| Autor |
Zpráva |
bambule
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 18:12
- Nahlásit
Nemáte náhodou někdo zkušenost s tím, že pes jakoby tahal hlen až někde z paty? Můj roční pejsek to dnes dělá už tak po třicáté. Úplně se při tom celý vlní, jak pracuje celým tělem. Pak ho to na chvilku přejde. Připadne mi, že je asi zahleněný, z nosu mu neteče, jinak nic. Tak co s tím?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 18:21
- Nahlásit
bambule
všude řádí psincovej kašel, může to bejt vono,mazej k vetovi,pokud se to zanedbá,může to bejt dost nebezpečný.
|
bambule
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 18:22
- Nahlásit
Jdu zítra ráno, já jenom jestli to někdo nezná.
|
bambule
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 18:32
- Nahlásit
Myslím ale, že to kašel není. Vůbec nekašle, jenom jakoby "tahá hlen z paty". Jako když se psovi přilepí piškot na patro.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 18:39
- Nahlásit
bambule
Jako když se psovi přilepí piškot na patro.
no to by právě mohlo...vypadá to jako když se psovi chce blejt
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 18:47
- Nahlásit
Myslím,že vím o čem píšeš.Tohle dělala naše fenka kavalíra.Jeto většinou problém psů s krátkým čenichem.
|
bambule
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 19:05
- Nahlásit
ale doteď to dělal fakt tak jednou měsíčně když se mu tam přilepil piškot, ale dnes to je fakt často (piškoty neměl )
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 19:07
- Nahlásit
teď jsem si to přečetla pořádně,tak to asi není ono,to by dělal třicetkrát za měsíc.Možná tam má fakt něco přilepeného.
|
Xena
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 07:00
- Nahlásit
Zajdi preventivně k vetovi, tím nic nezkazíš. Lepší dřív než pozdě. Některýmu hafovi stačí prudká změna počasí a začne chrchlat. Když mi začali chrchlat všichni hafani, pomohl i vlažný čaj s medem ( samozřejmě po prohlídce veta ).
|
Xena
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 07:09
- Nahlásit
Jo, zkontroluj také odčervení. Může to být i tímhle. Dělám hodně s čoklama a zažila jsem to běžně i s kočkama.
|
bambule
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 09:20
- Nahlásit
Čaj sem mu zkoušela dávat a nechce Byli sme u veta, má podrážděné měkké patro z nějaké virózy, teplotu nemá. Celou noc hrozně chrápat a dnes chrochtá i když jde. Dostal nějakou injekci, antibiotika a ještě nějaké prášky. No jo, má krátkej kožíšek a ještě bydlí v bytě. Asi ho někde ofouklo. To ale nevím, jak budem v zimě teda chodit na cvičák. A to doma kvůli němu skoro netopím.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 10:10
- Nahlásit
bambule
No, mě pes začal jakoby kašlat - pak se přitom trochu jakoby dusit, až se z toho poblil - jedna vetka diagnostikovala škrkavky (tak to moooožná taky dělaj), každopádně 3 dny po "škrkavkách" už měl pes rozjetej zápal plic
Tak hlídat, ale jestli nemá teplotu, tak to snad bude OK
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 12:48
- Nahlásit
bambule
Když neche čaj, tak zkus sirup na kašel (ale speciální pro psy, který není tolik nacukrovaný). Máme dobrý sirup, je na rozpuštění hlenu, pes se ho pak snáz zbaví. Používám to i na kočky, jen se objeví první náznak. Možná než netopit bych zkusila pořádně zvlhčovat vzduch. Pokud pes žije v bytě, kde je suchý a teplý vzduch a pak rovnou vyletí ven, může mít potíže i se střídáním teplot. Navíc je nízko u země a dýchá všechny zplodiny z aut Mimochodem - proč dal vet antibiotika? Na virózu ATB nezabírají... pokud je bere zbytečně, spíš uškodí, ale to jen na okraj.
|
bambule
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 12:54
- Nahlásit
antibiotika dal proto, že prý když je byť lehčí viróza na měkkým patře, tak do toho pes pak chytne vždycky nějaký bakterie.
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 16:09
- Nahlásit
bambule
no to je možná pravda, ale spíš bych se snažila zaléčit virózu, posílit organismus a předejít bakteriím, než dávat atb rovnou, bez potvrzené infekce. To je trochu drsná prevence. Pokud tam ještě bakterie není, naopak se tělo oslabí a někde se pak objeví kvasinky. U lidské doktorky mi to trvalo dlouho, než jsem ji přesvědčila, že nebudu jíst atb bez potvrzených bakterií, s veterinářem jsme se nakonec taky dohodli. Atb dává až pokud má bakterie prokázané z kultivace.
|
bambule
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 18:02
- Nahlásit
Hm... chápu, jak to myslíš, ale já to teď řešit fakt nebudu. Antibiotika už měl a zabraly. Tudíž předpokládám, že se vet vyzná. Ostatně viróza se antibiotiky vyléčit nedá, tak když nezaberou, bude jasné, že se vet sekl a léčil to blbě.
|