| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 17:25
- Nahlásit
Ahoj, lidi, u staršího nalezence psa NO byla na rentgenu (kvůli potížím s chůzí) objevena osifikace meziobratlových chrupavek.
Dá se to vůbec léčit? Pes se dnes od rána nemůže postavit, tahá nohy za sebou. Veterinář k němu má večer přijet, ale ráda bych věděla, jaké jsou vyhlídky.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 22:13
- Nahlásit
aren
Hm, výrůstky na páteři měla Aša, nic moc.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 09:23
- Nahlásit
aren
v humánní medicíně je to - myslím - bechtěrevův syndrom....blbý - léčit se to moc nedá, snad jen zpomalovat proces.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 11:21
- Nahlásit
Ono není moc co zpomalovat, je to pěkně rozjetý Zkusíme vyšetření na Jaggy.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 12:00
- Nahlásit
nechci být špatným prorokem, ale tohle je dle mého konečná
|
moll
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 12:28
- Nahlásit
aren
myslíš, že na jaggy mu stanoví přijatelnější diagnozu? zkostnatělá páteř + potíže s chůzí.... vidím to podobně jako brut. kolik je tomu chudákovi pesovi?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 13:15
- Nahlásit
moll
Nikdo neví, kolik mu je. Podle zubů možná i 6-7, podle zbytku těla ale určitě přes deset.
Je to tenhle psík:
http://www.mija.estranky.cz/stranka/sbirka
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 13:18
- Nahlásit
moll
Spíš by na Jaggy mohli říct, jestli by třeba nepřipadala v úvahu operace..
Nemám ale od včerejška žádné nové zprávy, paní co ho má u sebe nebere telefony.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 26 Lis 2008 13:35
- Nahlásit
aren
máme stejnou diagnózu (Rex teda zatim chodí dobře), je mu přes 10 let (přesně to neví nikdo, my ho máme osmym rokem), veterinář operaci nedoporučil, vzhledemk věku, nákladnosti a malý šanci na úspěch - po čase se to totiž zase vrací ...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 14:48
- Nahlásit
aren
a tušíš, kolik by operace stála? jaggy není zrovna humanitární podnik. pokud je psovi docela dost roků a není v nejlepším stavu.....tak ti nevím....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 15:09
- Nahlásit
Tak už mám zprávy, pejsek dnes už zase chodí, bere Prednison a Alavis. Ten Prednison mu zabral. Na Jaggy zatím nebyli.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 26 Lis 2008 15:11
- Nahlásit
aren
Tak už mám zprávy, pejsek dnes už zase chodí, bere Prednison a Alavis. Ten Prednison mu zabral. Na Jaggy zatím nebyli.
ufff, tak aspoň, že tak ... ten Prednison - to je kortikoid?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 15:21
- Nahlásit
Tinta76
Jo, kortikoid.
Jinak já beru Prednison střídavě už 5let.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 26 Lis 2008 15:25
- Nahlásit
aren
no nám právě kortikoid zbyl jako poslední šance, když nezabere Metacam, naštěstí zabral a teď jsme na Rimadylu ...
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 18:00
- Nahlásit
Můj 11ti letý kříženec taky bere prednison (bohužel) dlouhodobě, má po starém neléčeném úrazu vykloubený kyčel a všude samá artroza, teď už s tím prý nejde nic dělat. Rimadyl, Movalis a podobné mu na bolest nezabraly a navíc po nich šíleně zvracel, takže jsme se vrátili k prednisonu, který mu naštěstí nedělá problém. Bere asi už napořád 10 mg denně a abych mu trochu chránila játra tak mu přidávám do bašty detoxikační bylinnou kůru od Phytovetu a střídám s kůrou z ostropetřce - ten je jako tinktůra a dáváme na 18 kg cca 15 kapek. Vet mi to takhle schválil. Ostropestřec stojí v lékárně cca 70,- a bylinná kůra cca 330,-. Obojí vydrží tak na 2-3 měsíce. Kolik musí psík brát?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 18:26
- Nahlásit
aren
pejsek dnes už zase chodí, bere Prednison a Alavis. Ten Prednison mu zabral. Na Jaggy zatím nebyli.
hele písnu maila
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 19:01
- Nahlásit
Atika
Nevím teď, kolik musí psík brát, není u mně, jen jsem se trochu podílela na jeho záchraně. Až budu zase něco vědět, napíšu to sem.
davidkova renata
Jj
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 17:42
- Nahlásit
Dnes mi přišla zpráva, že pes Dan už je po smrti. Poslední dny přestal chodit úplně, navzdory lékům nebyl schopen postavit se na nohy. Velerinář označil jeho stav za beznadějný a pomohl mu odejít.
Byl to pes, který strávil celý život v malinkém kotci mezi vlastními výkaly, krmen sporadicky mizernou stravou. Všechno přežil, paradoxně se nakonec zhroutil z dobrého zacházení
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 17:46
- Nahlásit
aren
Nevím, jestli z dobrého zacházení...on by se sesypal tak jako tak, akorát by týden trvalo, než by našli mrtvolku a nikdo by to neřešil...a hlavně by mu s odchodem nikdo nepomohl a mohl tak žít klidně další roky, než by si někdo všimnul, že "nejni ve svý kůži" a zdechnul by sám v bolestech.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 17:50
- Nahlásit
Mucholabka
Jo, asi jo. Je to v krátké době už třetí pes s podobným osudem - před pár dny umřeli dva NO zachráněni panem Bobálem, přežili u něj jen pár dní.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 17:53
- Nahlásit
aren
Oni umřeli? Škoda.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 17:58
- Nahlásit
Mucholabka
http://www.mija.estranky.cz/stranka/ben-a-dak
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 17:59
- Nahlásit
O Danovi je víc tady:
http://www.mija.estranky.cz/stranka/sbirka
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 19:07
- Nahlásit
aren
před pár dny umřeli dva NO zachráněni panem Bobálem,
nechci bejt hnusná,ale to bylo dost jasný,když jsem ty psy viděla .PROČ DO PRDELE trvalo celou věčnost,než si toho někdo všim a řešil to??????????????????????????? Proč tam kurva museli v tom infernu žít 15 let?????????? Kde to do prdele žijem ,že zvíře musí umírat 15 let!!!!A co ten Dan,dyk tam zdechal na cvičáku,proboha????!!!! Copak tam nechoděj lidi co maj sami psy???Musim vodejít nebo mě Víťa vypne,páč mě nenapadá ani jedno slušný slovo
|
Tinta76
|
# Zasláno: 5 Pro 2008 06:28
- Nahlásit
chjo
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 07:46
- Nahlásit
davidkova renata
jsem se na to neměla dívat, vsadím se, že si obratem poříděj další, sfině.
|