakt nevím. To se chce zeptat lidí, co maj hafany venku a tohle už řešili.

ankaras
s tim zánětem žaludku to jsem vůbec nevěděla, budu to ted sledovat

já zas nechci moc plašit- jen, že o tom vím, že se to může stát. Ešus je taky sněhožrout, ale asi v nějak únosný míře. Myslím, že se tím furtuje většina psů, jen to chce asi nepřehánět no.

Hlavně bacha na ten sníh od petard.

ty jo tak to jsem nevěděla, ale já dávam baštu když jí zavírám, takže pak jde chrupkat

Já se prostě tý polívkový konzistenci radši vyhýbám, člověk nikdy neví, co ty magory popadne a Ešus je extra hopík a nejvíc pochopitelně po jídle

sarinda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 10:18
- Nahlásit

ankaras
Původně to měl být kříženec borderky, ale vyrosti s toho munsterlandský ohař nejspíš s huskou. Kombinace k nezaplacení. To víš ale přesně nevím kdo byl tenkrát na tom mejdanu ;)
Má poměrně huňtej kožich, ale vypadá jak ten ohař.

ankaras
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 11:10
- Nahlásit

sarinda
tak hoď fotku

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 11:16
- Nahlásit

sarinda
kdyz caj, tak bez citronu!!!!!
citron drazdi

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 11:25
- Nahlásit

sarinda
My jsme taky venkovní a "držet v teple" u nás znamenalo spíš "nenechat ho lítat jako blázen" - dovnitř jsme ho nebrali.

sarinda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 12:06 - Změnil/a: sarinda
- Nahlásit

ankaras
já to tady s těma fotkama moc neumím. a na web je nedávám. ale když mi řekneš kam to dát, tak to pošlu. dík

sarinda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 12:09
- Nahlásit

corgi
koukala jsem na PFky 09, máš jí moc krásnou, zatím se mi líbí nejvíc ta tvoje zrzavá liška má taky pěkný huňáč, to je pak jasný, že u krbu se jí nelíbí. my jsme na tom podobně.
jen doufám, že se ten blboun nerozstoná. budou ty svátky a veterina bude zavřená.

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 12:24
- Nahlásit

sarinda
Díky, díky. Těď s tou zimní srstí je mu vedro i když někam přijdeme na návštěvu do normální pokojové teploty. Všem už předem píšeme, ať vypnou topení, že k nim jedeme i se psem
Tak snad to ten čaj + med + třeba ten sirup + klid zachrání

sarinda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 12:35
- Nahlásit

corgi
Dík za optimismus.
Taky mě napadlo, jestli mu třebat nedat košík. Uvidím, jestli v tom bude pokračovat nebo se poučí.

Miju
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 13:16
- Nahlásit

Nemělo se toto téma jmenovat: Můj pes nežere sníh? ... to by totiz bylo pozoruhodnější

sarinda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 13:23
- Nahlásit

Miju
No, byla bych fakt radši

Šárka
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2008 15:30
- Nahlásit

Můj pes také žere sníh a za chviličku se rozklepe a košík mu na tlamě moc dlouho nevydrží a je radši bez něj.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání