Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kousání pacek
Autor Zpráva
maaaro
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2008 01:21
- Nahlásit

Co poradíte nejlíp na packy aby psa nelákalo si je hryzat?? Rozkousal si zadní packu na kost mezi polštářky. Je zdravý, vet zkousšel různé alergeny apod. Jde o psychosomatickou poruchu. Naposled si "oblíbil" packu, která se mu hojila po rozříznutí. Dělá to ale odmalička. Hlavně líže. Zůstavají po něm nechutné poslintané kola a pes je potom dost dehydratovaný. Což by tak nevadilo jako t, že už i "přikusuje". Momentálně chodí doma střídavě s límcem střídavě s náhubkem. Nemáte ozkoušené něco co by psovi na packách smrdělo a přitom mu to dál nedráždilo rozlízané a rozkousané meziprstí ?

Gerda
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2008 10:42
- Nahlásit

maaaro
Moje čuba to dělá taky, na odběrech na alergii sme ještě nebyli, zatim se ani nechystám. Dokáže si rozlízat kůži mezi polštářkama tak, že nemůže chodit. Začíná jednou nohou a pak pokračuje dalšíma. Pomáhá mi na to koupat nohy po každý procházce a ještě v průběhu dne v betadině, pořádně to vysušit, namazat zelenou vodičkou, co udělá hezky rychle strup a pěkně to vysuší, na noc jí to úplně vysušený namažu framykoinem a nohu/nohy zavážu. Když má tendenci olizovat to neovázaný, dostane na krk límec. Od veta sme dostali ještě zodac, takže když je v začátku, dostává 2x denně po půlce zodaku. Ta zelená vodička to vyhojí hodně rychle, takže pak už nemá tendenci to lízat dál. Blbý je, když se z toho už stane zlozvyk. Tak k tomu eště učim povel Nech nohu, docela už tomu rozumí a přestane. Řekla bych, že to mokvavý hodně svědí a dráždí na další oblizování, takže to dělám tak, co nejrychleji vysušit a tím to svědění odstranit.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2008 15:25
- Nahlásit

maaaro
Jeden náš pes tohle dělal, když měl zánět análních žláz...

Gerda
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2008 17:03
- Nahlásit

pawLINka
Jo, to by mě napadlo taky, i Mařeně nechám zkontrolovat žlázky, když s tim začne, jen maaaro psal/a, že to pes dělá odmalička....možná už to bude fakt zlozvyk....

maaaro
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2008 18:35
- Nahlásit

No žlázky sme dřív taky nechávali vymačkávat pač já sem na to levý...tak se zkusít s vetem pobavit i o tom páč si občas jesště zasáňkuje...Jinak je při tom jak smyslu zbavený a hold jsem musel být i trošku tvrdší.."Nech packu" nebo "fuj" už taky vcelku vnímá ale přestal mě vítat Hojí se mu to hned a pěkně ale prostě chce to jen nechat pár dní v klidu..tak jestli není třeba nějaký olej co by jim smrděl nebo tak...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání