| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Čec 2005 15:02
- Nahlásit
prosím o radu nebo nějaký fígl - v sobotu budu muset se psem ujít cca 8 km z toho polovinu otevřenou krajinou a mám obavu, že to pes nezvládne pokud bude vedro - včera totiž na procházce (šli jsme pouze ve stínu) zastavoval, lehal si a chladil se. Pes má černou barvu a je střední velikosti (neunesu ho víc než pár metrů), srst má teď krátkou - čerstvě po ostříhání (to jsem zaváhala - huňatý kožich dobře izoloval a tyhle problémy nebyly) Ostříhán je kvůli výstavě.
Jak mám psa ochladit nebo předejít přehřátí - té cestě se nedá vyhnout
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2005 15:14
- Nahlásit
Osobní zkušenost s tímhle problémem nemám, ale já bych vzala do láhve vodu a párkrát ho pomokřila. Mokrému mu určitě takové horko nebude. Samozřejmě taky vezmi vodu aby se mohl napít.Nic jiného mě nenapadá, snad někdo poradí lépe.
|
jana33
|
# Zasláno: 18 Čec 2005 15:17
- Nahlásit
Anonyme, uklidním tě - v sobotu horko být nemá. Ale obecně pokud se cestě nedá vyhnout, tak jí naplánovat na brzo ráno nebo pozdě večer, kdy sluníčko tak nehřeje. Já v létě psy přes den nevenčím, resp. jdeme jen na otočku na vyčůrání. Zato vstávám i o víkendu před sedmou a jdeme tak na tři hodiny ven, to je vždycky nejpříjemnějc, psi můžou lítat a řádit bez rizika přehřátí. A pak jdeme zase tak na hodinku až tak v osm, kdy už je sluníčko zalezlý.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2005 15:38
- Nahlásit
To namočení psa je dobrý tip, ve Světě psů psali, že se má psu vlhčit hlava a záda, boky.....A když to jde, tak mu hrudník obalit mokrým ručníkem.
Už jsem jednou v létě viděla i jorkšírka s kšiltovkou, aby nedostal úpal (to je samozřejmě blbost)
Mí pesani taky vedro snášejí "všelijak", pokud nemusím přes den s nimi ven, pak taky chodíme na vycházky at večer.
Anonymní
pokud by během toho 8km pochodu pes jevil známky únavy, najdi stín a chvíli tam se psem počkej, chlaď ho tou vodou - malý ručník se do batohu vždycky vejde a psovi pomůže.....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Čec 2005 15:51
- Nahlásit
taky patřím mezi cvoky, kteří kvůli vedru o víkendu už v 6 ráno vyráží na prochajdu a s pitím pro psa teď chodím pořád a taky chladíme namáčením. Problém je v tom, že když nevyjde počo a bude v sobotu pařák, tak půjdeme tu štreku kolem 16 hod - stašné vedro.
Napadlo mě nechat pořádně vychladit takové ty kapsičky s gelem, co se dávají na otoky atd., ale mám obavu, abych pejsovi nepřivodila zápal plic, zánět ledvin apod. - nevím, kam mu to dát. Pes je hubeňour, žádnou izolaci z tuku nemá
Černý kožich v tomhle vedru uschne okamžitě, navíc je fakt kratičký - polévání ochladí na pár minut a nemůžu jít s 15l vody.
|
jana33
|
# Zasláno: 18 Čec 2005 16:03
- Nahlásit
no můžeš zkusit namočit tričko a pesana do toho oblíct
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Čec 2005 16:16
- Nahlásit
Jana33
Jo, tričko, to je dobrý nápad, hned pesanovi "vezmu míry" a někomu tričko zabavím a večer to zkusíme na procházce
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2005 16:34
- Nahlásit
Anonymní
ten nápad Jany je výborný, taky jsem to mohla napsat, ale nějak mi to nenaskočilo....až jak to Jana napsala, vybavila se mi vzpomínka jak jeden taťkův kamarád chodil v létě na procházky s novofundlandem v mokrém tričku velikosti XL Pamatuju si, že se taťka tehdy děsně smál, protože to tričko XL štípl ten jeho kámoš své tchýni
|
jana33
|
# Zasláno: 18 Čec 2005 16:42
- Nahlásit
já jsem to četla někde v časopise v radách, jak pomoci pejskovi co nejlíp přežít pobyt u moře. Kdybych měla jít se svým labroušem v největším pařáku někam dál, taky bych to asi zkusila. Alespoň nějaká ochrana a když tričko uschne, tak se z flašky zase může namočit
|
Endy
|
# Zasláno: 18 Čec 2005 19:02
- Nahlásit
S tím poléváním opatrně.Teta svého černého psa u nás na zahradě taky polévala,potom ho ještě mokrého naložili do auta a odjeli a pes z toho měl ošklivý zápal plic.
Budeš muset spoléhat na to,že v sobotu nebude úmorné vedro.Hlavu psa nijak neochráníš.Tričko je dobrý nápad,ale nemokřila bych ho.Alespoň ne na zádech.Pes se tím sice zchladí,ale neochrání ho to před sluncem.Pořád se varují maminky malých dětí,aby jim u vody nemokřili trička,že schopnost ochrany před sluncem klesá o polovinu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Čec 2005 13:34
- Nahlásit
No, já mám zase problém, že když v létě cestujeme autem, nechce můj hafan vůbec pít. Vezu sebou misku, na benzince zastavíme, natočím mu čerstvou vodu a on funí jak tank, ale nenapije se. Dělám to tak, že krom toho, že mu namočím nos tak mu vždy hodně namočím zespodu tlapky. Prý se tak velmi dobře ochladí. Na namočení tlapek taky nespotřebuješ tolik vody, tak to můžeš zkusit.
|