| Autor |
Zpráva |
Sasanka
|
# Zasláno: 19 Čec 2005 15:31
- Nahlásit
Zdravím všechny,
chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s krmením psa - diabetika, dají se jim dávat i "lidské" dia potraviny? Má babička si objednává tyhle věci přes www.simedic.cz a moje známá mi říkala, že jí někdo radil, že např. dia keksy či pamlsky může konzumovat i pes diabetik. Jaký je váš názor? Díky moc za všechny postřehy.
|
Kimina
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 17:46
- Nahlásit
Ahoj, zkušenosti tedy nemám, ale myslím, že tyto dotazy by měl zodpovědět veterinář. Určitě existuje krmivo určené speciálně pro tyto psy a mělo by být ke koupi také u veterináře. Možná, že někdo zkrmuje dia portaviny pro lidi, ale myslím, že cukrovka u lidí a u psa je natolik odlišná, že by mu to mohlo spíš uškodit a já osobně bych to bez konzultace s veterinářem neriskovala.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Čec 2005 09:13
- Nahlásit
dia potraviny pro lidi nejsou nic extra zdravého - umělá sladidla, takže bych to sama nejedla a nedala bych to ani zdravému psovi, natož diabetikovi - proč by měl pes mít sladké pamlsky? To je jen zlozvyk a ze sušených střívek a bůvolích kůží se mu nepřitíží.
Se stravou určitě poradí vet, ale dieta bude asi dost podobná té lidské - vyhnout se jednoduchým cukrům, ne moc tuků a dávat ty nejkvalitnější bílkoviny.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Čec 2005 20:58
- Nahlásit
Sasanka
dia potraviny pro lidí neznamenají že by byly zdravější jenom je tam nahrazený cukr umělým sladidlem (což je pěkná sračka). Pes by měl dostávat žrádlo určené pro psy!!! v případě psa diabetika bych na to dbala ještě pečlivěji... granule pro psy diabetiky jsou například HLD od Trovetu... je to speciální krmivo a dostaneš ho u některých vetů. Jinak pokud nebudete mít cukrovku pod kontrolou pejsek bude muset dostávat inzulin a po něm zvířata většinou slepnou...
|