| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2008 12:23
- Nahlásit
Jako vážně. V tuto dobu se postřikuje všelijakýma jedovatýma herbi- a podobně -cidama vzešlé ozimé obilí. Zůstává jedovaté čtrnáct dní (podle slov toho člověka, co to rozstřikuje.
Když uvidíte lán mladého obilí pásovaný čerstvými rovnoběžnými stopami traktoru, raději tam se zvířátky nechoďte.
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2008 12:48
- Nahlásit
Ano, kolegyně má čubinku, která má touhle dobou vždycky těžkou alergickou reakci na tlapkách. Do pole nechodí, stačí, co vítr odvane na okolní cesty.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2008 14:59 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
Jj, Aris touhle dobou vždycky míval průjem, než mi blbcovi došlo, že je to z toho, jak se prohání v mladým postříkaným obilíčku...
|
Pink
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 12:48 - Změnil/a: Pink
- Nahlásit
Docela by mě zajímalo, jak řešíte stopování v osení / postřik. Co jsem se ptala, tak lidi chodí na osení po dešti, koukají na čerstvě vyjeté koleje. Tady jsem vyhledávala a našla jsem radu, že se má rukou přejet po obilí a olíznout. Máte nějaké zkušenosti, postřehy, rady?
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 12:56
- Nahlásit
Pink
pokud stopu našlapeš a máš pak mastné boty, tak tam nelez se psem
Jinak popravdě moc neřešm, ale zase vím, jak asi vysoké osení se stříká a do takového nelezu
|
Pink
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2008 21:25
- Nahlásit
Eny
Díky. Ještě jsem zjistila, že za zahradou mám vyseté obilí, které má přírodní barvu a o vesnici vedle mají obilí červené - asi něčím namořené. Je tady nějaké nebezpečí?
|