| Autor |
Zpráva |
palma1
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 19:43
- Nahlásit
Ahojda, chci se zeptat, jestli může mít pejsa rýmu. Zdá se mi, že jí trošku teče jakoby voda z nosu a včera tak divně frkala - jako když má člověk ucpaný nos a nemůže se vysmrkat...
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 19:57
- Nahlásit
nám teče sopílek pořád (hold bojový plemeno, jak má být)
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 20:05
- Nahlásit
spíš takový miminko
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 20:19
- Nahlásit
Pes mit rymu muze.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 07:21
- Nahlásit
palma1
A má!
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 08:10
- Nahlásit
a dá se to nějak léčit - nějak jí pomoct, aby to rychleji přešlo?
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 08:33
- Nahlásit
palma1
Jestli na něco příjdeš, hned to zkusím Malej začal i trošku suše kašlat, tak jdeme k vetovi, nebudu riskovat. Jinak já dávám v tuhle dobu více vitaminu C jako preventivku, ale jinak rýma je rýma, ta prostě musí přejít.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 08:40
- Nahlásit
EngieB
kasle? mucosolvan a jitrocelak nebo echynaceu ale s miminem bych taky sla radsi k vetovi a rovnou se ho zeptej na ty usi
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 08:58 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit
Mar
No má takovej suchý cosi jako chrcht, ale snad dobrý, ale radši zajdu.
Uši mu vstaly Dneska ráno
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 09:25
- Nahlásit
EngieB
obe?
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 09:28
- Nahlásit
Mar
Jo Jsem zvědavá, co odpoledne
Taky spadl z postele a opět vyblil chlupy. Zkrátka samá radost
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 09:56
- Nahlásit
palma1
Byla jsem u veta je to tak měsíc s naprosto stejnou otázkou - a vet rezolutně prohlásil, že "rýmu" psi prostě nemaj.... Ale - že když mu teče z nosu a pčíká, tak by to mělo být od podrážděných očí (resp.slzných kanálků), takže zkontrolovat oči, a počkat cca 3 dny. Jinak teda prej když mu z toho čumáku teče hnis, nebo podobnej bordel, tak už jsou to závažnější problémy, ale o těch sem se s nim už nebavila - nebylo potřeba....
Ve finále jsme teda byli ještě na kontrole po třech dnech, když ještě pořád pčíkal - méně často, zato ale když už, tak pořádně - a to nám teda bylo řečeno že oči trochu podrážděný a rudý má, ale že se teda úplně nendá vyloučit psincák - takže hlídat a kdyby něco, tak se přijít ukázat - a ono za dva dny už vůbec nic, tak pořádně nevím
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 10:11
- Nahlásit
Dines
ona nepčiká, ale vyloženě jakoby frká - prostě jako když máš něco v nose a snažíš se to dostat ven. jinak hnis to určitě není - spíš jakoby voda, jako když máš u nosu kapičku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 10:11
- Nahlásit
Dines
Ty jo to nevim - jak nemůže?? To je divý. Tomu moc nerozumím, páč když jsme před dvěma-třema rokama léčili psincový kašel - to co zmiňuje EngieB - tak se to pak změnilo i v tu rýmu, z nosu mu teklo jak z vodovodního kohoutku. Měl regulérní rýmu, posléze tedy bohužel i zánět - to už se pak ty nůdle zabarvily do zelena
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 10:24
- Nahlásit
PetraK
no představ si sebe, když máš rýmu a ucpaný nos a cítíš, že prostě tam něco je, co ti vadí... tak se to snažíš vysmrkat... takže ona takhle frká. 2x, 3x frkne a pak je zase třeba na 3 hodinky klid... a tak pořád do kola.
tak s ní projistotu skáknu k vetovi, aby se z toho třeba ještě něco nevyklubalo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 10:35
- Nahlásit
palma1
no hele já bych hlídala teplotu a držela ji striktně doma, vyčůrat, hodit bobana a šup do peří, jako bys to dělala sama se sebou a dozorovala bych, jestli je to furt stejný, nebo se to zhoršuje a podle toho šla. Donutila bych jí pít teplý tekutiny- jestli dá čaj, tak čaj, nebo třeba vývar. Ale fakt klid a žádný courání - u nás to myslím dopadlo tenkrát takhle, že jsem si myslela blbka, že když pes se jeví jako O.Ká, a jen tak si pčíkne a chrchne, že to nebudem přehánět, takže to venčení sice nebylo vyloženě procházkovací, ale nějak extra krátký taky ne a proto to tak dopadlo. Kdybych mu dala pár dní klid na lůžku, prošlo by to asi v pohodě. Na tu rýmu- vím, že někdo dává dětský kapičky do nosu, prý to pomáhá, ale to nevím, jestli je to dobře nebo ne, to by se chtělo zeptat. Na kašel jitrocelák a nebo sirup z cibule, ten nám zabral.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 11:23
- Nahlásit
PetraK
díky. tak ji budu zatím pozorovat. teplotu, myslím, neměla. sice jsem ji neměřila, ale vypadá, že je jinak OK (až na ten soplík a frkání). no a prochajdy zkrátíme... moc nadšená asi nebude - je to taková lítavka , ale těch pár dní to vydrží
jitrocelák už jsem nasadila, alespoň kvůli C.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 12:53
- Nahlásit
palma1
Koukni jí na ty oči, jestli je nemá zarudlý, nebo tak
eventuálně asi vyčistit, propláchnout, nebo takněco
A fakt asi bude stačit teplo a klid, pokud se to teda nezhorší - kdo ví, i ten psincák to může být - takže pozorovat chování, a uvidíš
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 13:13
- Nahlásit
Dines
kouknu
akorát si nedokážu představit ten klid - je to rachejtle
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 13:13
- Nahlásit
palma1
no a prochajdy zkrátíme...
nezkracuj, rovnou fakt zruš. Jen jí nechat vypustit + jakmile je boban venku, tak alou do tepla, kdybych to tenkrát tak udělala, nemusela jsem si to komplikovat, ale on se tvářil, že dobrý, dobrý - příště už mu věřit nebudu ten zánět se rozjel právě potom - zelený důdle a teplota. tak to zvládněte.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 13:15
- Nahlásit
palma1
jo a klid? tak to je moje noční můra , když už nic, tak aspoň musí pískat , ale tak můžete hrát klidový hry na mrtvýho psa, hlídat rohlík na židli a tak nějak.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 13:44
- Nahlásit
PetraK
hlídat rohlík na židli - to by byla spíš hra pro mě - hlavně ho uhlídat. nejlepší uhlídání je, když ho pejsa sežere - to už mu ho nikdo vzít nemůže
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 13:48
- Nahlásit
palma1
to už mu ho nikdo vzít nemůže
no však! Ale než se naučí, že to nemůže bez povelu sežrat, že to musí hlídat, tak se zabaví a nelítá. hlavně nelítá
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 09:10
- Nahlásit
PetraK
teda to, že nesmí něco sežrat bez povelu ji učíme od malinka - zatím výsledek 0. Včera večer sežrala půl pískací kočičky, co měla na hraní, a bez povelu...
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 09:13
- Nahlásit
Dines
koukla jsem jí do očí. nemá je sice červený, ale trošku jí z nich teče. teplotu nemá, ale frká čím dál tím víc, tak ji dneska chci vzít k vetovi, aby se na ni kouknul - tím nic neskazím - maximálně si náš vet bude ťukat na čelo (ale on už je zvyklej )
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 16:41
- Nahlásit
palma1
Uvidíš, jestli máš rozumnýho veta kterej tě nezkásne jen co vejdeš do dveří...
Btw . jak ste dopadli?
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 20:37
- Nahlásit
Dines
a vet rezolutně prohlásil, že "rýmu" psi prostě nemaj....
Rýma není nemoc ale příznak. Je to projev překrvené a zanícené sliznice horních cest dýchacích, která bojuje s něčím cizím (vir, prach, bakterie). A pokud pes kýchá, pak se snaží zbavit se cizího tělesa nebo usazeného hlenu. V tom se pes principielně příliš neliší od člověka. Takže takové kategorické prohlášení od veta mi moc nesedí :-/ Pokud pes nemá jiné potíže (teplota, kašel) a není tam bakteriální infekce, pokud vet vyloučí jiné související onemocnění nebo cizí těleso, tak bych nasadila bylinka na zkapalnění a snadné vykašlání hlenu.
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 20:39
- Nahlásit
palma1
Ťukat na čelo si určitě nebude. Osobně když mám rýmu, mám i rudé oči a naopak při infekci v očích mi teče z nosu. A totéž může postihnout psa i kočku. Jen zjisti, jestli je to virové nebo bakteriální, ať nedáváte zbytečně atb.
|
duli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2008 10:21
- Nahlásit
"rymu" maji ted oba mi psi...jedno rano vylezli z pelechu a jeden pres druheho frkali....tak dostavaji nejoblibenejsi medicinku - jitrocelovy sirup a echinaceove kapicky....po cca 4 dnech si odfrknou jen po probuzeni a starsi pes uz jakoby odkaslava a obcas "to taha z paty"....ale z nosu jim nic nekape ani netece....
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:13
- Nahlásit
Tak se mi zdá, že je čím dál těžší trefit veta (no ono už to bude asi i u lidí stejně), který se nesnaží jen zkasírovat.
|