Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / bolavé záda
Autor Zpráva
kety
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:22
- Nahlásit

Nemá někdo zkusenosti s bolavými zády u fen po štěnatech?

kety
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 18:20
- Nahlásit

No vy jste teda ,když potřebuju poradit tak nikdo.Je tu vůbec nějaký chovatel?

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 18:35
- Nahlásit

Fena jedne chovatelky mela jako nasledek pocetneho vrhu vyhrezlou plotenku s ochrnutim zadnich nohou (uz je uspesne odoperovana) - ale to slo o korgi, tedy pleminko trosku predisponovane.

Houšková
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 18:38
- Nahlásit

Chtělo by to zajít k veterináři, pravděpodobně jde o nedostatek vitamínů, stejné jako u lidí, po kojení také dochází k nedostatku některých stopových prvků. Většinou to bývá nedostatek biokalcia. Chtělo by to také napsat něco podrobněji, jak se to projevuje u fenky.

kety
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 19:17
- Nahlásit

No hurá už se mi taky trošku věnujete. Je to obří plemeno 1 vrh ultrazvuk ukázal, že má snad trošku chytnutý močák nedávali jsme nic proti bolesti ,záměrně at zjistíme jestli to je ten močák.Nasadili antibiotika přeléčili a zase skučela hlavně ,když je v klidku myslím jako v noci ,když se chce otočit či prudce vstanout.Vet nasadil nějaké léky jako u lidí je dorsiflex na uvolnění a za týden byl klid a dneska se situace znovu opakuje.Chodí na prav.procházky, skáče na zadní úplně v pohodě no a když si zdřímne chce vtanout tak zaknučí.Projela jsem celé záda a žádné bolavé reakce jen po rotaci hlavou vpravo se cuká, že by blokáda.

kety
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 19:24
- Nahlásit

Je pravdou ,že po štěňatech asi za 2měsíce hezky přibrala dodávám i multivitamíny. nasadila jsem dietu teť váží cca 55kg.Po miminech zmohutněla větší hrudník a větší zadek náhle přibrání prohla se jí záda tak proto dieta.Spí na matraci z gauče co má od malička uvažuji ,že by snad za to mohla ona.

Houšková
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 00:28
- Nahlásit

Možná by to chtělo čínské biokalcium, je vynikající. Velká plemena na nedostatek vápníku trpí, neb rychleji rostou a kosti nestačí si doplňovat vápník, a nestihnou to někdy doplnit po celý život z pouhé stravy, plus zinek, ale vše přírodní. Požívání lékárenského vápníku časem ucpává cévy, přírodní nikoli. To nemám ze sebe, ale od známého veterináře.
Matrací to není.

jeje
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 06:54
- Nahlásit

kety

daj si do vyhladavaca wobbler syndrom, alebo cervikalna spondylomyleopatia

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 09:04
- Nahlásit

Houšková
Paní, jste tím biokalciem nějaká posedlá.

kety
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 16:52
- Nahlásit

Děkuji moc za radu pokud to nepřejde budu s ní muset jít znova a asi nechám udělat rtg s kontrastní látkou ,ale jsou jí teprve 3 ročky.Strašně špatně snášíme bolest našich miláčků vždyt má čas na nějaké ty zdravotní problémy.JEJE děkuji

Houšková
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2008 17:40
- Nahlásit

Mucholabka
Posedlá biokalciem asi jsem, protože v mém okolí jeho užívání má výborné výsledky. Používají to známí a nemohou si vynachválit, že je to zbavilo potíží. Tak jsme začali aplikovat našim psům a rovněž nastalo pohybové zlepšení u starších psů. Snad není nic špatného na tom, když předávám dál, obzvláště, když vím, že to není žádná chemie, ale přírodní produkty. Vidíte na různých záběrech z Číny staré číňany, jak chodí o berlích, či o holi, tak jako je tomu u nás? Jestli Vám to Mucholapko vadí, stačí nečíst.

kety
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2008 12:48
- Nahlásit

To mě zajímá biokalcium neznám ,můžete mi k tomu něco bližšího říct jako dávkování a tak, nechci se uchylovat k medikamentům.Po dietě se stav zlepšuje a tak tomu chci předejít.

Houšková
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2008 00:18
- Nahlásit

Je to čínský přírodní doplněk, podporující vstup výživných látek, je stavebním prvkem celého systému spojovacích tkanin organismu, do kterého patří svaly, blány, šlachy, kůže a kosti, zároveň zvyšuje imunitu. Pro psa jsme rouzpouštíme ve velmi malém množství vody a pije nám to bez problémů, ono to chutná jako malkao, naopak misku vždy hltavě vylíže. Může se brát bez strachu, že by při požití většího množství ucpával cévy, což normální vápník z lékárny po čase dělá. Dáváme mu to ob den asi měsíc, pak pauzujeme měsíc, a tak pořád dokola. U mladých psů to bude stačit ob dva měsíce. Ostatně to objednáváme na dobírku, lze konzultací si nechat doporučit dávkování přímo na daný problém. My si to nemůžeme vynachválit. Pro větší podrobnosti lze mi napsat na :houskova.j@atlas.cz

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání