| Autor |
Zpráva |
baška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 07:27
- Nahlásit
Chystám sa na operáciu s malým - má chýbajúce varle. Manžel ísť nechce. Hovorí, že je ešte čas. Máte s tým skúsenosti?
Malý bude mať v januári 2 roky. Myslím, že je potrebné, aby aspoň vet určil, či to varle v sebe má alebo nie. Ak nie, no tak samozrejme na operáciu ísť nemusí, ale ak áno, tak je najvyšší čas, nie? Alebo mám počkať?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 07:29
- Nahlásit
baška
Alebo mám počkať?
no vážně si myslím že informaci zda varle má nebo ne bys už teda možná měla mít..nesesouplé varle může být do budoucna větší zdravotní problém
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 08:49
- Nahlásit
baška
Souhlasím se sarax, čím dřív se zjistí, že je varle "uvnitř", tím líp. Na manžela nedej, pánové jsou na problémy spojené s varlaty bůhvíproč citliví
|
baška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 09:33
- Nahlásit
isdpch
dík za radu. Máme teda ešte čas, kým úplkne nedorastie.
Vet ho už prezeral, ale nič nenahmatal. Takže ho bude musieť asi rengenovať, aby zistil, či mu to druhé varle vôbec narástlo.
Muž ho nechce moc dať ani rengenovať, ale musím ho k tomu dokopať. Starosť má oňho tú istú ako ja, ale niekedy sa tvári, že ak si problému nebude všímať, tak sám zmizne. He, he
|
baška
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 14:58
- Nahlásit
isdpch
je niekedy bláznivejší, ale už sa dosť ukludnil oproti tomu aký bol asi pred rokom a som rada že je živší a čipernejší. O hyperaktivite sa nedá hovoriť. jeho živosť je fajn. Neotravuje.
Ak by sa mal pes skludniť, mali by sa odstránit varlatá obe - viď príspevky o hormonálnej liečbe a sterilite.
|
kety
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 10:29
- Nahlásit
Hezký den vám všem ty názory jsou rúzné vím o psovi kterému varle nesestouplo na operaci nebyl a celý život neměl žádné komplikace, ale podotýkám, že to bylo obří plemeno.Psi se většinou zklidní ve dvou až třech létech kdy dospějí.Mám pocit ,že napodobují své páníčky mám taky takovou zkušenost hyperaktivita se dala ale zvládnout aktivní hrou a důsledností.:rolleyes:
|
kočlík
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 16:36
- Nahlásit
Ahoj, já mám taky jednu zkušenost. Můj pes byl kriptorchydní - nebo jak se to píše - nesestoupilo mu jedno varle, samosebou u našeho psa nemůže být nic normální a proto varle nebylo ani v tříslech a zůstalo mu v břiše. Vet mi řekl, že by z toho pesan mohl mít i rakovinu, prý to tam nedělá dobrotu, protože tam nepatří. na operaci jsme šli když mu byly necelé tři roky, varlátko měl až u ledvin takže operace byla poměrně náročná, ale za tři týdny běhal jako by nic. strašně rychle se to hojilo i když měl asi 35stehů. nemůžu říct, že by se teda uklidnil, (je to pořád puberťák a to mu bude 6) i když jsme mu nechali odebrat i varle druhé - štěnata jsme nechtěli z důvodu dědičnosti této "nemoci" a myslím, že mu to ani nevadí. když vidí nějakou pěknou psí slečnu, klidně by jí obskočil - majitelé se aspoň nemusí bát nechtěných štěnat s naším pesem se to bezpečný sex
|