Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zrychlenné dýchání, voda z nosíku...
Autor Zpráva
Zuleh
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2008 10:00
- Nahlásit

Ahoj všem, obracím se na Vás s prosbou - máme 9letou pudlinku a před nedávnem jsem měla podezření, že má cukrovku (to se potvrdilo, myslím si, že už to chudinka měla delší dobu, ale vet. mě to pořád vyvracel, až pila čím dál víc a začala se nám doma počůrávat.... , píchám CANINSULIN. při tom všem měla chudinka od září falešnou březost , mléko si neustále vylízávala..). Nyní se glykemie pohybuje kolem 10. Ale co mě trápí je, že spí je v klidu a z ničeho nic najednou začne strašně rychle dýchat, zývat, otevírá pusinku a dýchá jak o život s tím se jí zrychlý pochopitelně i srdeční činnost a myslím si, že snad umře. Teplotu nemá. Když píje a někdy i při spaní to v ní chrčí (ale plíce prý má čistý - vet.poslechově) , jako-by ten zvuk vycházel z nozder a z nosíku jí několikrát za den teče voda, ten si po té olizuje. Jinak má také neustále tiky a škubání - pod očíčkem u pusinky, potom škube celý tělíčko, někdy nohy. Venku je čiperná, jdeme na procházku, tak cupitá přede mnou nebo za mnou, nezadýchává se ... U vet jsem víc než doma a co jsem tam už dala peněz a žádná pomoc . Ona se taky šíleně bojí , už cesta v autě jí šíleně stresuje a pak ještě u vet - tam se mi drží jak klíště a dýchá jak blázen. Teď pozoruji i několik dní , že mívá škrundání ve střevech - jsou slyšet takové zvuky... PROSÍM MOC, NEVÍTE CO BY TO MOHLO BÝT NEBO NEMÁTE NĚKDO OBDOBNOU ZKUŠENOST ? Všem Vám děkuji moc za příspěvky.

Dáška
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2008 10:25
- Nahlásit

změnit veta?

Jassica
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2008 16:17
- Nahlásit

Nevím co by to mohlo být, ale nezdá se mi že to nic není jak tvrdí tvůj vet. Navrhla bych aby jsi s pudlinou šla na rentgen hrudníku a možná na sono. I kdyby jenom preventivně alespoň se tak ujistíš, že tam nic není. Jinak s tím stresem u veta to je těžko poradit, někdo říká Bachovky, ale nevím nezkoušela jsem.

Jassica
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2008 16:19
- Nahlásit

Ještě k té vodě z nosu, nemůže to být tím že se ochladilo?

Jassica
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2008 16:22
- Nahlásit

Jo ještě mě napadlo (ty jo já jsem spamer), k tomu chrčení. Nezní to jako chrápání? Naše holka chrápe a to tak že úděsně. Vadí jí změny teplot.

Miju
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2008 16:31
- Nahlásit

Zuleh

co takhle zajit rychle k jinemu veterinari, nez to tady probirat na netu...?

Miju
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2008 16:33
- Nahlásit

nekteri jezdi az do domu...

Zuleh
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2008 23:25
- Nahlásit

Ahojky, všem Vám díky za příspěvky. Navštívila jsem celkem tři vet z toho jednu ženu , ale tam jezdíme hlavně kvůli té glykemii, protože nabírá krev, což tady u nás není, ale jezdíme 25 km a to tím stylem, že v autě za volantem pes a pak za psem já . Nějak jí neprohlížela, říkala jsem, že má mlíko, které si vylizuje a že to má již od konce srpna , tak mě řekla, až se ustálí glykemie, tak že mi jí hned vykastruje a pak že odoperuje postupně obě mlečné lišty. Což mě docela vyděsilo...
Jinak jsme dnes u vet absolvovali RTG plic (včera jsem zde do noci četla Vaše příspěvky ), abych vyloučila vodu na plicích a pak nám vet udělal sono bříška, kde nic tu nic, jen zvětšené srdíčko - dostaly jsme Digitalis, dále pícháme Caninsulin, nějaké vitamíny, máme odčervit - máme Drontal (nevím, možná , že je už něco lepšího, budu ráda, když poradíte). Jinak ve střevech je více plynů - což by se dít nemělo - co nasadit nějaká HOMEOPATIKA - na vyčeištění střev, nějaký probiojogurt a nějaké Carbo vegetablis 9 CH na ty plyny ? Nemáte někdo zkušenosti s tou homeopatií.
Jinak chci ještě napsat, že dnes dopoledne udělala potřebu, že jsem se lekla v první chvíli jsem si myslela, že jí jde se stolicí krev hodně tmavá - tak to vypadalo a plno hlenů - tak jsem to prostě nabrala do pytlíčku a s hovínkama pěkně k vet. Po obědě to bylo ještě jednou - samé hleny a z konečníku jí šla i voda . Docela se od té doby sklidnila , ale vůbec nepila, ale už teď večer papala i se trochu napila (byla jsem docela vyděšená, protože se nenapila asi od 8 ráno až do 22 večer, ale snad to bude lepší, no uvidíme. Teď tady leží vedle mě , zatím !!! spokojená, zdá se klidnější, zatím to v ní dneska nechrčí, tvrději spí (před tím nemohla zabrat - jak přes den, tak v noci, pořád cestovala po bytě). No tak uvidíme co bude dál, ale problém bude zřejmě v těch střevech - no a trochu se zajímám o čínskou medicímu , tak střevo a plíce spolu souvisí, tak možná ty problémy s tím dýcháním ? Vždyť to musí být stejné jak u nás u lidí. No , stejně budu klidnější, až bude alespoň několik dní klidových. Jestli máte někdo nějaké přírodní recepty - jak ozdrvit a vyčistit střevo, tak je sem prosím napište, až budete mít chviličku, ráda něco z toho určitě vyzkouším. Všem Vám a Vašim psím miláčkům - krásné dny bez NEMOCÍ.

Lure
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 08:11
- Nahlásit

Zuleh
Ale co mě trápí je, že spí je v klidu a z ničeho nic najednou začne strašně rychle dýchat, zývat, otevírá pusinku a dýchá jak o život s tím se jí zrychlý pochopitelně i srdeční činnost a myslím si, že snad umře
Takhle se projevuje záchvat hypo nebo hyperglukémie. Teď si už nepamatuji, jak se jednotlivé přiznaky liší.Naše fena na začátku brala dva různé ansulíny. Jeden před den, druhý na noc, dokud se jí hladina cukru relativně nestabilizovala. Pak dostala jiný insulín na celý den. U diabetika je nutností, aby jedl několikrát denně , vždy ve stejném čase. Musí se vyloučit tuky, ponechat jen to nutné minimum, žádné sladké, když už tak přírodní cukry- med, glukopur jen v malém množství ( třeba na oslazení čaje při nachlazení psíka), ale lepší přisladit sladidlem. Lepší, bez hořkého ocasu jsou sladidla z aspartamu. Když nemáte po ruce insulín a máte podezření na blížící se záchvat, je potřeba rozlišit jestli se jedná o hypo nebo hyperglikemický, tak můžete psu dát housku, nebo něco sladčího - pár piškotů nebo kousek čokolády a pod. Pak valit pro insulín.

