| Autor |
Zpráva |
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 14:48
- Nahlásit
Podcenila jsem prevenci a s mylným dojmem, že klíšťata už nelezou po lukách, jsem přestala "spot-onovat". A ejhle, v pondělí jsem vytáhla klíště. Tedy snažila jsem se je vytáhnout, jenže Ríšánek sebou cuknul a v rance zůstala hlavička (bez nožiček). Máme soupravu Antisept Juvimgel, tak jsem to hned dezinfikovala roztokem jódu. Dnes jsem psíka zkontrolovala a myslím, že hlavička zůstala v ráně a zarůstá. Poradí někdo, jak jí dostat ven? Zkoušela jsem takový mírný vymačkávací tlak, ale nic. Jinak ranka není zanícená, není červená. Vyhnisá to samo, nebo bude třeba nějaký "minizákrok"? Už vidím veterináře, jak se dloube v psovi špendlíkem
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 14:51
- Nahlásit
corgi
Neboj, nezaroste, až se to trochu podebere, tak to zmáčkni a půjde to vyndat, cca za tři čtyři dny.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 15:18
- Nahlásit
Mucholabka
Taky jsem doufala, ze to takhle nejak vyhnisa. Jo, kdyby vsechny problemy takhle hezky vyhnivaly samy...
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 08:27
- Nahlásit
corgi
Především bys měla být pečlivější. Mně se nikdy nestalo, abych pesovi nevytáhla klíště celé. Synovi, to jo, tomu zůstala noha a hlava v ruce. Ale za dva dny jsem to zmáčkla a šlo všechno. Takže buď v klidu.
|
kety
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 13:51
- Nahlásit
Myslím si ,že to není o pečlivosti někdy se to prostě stane bud zaroste nebo vyhnisá.dúležitá je dezinfekce proti infektu no ještě je jich plno není provdou ,že když je zima tak nejsou to je mýlka i teť je třeba kožuch ošetřit.
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 14:11
- Nahlásit
kety
Jéje, neber mě vážně, to byl joke. Fakt pesovi vytahuju klíšťata jak na běžícím pásu a v pohodě a chlapečkovi ubohýmu jsem to takhle odflákla.
|
kety
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 16:39
- Nahlásit
moje nejmladší Aida měla přes léto takové zahnisané pupínky na bříšku a v uších byla na vetu a přeléčili ji antibiotiky no a ejhle za dva týdny to měla znovu a tak už jsem nešla na vetu a potírala jsem to betadinou a pupínky zmizli, ale do dneška jsem nepřišla na to z čeho to měla ,byla tehdy 4 měs.štenda tak jsem to přikládala ,že měla málo obranných látek měli jste taky něco takového?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 08:13
- Nahlásit
kety
Aris měl něco podobného cca kolem 5. měsíce taky. Ve slabinách, na tom holým bříšku kolem pindíka a kulek. My to ale léčili jen jodem a bylo to za pár dní pryč. Od té doby to nikdy neměl.
|
kety
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 16:10
- Nahlásit
hmmm tak to se asi stává já jsem to viděla poprvé ,ale sláva taky se to už nevrátilo jen jsem byla naštvaná ,že jsem nechala zatížit organizmus hnedka ze startu antibiotiky.hafi a co to máš za rasu?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:43
- Nahlásit
Já mám welššpringršpaněla. Já o tom taky u žádnýho jinýho psa neslyšela.
|