| Autor |
Zpráva |
Mika
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2008 13:27
- Nahlásit
uplnou nahodou som si dnes vsimla na athosovi blchu! a keby nie jednu, ale rovno dve !!!! obe som chytila a pekne splachla ale co dalej? mala som doma spot on Duowin, tak som ho okamzite aplikovala. kdesi som citala, ze ucinkuje aj na vajicka a larvy, je to pravda? akurat ze som to s tym duowinom asi trosku pokaslala pretoze teraz som samozrejme dva dni nemozem kupat. taky protiblsi sampon az v nedelu. ake opatrenia este musim urobit? podla mna si ich priniesol zvonku len dnes, nedrbe sa, ziadne zmeny som si na nom nevsimla. pelech je uz v pracke, rovnako ako moje postelne pradlo, zijem v studentskom byte, takze chvalabohu nemame ziadne plysove sedacky ani nic ine
nikdy by som neverila ze si MOJ pes prinesie domov blchy. to mam za to, ze vencim v mestskom parku. neverili by ste, kolko humusu tam clovek najde.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2008 13:38
- Nahlásit
Mika
Při zablešení psa nejdříve ošetři antiparazitárním šamponem nebo zásypem, potom aplikuj některé dlouhodobě působící antiparazitikum (pipetu, spray). Ovšem pokud budeš dávat pipetu po ošetření šamponem, počkej 3 dny po koupeli, než se psu opět zamastí trochu srst, na odmaštěné se spot on tak dobře nenaváže a sníží se jeho účinnost.
Zároveň odbleš i prostředí, kde je nevíce blech, akorát se ještě nevylíhly. Kotec a boudu vymyj horkou vodou a vystříkej Arpalitem nebo Biokillem, ap. Deky a pelechy vyper v horké vodě. Zastříkej spáry a škvíry v podlaze a ve stěnách boudy. Věnuj pozornost prevenci, prohlížej zvířeti srst a preventivně aplikuj dlouhodobě působící antiparazitika, jejichž účinnost musíš na svém zvířeti vypozorovat sama, bohužel je velmi individuální. Nám např zabírá Frontline 3 neděle na klíšťata a 4 na blechy.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2008 17:14
- Nahlásit
Ještě drobnost, spot Frontline se váže na kožní maz, takže v okamžiku, kdy psa okoupeš, máš po ochraně.
Zmoknutí nebo namočení ve studené vodě snižuje protibleší účinek jen mírně, okoupání šamponem ho spolehlivě ukončuje.
|
Rapala
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 22:41
- Nahlásit
Ten Duowin by měl stačit,funguje jak na dospělé blechy, tak na ty vajíčka a larvy jak píšeš.
My ho používáme už třetí rok a od blech i klíšťat máme pokoj
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2008 22:52
- Nahlásit
Myslím, že Duowin je jedovatý pro kočky, tak opatrně.
|
hluchomurka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2008 06:14 - Změnil/a: hluchomurka
- Nahlásit
aren
Ještě drobnost, spot Frontline se váže na kožní maz, takže v okamžiku, kdy psa okoupeš, máš po ochraně.
A já měl za to, že se váže na epiderm.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2008 14:05
- Nahlásit
aren
jj je jedovaty pre macky, ale v mojom okoli sa ziadne nevyskytuju a som si stopercentne ista, ze Athos je pes od aplikacie duowinu som uz ziadnu blchu neobjavila, vyprala som mu pelech a svoje postelne pradlo a viac som neriesila. pravdepodobne to boli vazne len tie dve blsky a kazdopadne na duowin nedam dopustit
|
aren
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2008 14:11
- Nahlásit
Mika
v mojom okoli sa ziadne nevyskytuju a som si stopercentne ista, ze Athos je pes
Tak to jo
Já mám psy s kočkama pohromadě a někdy hned nevím, na co jsem šlápla takže Duowin nemůžeme, bohužel. Ale ten Frontline taky jde.
|