| Autor |
Zpráva |
gargy
|
# Zasláno: 18 Čec 2005 18:56
- Nahlásit
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, mám 1 ročního pejska NO, poslední dobou (asi tak týden nebo dva) si stále honí ocásek. Zkoušeli jsme mu ho prohmatat, ale nic jsme nenašli, ani se nezdá, že by ho bolelo. Nevím, kde by mohla být příčina, snad mi někdo poradí. Pejsek je u RD venku na zahradě, která je oplocená a má ji celou pro sebe. Nikdy tohle nedělal, tak nevím, zda jde o jeho nějaký nový zlozvyk, protože pohybu má neustále hodně, každou volnou chvilku jsme u něj a hrajeme si s ním, nebo mu vyčesáváme srst, nebo s ním manžel cvičí. Na cvičák chodí samozřejmě každý týden.
Děkuji předem za odpovědi.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2005 20:00
- Nahlásit
Tohle dělá asi většina psů s dlouhým ocasem. Pokud jste mu na něm nenašli klíště nebo nějakou vyrážku,tak se s tím netrapte.
Vypadá to,že tihle pejsci si ještě nezvykli,že za nima něco vlaje
A jako zlozvyk to neberte, prostě se honí za ocáskem
|
jaja.jork
|
# Zasláno: 18 Čec 2005 23:09
- Nahlásit
Už jsem viděla pár takových hafíků a všichni bydlí v rd,jednoho mám v sousedství.Je to starý pán,ale když jdu kolem a vidim jak se honi za ocasem,tak bych řekla,že je to mladík
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 07:03
- Nahlásit
Já mám dva dlouhosrsťáky s dlouhým ocasem a ani jeden si ocas nikdy nehoní.....někdy to psi dělají z nudy, ale to asi nebude případ Gargy, když má pes dostatek zaměstnání, jak píše....já bych asi hledala příčinu v nějakém kožním problému....ono i hloupé místečko po vypadlém klíštěti může svědět a pes se pak snaží podrbat a vypadá to, že si "honí ocas"...
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 09:44
- Nahlásit
Evik
Pokud by to nebylo nic zdravotního,tak mi ani nepřipadá,že by to spi dělali z nudy.Ten můj má taky dost zaměstnání....ale občas si hrajeme,on stojí a kouká na mě a vrtí ocasem.Má ten ocas nad hřbetem,takže ho koutkem oka vidí,pak po něm chňapne a honí ho a honí. Poznala bych,kdyby si honil ocas,protože ho něco svědí.
Má u toho vyloženě pobavený výraz.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 10:15
- Nahlásit
Usanda
no ono je to vlastně jedno....ať si pes klidně ocas honí, když ho to baví, a pokud si třeba nekouše do krve.....Jestli v tom pes vidí zábavu, tak proč mu jí brát, že
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2005 12:27
- Nahlásit
já bych to rozhodně hlídala aby se to nestalo opravdu zlozvykem. Pokud to začne být víckrát tak hned od začátku zakazovat. Bohužel už jsem takhle jednoho psa viděla, ocas má teď jako myší ocásek a je s tím dost problémů
|
gargy
|
# Zasláno: 19 Čec 2005 18:38
- Nahlásit
Díky za všechny odpovědi. Tak jsme dnes přece jen zašli k veterináři. Kromě téměř plných žlázek, které mu vyprázdnil, na něm nic jiného neshledal. Tak jsme rádi, no, snad ho to časem přejde.
|