Zuleh
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 09:49
- Nahlásit

Lure
Díky za rady a všem ostatním taky.
No a zívat - pochopitelně , ne zývat , tak to vypadá, jako-bych ani nechodila do školy... , ale já jsem už tak z té malé šmudlinky vystresovaná, že mě promiňte, že měním vyjmenovaná slova .
Dnes jsem namočila puškvorec a budu jí dávat lžičku ráno a lžičku večer. Ona když se nají, tak si tak krkne a pak jako-by se jí zvedal žaludek, ale nezvrací, tedy zatím.
Jinak jestli ty zažívací potíže nemá po tom Prescription-diet, Canine w/d, -pro diabetiky - od Hilsu ? Možná má nějakou alergizující složku co ona nesnese. Když k tomu čuchnu, nic moc. To když očichám od Friskas, tak to krásně voní, ale já vím, že takhle se to nemůže posuzovat. Jinak jsem se dívala i na složení, ale nějak se v tom nevyznám, je tam i nějaká moučka... , no myslím, že není nad vařenou stravu. Akorát , že tam přidávají hodně vitamínů, ale ty se jí můžou dávat samostně. Dávala jsem jí konzervu a přes poledne granulky, protože vetříkal, že by měla dostávatjídlo tak 3x denně, ale nechci jí nechávat v teple celé dop. konzervu a možná, že by to snědla i dřív, do těch granulí se pustí, fakt až když má hlad. Měla dost tuhou stolici a nafouklý bříško, vím, že by to mělo být kvalitní krmivo, no ale kdo ví. Někde jsem narazila na test krmiv pro pejsky , sice asi z roku 2006.
Jo a ještě prosím něco, dřív měla moc pěknou srst, teď, když jí chci ostříhat, tak to strojek nechce pomalu ani brát, nejprve jí musím vykoupat, osušit a pak stříhat, SRTST SE JÍ DOST MASTÍ. Čím by to mohlo být ? Díky všem a mějte se moc pěkně.

Dáška
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 10:00
- Nahlásit

Zuleh
Nemáte někdo zkušenosti s tou homeopatií
No k těm homeo - nám u fenky zabraly líp a rychleji než antibiotika, toť má zkušenost my jsme jako děcka byli léčení pouze homeo, pokud to šlo, myslím, že se nemáš čeho bát v téhle oblasti.

Granule jsou fuj, nej je syrové masíčko

Jinak ti přeju, ať je to co nejdřív za váma a feňule je zdravá. Já taky po devíti letech, kdy jsme viděli veta jednou za rok při očkování poznávám, co to je mít furt problémy a na veterině být jako doma Tak ať jste brzo fit!

Jassica
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 10:23
- Nahlásit

Jí ti nevím, myx máme tedy dietu l/d a problém s tím nevidím. O syrovém mase neporadím, dávám jen vařené dietní kuřecí pže nesmíme moc tuků.

Zuleh
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2008 23:32
- Nahlásit

Ahojky, všem Vám díky za příspěvky. Co je u nás nového? Šmudlinka dostala nejspíše se shodují vet zánět slinné žlázy - nateklo jí to pod krčkem až k pusince a pod oko - šílený "vole" a měla ukrutnou bolest . Museli jsme s ní na pohotovost, tam jí vet píchl narkozu, že prý musí zjistit, jestli tam nemá něco zapíchnutýho, ale při PÍCHÁNÍ NARKÓZY JÍ ZŘEJMĚ NAPÍCHL NĚJAKÝ NERV, PROTOŽE ZBĚSILE NAŘÍKALA A DO DNEŠKA NEMŮŽE POŘÁDNĚ ŠLÁPNOUT NA ZADNÍ NOHU A KULHÁ, nevyskočí ani na křeslo, do auta ani na pohovku. Napíchal jí ATB, já pokračuji doma, ale ta nožička se mi vůbec nelíbí . V pondělí , když jsem se ho ptala jestli jí nemohl napíchnout nějaký nerv, tak mě řekl, že to rozchodí. PROSÍM !!!! NEMÁTE S TÍM NĚJAKOU ZKUŠENOST ????? Pořád mě znepokojuje to zrychlenné dýchání - to má normálně v klidu - občas, vet. říkal, že si s tím nemám dělat starosti, že to nic není. Co vy na to ? Neměl něco podobného někdy Váš pejsek nebo fenečka? Díky za příspěvky a za rady.

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2008 23:36
- Nahlásit

Zuleh
Máš někde v okolí i jiného veta?
Nebo aspoň nějakému jinému zavolej, a popiš mu to co nám.
Víc hlav víc ví a najít fakt dobrýho a bezchybnýho veterináře je snad zázrak

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání