Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / speciální granule pro kavalíra
Autor Zpráva
Vikula
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 18:39
- Nahlásit

ahoj,
mám štěně kavalíra a pořád hledám možnosti,jak ho nejlépe krmit.Už mám doma granule od firmy Baron,prý nejlepší alternativa pro krmení granulema,ale zatím jim nepřišla na chuť.Teď jsem viděla granule vyráběné přímo pro kavalíry od firmy roal canin,obsahují látky na posílení srdečního svalu.Máte s tím někdo zkušenosti,že jsou látky v nich obsažené v dostatečném množství,aby opravdu byly učinné?

Vikula
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 20:25
- Nahlásit

Psíček
jestli myslíš maso,to ji taky moc nejede,nanejvýš piškoty s mlékem a to ještě musí být Opavia.Ale s chutí žvýká seno od našeho králíka,tak jí asi koupím krmivo pro hlodavce.

inu
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 20:31
- Nahlásit

Specializovaný Granule pro jednotlivá plemena jsou akorát tak obchodní trik, nic víc. Posílení srdečního svalu? No nic.
Jak máš starý štěndo? Tomu našemu granule taky nejely (ale mám NOčko), jako mlaďoch žral nejradši všelijaké ovoce, zeleninu, shnilá jabka, kameny a dřevo, takže jsem si v položertu a polozděšeně z něj utahovala, že chodím venčit ovci. Přezubení to změnilo, dneska je zelenina ble, jabka zásadně neshnilá, zato nejraději futruje maso.
Nejede jí žádné maso? Ani kuřecí, ani rybí? Ještě mě napadá pribiňák na přilepšenou

Vikula
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 20:43
- Nahlásit

inu
ony ty granule opravdu obsahují látky,které jsem na posílení srdečního svalu kupovala svoji předešlé kavalírce,jenom nevím,jestli je to lepší kupovat zvlášť.U kavalírů se to doporučuje.
Jinak sem neuspěla ani s pribiňákem.

Vikula
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 20:47
- Nahlásit

inu
ještě jsem zapomněla,má pět týdnů.Zatím si na jiné chutě zvyká,to až tak neřeším.Spíš jsem chtěla vědět co do budoucna.

inu
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 20:57
- Nahlásit

Vikulka
Pět týdnů??? Proboha, není vodběr štěňat až od nějakých sedmi, osmi?
To se pak nedivím, že moc nežere. Postrádá matčin mléčnej bar..

Vikula
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 21:18
- Nahlásit

inu
ježíši kecám a navíc neumím počítat ,má sedm týdnů.

inu
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 21:21
- Nahlásit

Vikulka
Tyjo, já se fakt lekla
A co dávala chovatelka?

Vikula
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 21:24
- Nahlásit

inu
měla pět sourozenců,že už žerou granule,ale na snídani jsou zvyklí mít piškoty s mlékem

inu
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 21:26
- Nahlásit

Vikulka
jestli jsi to ještě nezkusila, granule namoč.
No a pokud máš štěndo krátce, může to být taky stesk..

Vikula
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 21:37
- Nahlásit

inu
namočené granulky sem tam zďobne,ale musí to být z servis z ruky.Jinak na stesk to moc nevypadá,pořád lítá jak torpédo a mezitím se nás snaží zakousnout.
Před naší předešlou holkou jsme museli všechno schovávat,aby se nepřecpala k prasknutí a tahle anorektička mě trošku znervozňuje.

inu
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 22:02
- Nahlásit

Vikulka
on ten stesk, čili stresová reakce na změnu prostředí se může projevovat různě... dala bych tomu ještě čas.
No a co se týče druhé části příspěvku: žádní dva psi, ani jedné rasy, nejsou stejní. Náš Bondy býval dobrácký flegmatik, zeleninu nesnášel, lidi miloval, aport ho nebavil, skvěle plaval, nepřejídal se.
Mikóšo toho sežere naproti tomu hromadu, pro aport by zahnyul, plavat mu moc nejde...
prostě se to nedá srovnávat

LenkaSS
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2008 18:20
- Nahlásit

Taky mám nežravého kavalíra už od štěňátka. Vařené krmení moc nejedl, když už, tak jenom maso a když tam uviděl přílohu, tak se ani nenamáhal, že by to maso vyzobnul a radši šel pryč. Musela jsem krmit granule, jinak bych to vařené furt vyhazovala. Sám byl schopnej jíst třeba jen 1xza 3 dny, byl docela hubenej. Na výstavě mi řekli, že je jak záložka do knížky. Taky jsem mu dávala vitamin B, že prý se po tom má zlepšit chuť, to mu taky nepomohlo.
Jedl líp, když jsem s ním cvičila a za to mu dávala granuli nebo jsem to házela po zemi a on si ji chytal.
Jak byl starší, tak se to postupně zlepšovalo, už žere sám
Je mu už 10,5 roku a pořád se udržuje ve skvělé výživné kondici, vůbec netloustne, můžu mu navalit kolik chci, prostě si vezme jen svoji porci.
Z konzerv mi žere jen Rex a Grand a granule jsme měli Fitmin,K9,Acanu.
Každý pes je ale jiný. Například jeho brácha z vrhu byl dost žravý.

Vikula
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2008 22:32
- Nahlásit

LenkaSS
Díky za tip,dívala jsem se na složení Acany a obsahuje právě ty látky na podporu srdeční činnosti,které jsem viděla u těch speciálních pro kavalíry a ještě jsou za příznivější cenu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání